Tak to jo.jj jde to precist ale na vytistenym papiru nic moc spis jen odhaduju slovaale to neva na netu sem nasel vokopčenej celej časák tak už to mam
Stavba efektu
Re: Stavba efektu
myslis v tom amaterskym radiu nebo tam vodkad sem to stah ?Otis píše:Tak to jo.jj jde to precist ale na vytistenym papiru nic moc spis jen odhaduju slovaale to neva na netu sem nasel vokopčenej celej časák tak už to mam
Jsou tam nějaký jiný zajímavosti ze světa kytarových efektů,nebo jen tohle?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

V tom amtérskym rádiu.tenhle efekt vypadá hezky a je to i dobře popsaný + předpokládám,že to určitě někdo i zkoušel,takže i funkční.core88 píše:myslis v tom amaterskym radiu nebo tam vodkad sem to stah ?Otis píše:Tak to jo.jj jde to precist ale na vytistenym papiru nic moc spis jen odhaduju slovaale to neva na netu sem nasel vokopčenej celej časák tak už to mam
Jsou tam nějaký jiný zajímavosti ze světa kytarových efektů,nebo jen tohle?
bohužel ne je tam jen tuto .ale sou tam cisla vod roku 1952 az do 2009 takze jestli nekdo vo něčem výte co tam vyšlo tak se ozvěteV tom amtérskym rádiu.tenhle efekt vypadá hezky a je to i dobře popsaný + předpokládám,že to určitě někdo i zkoušel,takže i funkční.

mam jeden problem:
uz m,am na miste vsechny rezistory, a IO
ale jak sem sel na kondy tak sem v tom mel nejaky zmatek a jeste jeden chybel , hodnota byla jakasi pochybna, tak asi je dam pryc a koupim nove:
jak zjistim ze tam ma byt keramicky nebo elektrolyticky
(popripade jestli by mi nekdo nenapsal napr:
C1 elektrolyt
c2 keram,
fakt me jiz jina moznost nenapada
dik moc
ale jak sem sel na kondy tak sem v tom mel nejaky zmatek a jeste jeden chybel , hodnota byla jakasi pochybna, tak asi je dam pryc a koupim nove:
C1 elektrolyt
c2 keram,
dik moc
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
nemel by jsi nejakou vetsi fotku toho planku spatne se mi to cte, hlavne z toho obrazku vpravo dole dik
http://sharpet.rajce.idnes.cz/over_drive/#album
tady je to trochu lip videt ale ten obrazek v pravo dole jak jsi psal to jde blbe precist i me ale prectu to
kdyztak napis a ja se podivam co to je
tady je to trochu lip videt ale ten obrazek v pravo dole jak jsi psal to jde blbe precist i me ale prectu to
oba je kup svitkoví kdyby to byl elektrolyt tak by u nej myselo bejt takovy mali plus co oznacuje polaritu jako je treba u C5 nebo C7vrablc.v píše:mam jeden problem:
C1 elektrolyt
c2 keram,
![]()
![]()
![]()
dik moc
co si tam daval za ten integrac ? ten co je tam v tom seznamu nebo nejakej jinej dvojtej operacni zesilovac ? treba TL072 ma stejne oientovany vyvody ale nesumi tolik jak tamten
a tady je link na celej časák je to v pdf
http://rapidshare.com/files/365075948/94-06.pdf.html

dik nejak to vykoumamvrablc.v píše:http://sharpet.rajce.idnes.cz/over_drive/#album
integrac tam mam TLO72CI
jo a tema kondama sem nemyslel jenom ty dva(to bylo pro priklad)
jestli by mi nekdo nevypsal vsechny)
a jeste ty potaky co znamena 50Kohm/N
100kohm/G

jo a tema kondama sem nemyslel jenom ty dva(to bylo pro priklad)
jestli by mi nekdo nevypsal vsechny)
a jeste ty potaky co znamena 50Kohm/N
100kohm/G
U kterych je + jsou elyty, vsecky ostatni jsou normalni. Keramicke jsou levne, jestli chces kvalitnejsi, hodnoty do 1nF kup slidove, hodnoty nad 1nF pak svitkove. Setrit se nevyplati, vsecko se ti pak odrazi ve zvuku.
JInak C4,5,7,9 jsou elyty, zbytek normal. U elytu bacha na polaritu.
JInak C4,5,7,9 jsou elyty, zbytek normal. U elytu bacha na polaritu.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
přesně tak ja jen doplnim jak si chtěl ty potencoometry P1 100k ohm N Linearní P2 50k ohm N Lineatní P3 100k ohm G Logaritmiský je to začený po staru nebo spíč je to evropský značení. dneska nebo po americku je A linearní a B logaritmický

vsem moc diky,
u tech ostatnich kondu keramickych nezalezi na polarite?
nakonec koupim ty keramicke a jestli to bude funfovat dokoupil bych ty slidove, nechci moc utracet za to co by nefungovalo
(kolik asi stoji ty slidove?)
u tech ostatnich kondu keramickych nezalezi na polarite?
nakonec koupim ty keramicke a jestli to bude funfovat dokoupil bych ty slidove, nechci moc utracet za to co by nefungovalo
(kolik asi stoji ty slidove?)
jj keramicky slidovy svytkovy muzes davat jak chceš . jo ješte na vykdesu se ty lelektrolity označjou + ale na kondenzatoru je označený - bejva to takovej proužek černej nebo bilej
slidovy stojej tak 6 - 10 kc, svitkovy tak 4 kc, keramicky 0,7 kc svytkovy taky tak ale zalezi na kapacite a na značce a kup je aby byli minimalne na 16V
slidovy stojej tak 6 - 10 kc, svitkovy tak 4 kc, keramicky 0,7 kc svytkovy taky tak ale zalezi na kapacite a na značce a kup je aby byli minimalne na 16V
Naposledy upravil(a) core88 dne 11.08.2010 10:39, celkem upraveno 1 x.

Zdravím, před pár dny jsem tak nějak provizorně dodělal ten můj Tonebender, tak si tu přes to brnkám, a musím říct, že je to opravdu delikátní efekt. Když sem ho zapojil poprvé, nevěřil sem vlastním uším, popravdě sem se lekl
, ale čím víc na to hraju, tím víc se mi ten zvuk líbí. Hraju přes kombíčko Johnson Loredo, kytaru mám Les Paula neznámé značky, nemůžu se toho zvuku nabažit! Nevím jestli jsem za těch pár dní ohluchl, nebo sem odkouřil kombo, ale zkusil jsem to schválně porovnat se zkreslením na kombu, které mi vždycky přišlo docela silný, a teď mi přijde, že to kombo vůbec nekreslí, že jen tak šolíchá
dřív sem dával gain tak na půlku a přišlo mi to akorát, teď se mi zdá, že to je skoro čistej zvuk
, tak nevím. Ještě ten efekt potřebuju dát do krabičky, kterou nemám, musím si sehnat stereo jacka a novej potenciometr, páč sem omylem koupil špatnej, a taky by to chtělo novou baterii, páč devítivoltovka co dává 5 voltů není to pravé ořechové 
Gratuluju k funkčnímu efektu
Pokud se to zdá i někomu jinýmu tak v kombu pravdepodobne odesel zkreslenej kanal .
To že ti baterka ddava je 5V nemusí bejt zrovna naškodu. některý efekty maj lepší zvuk když je baterka zkorovybitá .
Pokud se to zdá i někomu jinýmu tak v kombu pravdepodobne odesel zkreslenej kanal .
To že ti baterka ddava je 5V nemusí bejt zrovna naškodu. některý efekty maj lepší zvuk když je baterka zkorovybitá .

Ono to kombo kreslí, akorát se mi zdá, že míň než dřív. Nevím, možná jsem jenom zhýčkanej Tonebenderem
Každopádně z efektu jsem nadšený, nečekal jsem že bude fungovat. Plošňák vypadá sice docela dost amatérsky, ale to snad zvuku na kvalitě neubírá, místo tranzistorů OC81D jsem si objednal (snad dokonce až z anglie!!) AC128, koupil jsem jich 6, aby se z nich vybrali ty s lepšíma hodnotama, nicméně jsem neměl multimetr takže jsou tam osazený podle rozpočítávadla
ale mám v plánu si ještě multimetr půjčit a případně je vyměnit.
Konečně jsem se přiblížil zvuku mého oblíbeného ranného hard rocku
Každopádně z efektu jsem nadšený, nečekal jsem že bude fungovat. Plošňák vypadá sice docela dost amatérsky, ale to snad zvuku na kvalitě neubírá, místo tranzistorů OC81D jsem si objednal (snad dokonce až z anglie!!) AC128, koupil jsem jich 6, aby se z nich vybrali ty s lepšíma hodnotama, nicméně jsem neměl multimetr takže jsou tam osazený podle rozpočítávadla
Konečně jsem se přiblížil zvuku mého oblíbeného ranného hard rocku
Přemýšlím, jakým způsobem udělat nápisy na krabičce, dneska mi přišla taková hezká. Míval jsem kdysi dávno takové folie s písmeny, které když se vytlačily propiskou tak se na něco přilepily. Jenže je nemůžu najít
Nedělal už někdo něco podobného?
jestli to chceš jen popsat tak lohovkou a zalakovat adse to hned nesmeje a jestli to chces popsata a aby to bylo i hezký tak si udelej navrh v pc ( jestli ovladas corel nebo adobe illustrator tak to udelej jako vector) a nech si to vytisknout na bílou samolepku a pak to bude vypadat jako vod EHX . nebo nekde sem tu vydel ze se tu resilo neco z pruhlednou folii.
EDIT: tady to je to stou folii je tam nekde odkaz ale je anglicky je to tak cca v pulce stranky
home-made/potisk-predniho-panelu-zesilo ... ml#p330126
EDIT: tady to je to stou folii je tam nekde odkaz ale je anglicky je to tak cca v pulce stranky
home-made/potisk-predniho-panelu-zesilo ... ml#p330126

- Plumm
- Kontaktovat uživatele:
tak možností je víc, záleží jestli to chceš mít celý svépomocí, nebo utrácet i nějaký peníze za nějaký profi úkony:)
Svépomocí si můžeš vyřezat písmena do tenký fólie, přiložit negativ, přestríkat sprejem a máš pozitiv, prostě šablona, nebo si na laserový tiskárně vytiskni příslušnej design na vodní obtiskovej papír (koupíš třeba v modelářství) a nalep. Jak píše core88 s tou lihovkou, tak to silně nedoporučuju. Lihovka je schopná zanedlou absolutně vyšisovat, že z tý barvy nic nezbyde. Když budeš mít štěstí a nevyšisuje, tak aspoň vybledne, nebo změní barvu:) Takže lihovku nebrat, buď si vyrob barvu svojí - smícháním tuše a lihu, nebo si kup akrylovej, nebo jinej nelihovej značkovač (např http://www.centropen.cz/katalog-produkt ... -specialni) a napiš to tim. Nabo můžeš vymejšlet ptákoviny s domácím linorytem/sítotiskem a já nevim, čim ještě, záleží jak moc seš zručnej a jak moc dobrý chceš aby to bylo žejo:)
A když to nebudeš chtít svépomocí, tak se otvíraj další možnosti, jako odolný nápelky, profi potisk, vypálení laserem, gravírování (rytí) a spoustu dalších možností.
Svépomocí si můžeš vyřezat písmena do tenký fólie, přiložit negativ, přestríkat sprejem a máš pozitiv, prostě šablona, nebo si na laserový tiskárně vytiskni příslušnej design na vodní obtiskovej papír (koupíš třeba v modelářství) a nalep. Jak píše core88 s tou lihovkou, tak to silně nedoporučuju. Lihovka je schopná zanedlou absolutně vyšisovat, že z tý barvy nic nezbyde. Když budeš mít štěstí a nevyšisuje, tak aspoň vybledne, nebo změní barvu:) Takže lihovku nebrat, buď si vyrob barvu svojí - smícháním tuše a lihu, nebo si kup akrylovej, nebo jinej nelihovej značkovač (např http://www.centropen.cz/katalog-produkt ... -specialni) a napiš to tim. Nabo můžeš vymejšlet ptákoviny s domácím linorytem/sítotiskem a já nevim, čim ještě, záleží jak moc seš zručnej a jak moc dobrý chceš aby to bylo žejo:)
A když to nebudeš chtít svépomocí, tak se otvíraj další možnosti, jako odolný nápelky, profi potisk, vypálení laserem, gravírování (rytí) a spoustu dalších možností.