Pár banálních otázek pro slaboproudaře (problem se schematem

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Pár banálních otázek pro slaboproudaře (problem se schematem

Příspěvek od core88 »

JFiremanS píše:za to pdf dik dobra vec.. mam je spravne ohledne ctverecku a plosnaku vlastne... ja jsem si ho totiz vyleptal timhle zpusobem (na ty pasy) a zapojil stejnocestne zkusim to prekontrolovat jeste jednou poradne i pajeni jsem provedl jeste jednou aby nebyl zadny studeny spoj.

jinak tranzistory zadny vstup a vystup nemaji predpokladam:? ze bych zmenil polaritu :P
pak dalsi vec ty kondiky 2.2 a 22uF jsou na tom schematu znaceny pluskem na horni radu prepdokladam ze ty carky na kondiku v realu znaci minusovou stranu.
nn tranzistory nemaj +a-, maj 3 vyvody oznacene BAZE , COLLECTOR , EMITOR (tohle plati jen pro PNP a NPN tanzistory). kdyz ty vyvody spatne zapojis tak to nebude gungovat spravne v horsim pripade ten trandak odpalis :twisted: ( u tutech malejch zadana katastrofa vymenis ajedes dal :D ale u nakejch vykonovejch by to mohla bejt pekna show a kupa smaradu a koure :twisted: )
u tech elektorolitu je to jak pises na schematu je oznacejo plus a na soucastce minus
ten plosnak sisi nakreslil jen jako prouzky jako sou vtom planku. jen nechapu tohle " zapojil stejnocestne " :) :)
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

no jakoze jsem zachoval stejne cesty (vzhledem k tomu ze jsem is predvrtak pouze diry ktere potrebuji tak jsem jen podotknul ze jsem dodrzel cesty vodicu neboli schema zapojeni.

jo s tema trandakama by mohla bejt sranda :D mozna pujdu koupit nove a znovu radjei zapojit jinak hledam hledam snad jendou najdu rozhodne diky moc za pomoc :)
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

jedna vec je jeste fakt ze ten volume co je psanej jako 500K-A tak me dali B500K tak se tam pak vracim a rikam ze potrebuji A500K a dal me to sami uplne sem na nej koukam a rikam si to nema cenu.... jestli to nemuze byt tim ale myslim ze by to tolik nemelo rozhodovat.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

to stema potenciometrama se mi stalo taky jestli si byl v GM tak je to jasny tam sou nato experti :D jinak to oznaceni A a B jestli je ten potenciometr linearni nebo logaritmickej . A je logaritmickel B je linearni. když je prohodis mezi sebou tak to "nevadi" jen to bude mit trochu jinej prubeh .
Obrázek
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

no ty vole.... jj GM :D :D fakt experti :D puvodne jsem sel do PS jenze to se odstehovalo tak jsem sel pesky do GM pak jsem se rozhodl pro zbytek do PS tam jako fakt nedoporucuju tehdejsi PS pohoda ale nove misto = novy zamestnanci a to co tam na me koukalo a snazilo se nejak komunikovat vypadalo docela zfetovane takze jsem bezel zase do GM :D

Jinak ted si s tim hraju a stale to same kdyz je vyplej tak to prochazi a pak to zapnu a zase chrci a najendou koukam... ,,vzdyt ja jsem nezapojil napeti´´ jakoze jsem neprivedl adapter tak jak to muze prochazet vypnute kdyz v tom neni zadne napeti? i kdyz je to vypnute tak me to zadny jiny oficialni efekt nenecha projit... jestl itreba nemam chybu v zapojeni adapteroveho samce neboli efekt nebude pracovat kdyz nema napeti :P
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

takze jsem odpalil adapter coz nechapu :D dalsi zkouset nechci jinak byl plne funkcni ale schematu podle stompboxu se drzim nechapu kde jsem udelal cybu 10 jsem to kontroloval :D no masakr
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Prepinani efektu ktere ty pouzivas se jmenuje True Bypass, tzn pokus efekt vypnes (neches aby upravoval signal) tak ho uplne vyradis z cesty signalu. Signal jde jen input jack->output jack tzn. hraje to i bez baterky. Vetsina beznych efektu z shopu nema true bypass, spinani maji realizovane pomoci nejakeho spinaciho obvodu a tlacitka. Je to proto, ze 2dpt nozni prepinac stoji kolem 100kc min, zatimco spinaci obvod + tlacicto te vyjde na par korun. To pak bez baterky v off modu nehraje. Nevyhoda netrue bypass spinani je, ze efekt i kdyz neni zaplej ovlivnuje signal (nekdy ho dost kurvi, treba multaky).
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

takze uz ti to hraje ? jinak pro toto zapojeni z beavisaudio kdyz to chces hnat pres adapter tak musi mit na povrchu + a v dire - kdyz to budes pak davat do plechovy pravicky tak musis pouzit izolovanej konektor krabicka (kostra ) je - . kdyz takle experimentujes tak to zadeji zkousej z 9V baterkou tu alespon neodpalis . teda snad 8)
Obrázek
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

no porad to nejede za info z adapterem diky :) musim si s tim porad hrat znova se me to stavet jaksi nechce jako jo to me docela bavi spis to nakupovani je pojezd. nejvetsi pruser ze vubec nevim v cem je chyba nebo co odeslo :-I

snad si s tim pohraju dystak dam vedet :) jeste jednou diky
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

spis to proste nezene ten signal kytary kdyz je spinac zaplej bud mam neco spatne se spinacem zapojene nebo se vstupem a vystupem jacku
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

JFiremanS píše:spis to proste nezene ten signal kytary kdyz je spinac zaplej bud mam neco spatne se spinacem zapojene nebo se vstupem a vystupem jacku
jestli mas fotak tak to nafot ale aby tam bylo neco vydet :D pak je tady jeste ta moznost ze tam maj chybu oni :!: .tady sem nasel planek "snad" toho samyho http://www.tonepad.com/getFile.asp?id=82 . jestli by se ti to chtelo delat tak postav tu verzi NEGATIVE GROUND.tady natech strankach bych tomu veril vic ze to bude fungovat . postavil sem do tud 3 efekty a vsechny hrajou. :D jeste jedna poznamka jestli to budes delat tak ten plosnak co jetam(cernej) tak ho otoc tak aby se ty pismena co nanem sou daly normalne precist a pak ho obkresli . takle jak je to tam je to pripraveny na prenos tonerem .
Obrázek
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

fotak zkusim nejspis pozdeji momentalne me zaujaly ty schemata na ten fuzz co si poslal (ty stranky) vypada to spolehlivejs :P
diky vyzkousim urcite ;)
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

jinak kdyz budu delat ten negative tak to co vidim na te strance jakoby tak je ta plastova strana nebo ta pozinkovana? jednoduse to na to polozim jakoby ale nakreslit obracene logicky teda (podle toho cerneho kdyzho otocim :) jo dobry vlastne jsem to tu mozna ani nemusel psat jen jsem si to potreboval srovnat v palici :D

snad jedine veci nerozumim: gound polarity jumper: http://www.tonepad.com/getFile.asp?id=82%20%20 podtim prvnim stelatorem
Naposledy upravil(a) Smrťokvítek dne 10.08.2010 18:55, celkem upraveno 1 x.
Důvod: upraven odkaz
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

ne toje vpohode tohle je lepsi si ujasnit predem . to ti pak usetri zbytecny probleny :wink: . dam ti sem 2 obrazky znich to pochopis nejsnaz
strana kde sou soucastky
http://core88.rajce.idnes.cz/Big_muff_p ... AG0089.jpg
strana kde sou vyleptany cesticky.
http://core88.rajce.idnes.cz/Big_muff_p ... AG0075.jpg
a ta propojka tou nastavujes polarytu země. kdyz spojis sedej a zelenej zak je na zemi - a kdyz cervenej a zelenej tak +
Obrázek
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

[quote="core88"]tady sem ktomu nasel neky schema melo by souhlasit sitm obvodem . tranzostory sou oba NPN klidne tam muzes dat trandakdy 2N2222 . kdyz si tam das patici tak muzes stema trandakama experimentovat ruzna typy a kombinace.
EDIT:jen si musis zjistit kde ty trandaky maj,bazi collector,emitor

s tema 2N2222 nasel jsem pouze tyhle (2N2222A) s tim ackem bylo by to v poradku? http://ges.cz/index/search.html?search=2N2222

jinak jsem chybu ani s kamosem stale nenasel je to pro me docela zahada :P v pondeli to bude snad zahada i pro naseho ucitele :D
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

jo ten 2N2222A to je vporadku. (to A muže bejt označení verze,nekery trandy se dělaj ve víc verzích A,B,C.... . a lišíse mírně v nejakejch parametrech zesílení nebo tak něco.. .a zkoušel si to dělat podle toho planku jak sem ti posílal ?
Obrázek
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

jaksi jsem na to nemel ted material resp. tistak a leptaci kapalinu navic kdyz jsem se to to snazil udelat tak me najednou chlorid sodny rekl trhni si a skoro nic nerozleptal a na jinejch mistech me sebral i lihovku s mědí ackoliv predtim se tak nikdy nestalo. no proste jsem se dostal do zoufaleho stadia kdyz jsem jenom cumel na hotovej nefunkcni efekt a hledal s kamosem chybu. jde mi z toho hlava kolem :) vcera jsem byl koupit ty dva nove ranzistory nic se nezmenilo tak zkusim ty 2N2222 a necham si je na dalsi pajeni az protoze me prijdeze tema to uz asi nebude.

jinak stale stejnej problem signal prochazi ale jak mile zapnu spinac (efekt) funguje pouze hlasitost (poznam podle zmeny šumu) ale zvuk zadny
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

ja ted doma mam neco podobneho, zesilovac ktery ZATIM nefunguje (diky genialnimu stanleyemu06 jsem rozchodil aspon eq)
takze co tobe poradit...
asi univerzalni rady:
spravnost soucastek
spravne zapajene na desku
spravna orientace elytu
a spravne propojeni komponentu mimo desku (jacky, pripinac, baterka)
a potom nejzakernejsi nevodive spoje a nefunkcni soucastky :)
tak nato mrkni :wink:
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

Tak efekt konecne, dalo by se rici funguje. Ovsem pri sepnuti efektu vse chrci zrnni brumla kdyz se dotknu neceho skace to atd no proste amaterska klasika u zacatecnika doufam :P rad bych tedy doplnil mezery tim ze bych se zeptal.. v jakych mistech bych mel pouzivat stineny kabel atd... zjevne pujde o kabelaz mozna o par treba spatne spajenych kontaktu viz. jacky samicky ktere jsou dost mastne a neodmasteně zapojene atd...

rad se priucim o te kabelaze teda nebot se chystam jeste udelat poradne ten fuzz co jsem zde obdrzel :-) (negative)
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

JFiremanS píše:Tak efekt konecne, dalo by se rici funguje. Ovsem pri sepnuti efektu vse chrci zrnni brumla kdyz se dotknu neceho skace to atd no proste amaterska klasika u zacatecnika doufam :P rad bych tedy doplnil mezery tim ze bych se zeptal.. v jakych mistech bych mel pouzivat stineny kabel atd... zjevne pujde o kabelaz mozna o par treba spatne spajenych kontaktu viz. jacky samicky ktere jsou dost mastne a neodmasteně zapojene atd...

rad se priucim o te kabelaze teda nebot se chystam jeste udelat poradne ten fuzz co jsem zde obdrzel :-) (negative)
no jestli ten egekt máš v prechový krbičce tak to ani nak extea stinit nemusíš.jinak ten stíněnej kablík se dává na v stup a výstup (tak kudy běží signál) . taky my to mohli dělat studenáky na jackach . když na ně chceš přiletovat kablik tak tu pájenou plochu natři kalafunou nebo jestli máš cín s kalafunou tk ani nemusíš kápni tam nějakej cín a obravej to místo ta dlouho dokud se tam ten cín "nevpije" a pocínuj si napred i vodiče . když to budeš takle dělat tak už žádnej studenák mít nikdy nebudeš :D :wink:
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“