Seznam WS, synťáků apod - 88kl.

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
D4rken

Seznam WS, synťáků apod - 88kl.

Příspěvek od D4rken »

Zdravím, snažím se pro sebe vybrat nejvhodnejsiho kandidáta a chci si o něm zjistit opravdu co nejvic.. je ale pravda ze se v tom posledni dobou zacinam ztracet.. sotva si vyberu jeden, tak o par dní, tydnu pozdej se mi do oka dostane dalsi a jsem opět na vážkách. Proto tedy prosim, mohli by jste mi pomoct sestavit takovy nejaky "kompletni" seznam workstationu, syntáků a podobnych nastrojů ktere jsou k dispozici řekněme v cenove relaci do 100 000 Kč ale co je pro mě podstatné a stěžejní, které jsou v provedení 88 kláves s kladivkovou mechanikou?

Rad bych vedel o vsech ostatních které patrně jeste neznam tak se na vas obracim, děkuji
Olihen

Re: Seznam WS, synťáků apod - 88kl.

Příspěvek od Olihen »

V této cenové relaci jsou,co já vím 3 dobré synthy
Yamaha Motif XS8
Roland Fanthom
Korg M3
Muj učitel na klávesy testoval všechny tři(u prvních dvou odkazovaných recenzí je autorem)
A nejlepší mu prý připadá Motif XS8 ,který si také pořídil a který,jak mužeš vidět v mém podpisu,vlastním i já.
Kvalita zvuku El. pian,clavinetu,synth padu a ruznych efektu,perkusí,bas,hammondek apod je špičková.Jediná kategorie,která mě trochu zklamala jsou synth lead.Má to spoustu dobrych funky a jazz leadu,ale postrádám tam hutný,agresivní zkreslený lead na metal/rock a la Dream Theater nebo Children of Bodom,je tam takovej jenom jeden a ten je na muj vkus příliš "chlupatej"
Motif je super pro práci s počítačem,je na to i freeware utilitka,která umožní ovládání některých parametru Cubase abod. přímo pomocí knobu a faderu na klávesách
Mechanika a klaviatura mi přijdou dobré,ale to je zkreslený názor,vzhledem k tomu,že jsem na ni zvyklý.
Jediná nevýhoda,kterou jsem těžce pocítil,je váha a rozměry.Mám na to kufr z překližky,a dohromady to váží možná 100kg a měří asi 1,75m - nevejde se to do normálního auta,pokud se nesundá zadní sedadlo a přepravovat to lze většínou jenom ve dvou.
Jaký styl hraješ?Jake parametry jsou pro tebe rozhodující?
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Seznam WS, synťáků apod - 88kl.

Příspěvek od pavlii »

Nezapomenout případně na staršího brášku "ES", která je na rozdíl od XS řady rozšiřitelný o PLG desky, které dále navyšují jeho možnosti. A případně si projet parametry nového modelu "XF".

Abychom se neomezili jen na tu Yamahu :wink: tak Oliheň položil opravdu zásadní otázku na účel a tvoje preference. WS Yamaha (zmiňované MOTIFy) nemají moc šancí výrazně pracovat se zvukem, protože jsou založeny na vzorcích, což je prostě určitá limitace.

Typický "kroutič" :lol: si pořídí syntezátor jako takový (Virus, Nord apod.); protože se tyto obvykle nevyrábí ve verzi s 88 hamer (zjednodušeně), dají se zkombinovat jako samostatná 88 klaviatura plus verze vybraného synthu "desktop" (krabice s knoby). Na druhou stranu - IMHO to nemá pak moc smysl, protože tato klaviatura bude naopak limitující pro hraní syntezátorových zvuků, kde je spíše potřeba jemnější (polovyvážená například) díky odlišnému stylu hry.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“