Výběr tranzistorového komba

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Flajtr

Re: Výběr tranzistorového komba

Příspěvek od Flajtr »

Já bych to protřídil, takže na to co ty píšeš bych já uvažoval o Fenderu, ten má skvělý clean ikdyž je to tranzistor, pak bych uvažoval u Hughe&Kettner a docela možná i o Kustomu, ostatní bych vyřadil, Crate se hodí pro metalovou hudbu, o firmě e-wave nikdo nic moc neví, je to novinka, Behringery nejsou svou kvalitou proslavený, ale některý komba mají fajn,Laney je dost špatný, kombo bez charakteru, divně skřípe, s Ashtony jsem pozitivní zkušenosti moc neslyšel, co se týče spolehlivosti...to jen abys neřekl, že vyřazuju bezdůvodně. Samozřejmě se tady najde někdo kdo bude mít větší rozhled a zkušenosti a neříkám, že moje slova jsou svatá ! to fakt ne, ale je to MŮJ NÁZOR na věc :wink:
Amid

Příspěvek od Amid »

No zrovna ten Create FW moc na metal není, spíš na rock a tak. Metalovou pilu z toho rozhoně nedostaneš.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

V tom případě si to pleteš, já mám předchůdce té řady komb, je to prakticky to samé, ale bez efektů...říká se, že je trochu lepší a to kombo se skoro na nic jiného jak metal nehodí :lol: jinak o to víc mě překvapilo, že má i dost slušný clean :)

Myslím, že ten zvuk jde slyšet...idkyž video stojí za nic :D http://www.youtube.com/watch?v=_5VLk8am ... re=related
Amid

Příspěvek od Amid »

Kamarád si pořídil 15w Crate FW na doma, takže jsem měl možnost ho vyzkoušet, ale jak jsem již psal, metalovou pilu jsem z toho nedostal. Navíc to kombo strašně komprimuje zvuk, až jsem měl z toho pocit, jako bych prál ještě pšes nějaký kompresor...
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Jo ta FW verze je digitál, takže je to možný, a nemůžeě srovnávan 15W a 65W kombo, to zaprvý a zadruhý z toho pila jde, jen to není tak "mocný" jak u velkýho komba :)
¨http://www.youtube.com/watch?v=nmoR2ngK1WY
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

FW 15 má podle toho, co jsem slyšel, úplně jinej charakter zkreslení, než jeho větší bratříčci :idea:
Já sám mám 15R a taky mi přijde spíš rockový... ale ty silnější jsou prej metly ;)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pročti si tohle - komba-zesilovace-reproboxy/to-zakladni- ... ml#p336847 Pak budeš mnohem chytřejší.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Hypocrites

Příspěvek od Hypocrites »

jo fender mi taky příjde nejlepší bo má dobrý ten čistý kanál no :-) ale k tomu bych musel koupit ještě ňaky mulťák asi...ten behringer fakt není dobrý? myslím že má nejširší paletu těch zvuků ne? ... jako ja první uvažoval že našetřím a koupim hlavu+box měl už i vyhlidlé něco kolem 13 000...ale pak sem si řek že zatím to je zbytečné zkušebnu máme malou a teprv začínáme a myslím že bych vůbec ty lampy nevyužil ... tak sem se začal dívat po tomhle ... na crate i laney sem se dival na youtube na nějaké ukázky a hraly tam jenom zkresleně a ten zvuk mi přišel takový hodně škvrčivý ... a myslím že na metal se to do začátku hodí no :-D ale ja bych to nevyužil na hudně kterou hrajem...ten hughes kettner vypadá zajímavě ale přijde mi malý ale nejsou tam rozměry takže netuším jake je ve skutečnosti a ma jen 10" repro... zajímal by mě hodně ten behringer no fendera sem slyšel naživo takže tam vím co bych mohl čekat ale jde o to že je celkem drahý a ještě bych musel připočítat tak 2000 ten mulťák.
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Hele, zajdi do obchodu, vyzkoušej některej tranďák vs lampu a pak se rozhodni, jestli bys je opravdu nevyužil :) u lampy nepotřebuješ hlavu+box, naopak, v levnějších hladinách je lepší kombo... a nejde o to, jak dlouho hrajete - prostě na lampu se mnohem příjemněji hraje a líp si tu hru užiješ :)
Hypocrites

tam píšou o všem jen o behringerech ne :D ... no ale myslím že nenajdu lampové kombo za 5 000 ... ja teď vyšel škoulu a začal robit tekže zatím si nemůžu nic dražšího dovolit a časem když uvidim jestli nám to pude tak nebude velky problém přejít na lampu :)
Predator

Příspěvek od Predator »

Chýba tam ešte odkaz na digitálny Behringer, ten by stál tiež za úvahu. GMX séria je analóg, v podstate kópia Tech21 SansAmpu, ale podstatne lepšie oproti GMX hrá séria LX. To sú plne digitálne modelerové stroje s procesorom V-Amp Pro namiesto preampu. A v správnych rukách a správne nastavené vedia hrať veľmi dobre.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Jenže tobě třeba ten V-Amp učaroval jak jsem si stačil všimnout, ale většině dalších tak supr nepřišel, já myslím že na GreenDay a jiný mu musí stačit ten Fender, nebo ne musí stačit, ale prostě je to nejlepší řešení, protože je prostě přes čistý zvuky a lehký zkreslení dobrej...špatnej by tenbyl ani ten hughes a kustom, ale to už chce jen naposlouchat recenze a nejlíp to osobně ozkoušet, což mnohdy nejde
Dubla
last.fm: http://www.last.fm/user/janvondra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dubla »

Já bych na takovou muziku bral spíš toho crata... Fendra měl náš druhej kytarák a zkreslení bída... V-Amp je možná fajn, ale sám Predatore říkáš, že je potřeba ho dobře nastavit, což může být pro nezkušenýho začátečníka problém... A autorovi topicu bych poradil aby si zkusil i osvědčený levný celolampy (V18, Valveking,...), IMHO se daj pořídit na bazaru jen o málo dráž a zvukově to bude větší pošušňání ;)
Cort KX5 (RM Pickups RH+ & RH-) * Jolana Galaxis (2x Kent Armstrong P90)
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6
* home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
Predator

Příspěvek od Predator »

Máš pravdu, najväčšia slabina ako aj výhoda V-Ampu (a z neho odvodených aparátov) je to, že je dosť rozsiahlo konfigurovateľný, a zďaleka nie všetky parametre majú vlastný čudlík, niektoré sú dostupné ako alternatívny parameter, niektoré zasa potrebujú preklikať sa kombináciami tlačidiel do nejakého submenu, a preto sa začiatočník v ňom ľahko "utopí", ale keď si ho skúsený hráč skrotí a pochopí jeho ovládanie a vnútorné usporiadanie, vie z neho dostať slušný zvuk do akéhokoľvek štýlu.

Preto súhlasím s tým, čo píšeš. Tieto stroje pri vhodnej konfigurácii hrajú, ale rozhodne nie sú pre každého, lebo kvalita ich tónu je viac závislá od skúsenosti obsluhy, ako u nejakého klasického aparátu. Laicky povedané, neskúsený človek bez náležitého technického "backgroundu" na nich ľahko nastaví hlúposti a ku veľa veciam sa ani nedostane. To je aj dôvod, prečo sa netešia takej popularite. Nie každý gitarista je zvukár a inžinier elektronik :D veľa ľudí chce proste iba hrať a nestará sa, prečo toto funguje práve tak ...

loos

Příspěvek od loos »

Přidám svůj dost specifickej názor :!: Na bazaru se teď válí Hughes/kettner ATTAX 50W...já vim, že mi řekneš, že chceš nový ale aspoň o tom prosim přemejšlej. Mám 100W verzi a hraje to opravdu brilantně, obzvlášť na to na co chceš hrát. A je to německá kvalita, která přežije Behringera i kdyby do toho hughese řezali krumpáčem :wink: (nadsázka). BTW měl bys vidět toho mýho kterej je omlácenej až na kost furt hraje jak novej :!:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Hypocrites

napsal sem to na bazaru a nic to nenašlo tak nevim no... a co tohle http://shop.guitarpark.cz/Komba-a-zesil ... mp-XD.html pry je to lampa
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Nejsem si jist ohledně zkresleného zvuku pro tvé potřeby.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Hypocrites

no právě že mi jde o to abych s toho vyloudil takový podobny zvuk jako billie joe(green day)...jenže ten má marshalla:-D a i kopie toho marshalla dělá ji myslím bugera stoji kolem 10 000 :D a není to ani nějak moc vydařená kopie ...
Predator

Příspěvek od Predator »

Hypocrites píše: a i kopie toho marshalla dělá ji myslím bugera stoji kolem 10 000 :D a není to ani nějak moc vydařená kopie ...

No to by som moc netvrdil ... vonkajším dizajnom sa to síce líši, ale dnu je to tá samá schéma a aj testy za plachtou potvrdili, že je to v podstate zvukovo to samé.

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“