Dotaz - set do 8000 Kč
Pravidla fóra
Re: Dotaz - set do 8000 Kč
Pro nováčka snad radši to kombo... Navíc jestli nemá notebook, tak si nikde jinde než doma nezahraje a i když vím, že s tím někteří lidé hrají i live, riskovat někde během koncertu modrou (nebo v případě Linuxu černou) smrt bych fakt nechtěl.
Prosíme o chvíli strpení. Až tady kolega kytarista nabootuje, budeme hrát dál!
Prosíme o chvíli strpení. Až tady kolega kytarista nabootuje, budeme hrát dál!
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Kterej typ by konkrétně měl bejt srovnatelnej za cenu 7600? Z jakýho důvodu bys spíš toho Fendera?Bummer píše:Mám s ním menší zkušenosti ze zkušebny... Dlouho jsme nemohli přijít na to, jak na něm nastavit ty efekty - až pak jsem se tu dozvěděl, že je to digitál, co si sám pamatuje nastavení poťáků pro každý kanál.
A pokud jde o zvuk, ten mě moc nezaujal. Čistý mi přišel obyčejný - jen tak aby tam prostě nějaký byl... Crunch celkem použitelný a hi-gain "písek s bahnem" - na hraní sám vcelku slušný, ale jinak neprůbojný zvuk.
Ať jsme s tím kroutili jak jsme chtěli, na rozumnou hlasitost se to nedokázalo prosadit proti mojí mrňavé lampičce.
Nakonec mu odešlo přepínání kanálů a šel pryč.
Suma sumárum - já bych si to za ty prachy nekoupil. Když tranda tak Frontmana a krabku k tomu.
Třebas Peavey Bandit hrál IMHO o mnoho lépe a jde sehnat výrazně levněji.
Do Fendera bych šel kvůli krásnému (ač ne lampovému) čistému zvuku s výbornou dynamikou. Jeho crunch je také slušný, ale zkreslení na vyšší gain už moc povedené není, takže tady bych hmátl po nějaké kvalitnější kreslící (lampové) krabičce. Když by ti nesedla, dá se snadno vyměnit. Kombo se mění hůř.
120W Frontman byl onehdá na bazaru za rovné čtyři tisíce.
Jinak ale za stejné peníze (7600) se dá dneska sehnat jetá a i nová lampička.
Do Fendera bych šel kvůli krásnému (ač ne lampovému) čistému zvuku s výbornou dynamikou. Jeho crunch je také slušný, ale zkreslení na vyšší gain už moc povedené není, takže tady bych hmátl po nějaké kvalitnější kreslící (lampové) krabičce. Když by ti nesedla, dá se snadno vyměnit. Kombo se mění hůř.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Já se trochu lampovýho komba za takovou cenu bojim. Mám pocit že bude ošizený. Teď sem koukal na FENDER Frontman 212R a byl novej za necelejch 7000. Ještě ho zajedu vyzkoušet. Nevíš kde v okolí Plzně by se mohl dát omrknout? Zatím vybírám a nechci to uspěchat. Necham si poradit jestli máš nějaký tipy co by stálo za vyzkoušení.Bummer píše:Třebas Peavey Bandit hrál IMHO o mnoho lépe a jde sehnat výrazně levněji.
Z Plzně byl ten chlápek, co ho na bazaru prodával za ty čtyři tisíce. Ten inzerát už tam není, ale je tam jiný, dražší a z Prahy. Jinak bazaru se neboj - pokud si pro to dojedeš osobně a zkontroluješ si to, není se čeho obávat.
Pokud bys ho chtěl vyzkoušet, máme ho ve zkušebně v Plzni a to ti můžu zprostředkovat, ale bylo by to až v září.
Další aparát stojící za zmínku je určitě Roland CUBE. Bohužel všechny dostupné wattáže jsou jen na doma - do zkušebny jsou slabé (osmdesátku jsem nikde neviděl a šedesátka už se nedělá - občas se objeví na bazaru).
Na tomhle aparátu je výhodou slušné zkreslení a u Xkových verzí možnost si prozkoušet různé efekty (Delay, Reverb, Tremolo, Flanger, Chorus, Phaser).
Pokud bys ho chtěl vyzkoušet, máme ho ve zkušebně v Plzni a to ti můžu zprostředkovat, ale bylo by to až v září.
Další aparát stojící za zmínku je určitě Roland CUBE. Bohužel všechny dostupné wattáže jsou jen na doma - do zkušebny jsou slabé (osmdesátku jsem nikde neviděl a šedesátka už se nedělá - občas se objeví na bazaru).
Na tomhle aparátu je výhodou slušné zkreslení a u Xkových verzí možnost si prozkoušet různé efekty (Delay, Reverb, Tremolo, Flanger, Chorus, Phaser).
Toho Rolanda 80W jsem zkoušel v Plzni u Houdka, ale v kytarach jsem zkusil CRATE Flex Wave Series FW120 a ten byl o dost lepší, nebo se mi ten zvuk zrovna líbil víc. Možná po delším zkoušení by byl muj názor jinej, ale zatim ten Crate vidim jako lepší. Ještě chci zkusit toho Fendera, případně pokud bys měl v září čas omrknout tvuj aparát. Nemáš nějaký svoje nahrávky z toho Fendera? Zatim ještě zvažuju nějakou malou lampovou hlavu a box 4x12"Bummer píše:Z Plzně byl ten chlápek, co ho na bazaru prodával za ty čtyři tisíce. Ten inzerát už tam není, ale je tam jiný, dražší a z Prahy. Jinak bazaru se neboj - pokud si pro to dojedeš osobně a zkontroluješ si to, není se čeho obávat.
Nemám a do zkušebny se kvůli nahrávkám nedostanu - budova, kde jí máme, je až do září zavřená. A vlastně to ani není můj aparát, je univerzity. 
Ještě se chci zeptat ta tvoje hlava Blackstar HT-5 by utáhla box 4x12" 8ohm? Přehrálo by to bicí? Poslouchal jsem nějaký ukázky týhle hlavy a docela mě ten zvuk zaujal.Bummer píše:Nemám a do zkušebny se kvůli nahrávkám nedostanu - budova, kde jí máme, je až do září zavřená. A vlastně to ani není můj aparát, je univerzity.
Box 4x12" utáhne (http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... ezen~2010/), bubeníka taky, ale... Jestli chceš hrát rock nebo metal, poohlédni se raději po něčem silnějším. Hrát se s tímhle bez problému dá, ale je to hodně na hraně a čistý zvuk z toho nedostaneš.