Zdravím, snažím se pro sebe vybrat nejvhodnejsiho kandidáta a chci si o něm zjistit opravdu co nejvic.. je ale pravda ze se v tom posledni dobou zacinam ztracet.. sotva si vyberu jeden, tak o par dní, tydnu pozdej se mi do oka dostane dalsi a jsem opět na vážkách. Proto tedy prosim, mohli by jste mi pomoct sestavit takovy nejaky "kompletni" seznam workstationu, syntáků a podobnych nastrojů ktere jsou k dispozici řekněme v cenove relaci do 100 000 Kč ale co je pro mě podstatné a stěžejní, které jsou v provedení 88 kláves s kladivkovou mechanikou?
Rad bych vedel o vsech ostatních které patrně jeste neznam tak se na vas obracim, děkuji
Seznam WS, synťáků apod - 88kl.
Pravidla fóra
Re: Seznam WS, synťáků apod - 88kl.
V této cenové relaci jsou,co já vím 3 dobré synthy
Yamaha Motif XS8
Roland Fanthom
Korg M3
Muj učitel na klávesy testoval všechny tři(u prvních dvou odkazovaných recenzí je autorem)
A nejlepší mu prý připadá Motif XS8 ,který si také pořídil a který,jak mužeš vidět v mém podpisu,vlastním i já.
Kvalita zvuku El. pian,clavinetu,synth padu a ruznych efektu,perkusí,bas,hammondek apod je špičková.Jediná kategorie,která mě trochu zklamala jsou synth lead.Má to spoustu dobrych funky a jazz leadu,ale postrádám tam hutný,agresivní zkreslený lead na metal/rock a la Dream Theater nebo Children of Bodom,je tam takovej jenom jeden a ten je na muj vkus příliš "chlupatej"
Motif je super pro práci s počítačem,je na to i freeware utilitka,která umožní ovládání některých parametru Cubase abod. přímo pomocí knobu a faderu na klávesách
Mechanika a klaviatura mi přijdou dobré,ale to je zkreslený názor,vzhledem k tomu,že jsem na ni zvyklý.
Jediná nevýhoda,kterou jsem těžce pocítil,je váha a rozměry.Mám na to kufr z překližky,a dohromady to váží možná 100kg a měří asi 1,75m - nevejde se to do normálního auta,pokud se nesundá zadní sedadlo a přepravovat to lze většínou jenom ve dvou.
Jaký styl hraješ?Jake parametry jsou pro tebe rozhodující?
Yamaha Motif XS8
Roland Fanthom
Korg M3
Muj učitel na klávesy testoval všechny tři(u prvních dvou odkazovaných recenzí je autorem)
A nejlepší mu prý připadá Motif XS8 ,který si také pořídil a který,jak mužeš vidět v mém podpisu,vlastním i já.
Kvalita zvuku El. pian,clavinetu,synth padu a ruznych efektu,perkusí,bas,hammondek apod je špičková.Jediná kategorie,která mě trochu zklamala jsou synth lead.Má to spoustu dobrych funky a jazz leadu,ale postrádám tam hutný,agresivní zkreslený lead na metal/rock a la Dream Theater nebo Children of Bodom,je tam takovej jenom jeden a ten je na muj vkus příliš "chlupatej"
Motif je super pro práci s počítačem,je na to i freeware utilitka,která umožní ovládání některých parametru Cubase abod. přímo pomocí knobu a faderu na klávesách
Mechanika a klaviatura mi přijdou dobré,ale to je zkreslený názor,vzhledem k tomu,že jsem na ni zvyklý.
Jediná nevýhoda,kterou jsem těžce pocítil,je váha a rozměry.Mám na to kufr z překližky,a dohromady to váží možná 100kg a měří asi 1,75m - nevejde se to do normálního auta,pokud se nesundá zadní sedadlo a přepravovat to lze většínou jenom ve dvou.
Jaký styl hraješ?Jake parametry jsou pro tebe rozhodující?
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Yamaha MOX6
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Seznam WS, synťáků apod - 88kl.
Nezapomenout případně na staršího brášku "ES", která je na rozdíl od XS řady rozšiřitelný o PLG desky, které dále navyšují jeho možnosti. A případně si projet parametry nového modelu "XF".
Abychom se neomezili jen na tu Yamahu
tak Oliheň položil opravdu zásadní otázku na účel a tvoje preference. WS Yamaha (zmiňované MOTIFy) nemají moc šancí výrazně pracovat se zvukem, protože jsou založeny na vzorcích, což je prostě určitá limitace.
Typický "kroutič"
si pořídí syntezátor jako takový (Virus, Nord apod.); protože se tyto obvykle nevyrábí ve verzi s 88 hamer (zjednodušeně), dají se zkombinovat jako samostatná 88 klaviatura plus verze vybraného synthu "desktop" (krabice s knoby). Na druhou stranu - IMHO to nemá pak moc smysl, protože tato klaviatura bude naopak limitující pro hraní syntezátorových zvuků, kde je spíše potřeba jemnější (polovyvážená například) díky odlišnému stylu hry.
P.
Abychom se neomezili jen na tu Yamahu
Typický "kroutič"
P.