pokazene aktivne bedne
Pravidla fóra
pokazene aktivne bedne
Zravim ,ked zapnem aktivne bedne RH sound , tak zo zaciatku idu v v pohode , ked prilozim meter od vyskacu mikrak tak napiskava .....ale po par minutach hrania odidu vysky natolko ze musim prilozit mikrak na 5 cm aby to napiskavalo ....
Nevietie ci to bude vyskac ,alebo vyhybka ....alebo ja neviem co????
THX
Nevietie ci to bude vyskac ,alebo vyhybka ....alebo ja neviem co????
THX
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Re: pokazene aktivne bedne
otazka proc prikladas k bednam mikrofon?
otazka zni proc si pi*us ?:...ale tak odpoviem na tvoju stupidnu otazku ....no tak asi preto aby som videl pri akej vzdialenosti to zacne vazbit ....a podla toho sa da zistit ci ti ten vyskac hra slabsie alebo nie ....lebo ked ti to vazby najprv pri 1 metri a potom pri 5 cm tak to normalne nie je.
Naposledy upravil(a) xixan dne 7.08.2010 21:19, celkem upraveno 1 x.
xinane ses hlupak, ktery nedokaze ani spravne zaradit tema a jeste tady urazis ostatni jsi vul
Fender strat FAT (1xHB Seymour Duncan TB-4 JeffBeck, 2xSC) Marshall JCM2000 TSL602, Boss OD-2,TU-3, Orange AD5
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to správně chápu, tak otázka nezní "proč to píská" (na tu už více méně odpověděl Holajs), ale co jsi odvařil - jestli reproduktor, nebo něco uvnitř v elektronice. Teoreticky by to mohl být reproduktor, zkus tam tedy dát nový a vyzkoušet, jestli bude opět hrát naplno a jestli při zpětné vazbě vydrží déle, než ten původní. Pak sem napiš, jak jsi dopadl. IMHO pak stačí napsat výsledek pokusu do jednoho threadu, nemusíš jich zase zakládat několik.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Varování pro uživatele xixan - pokud budeš pokračovat ve stejně agresivním stylu, vysloužíš si bez problémů ban. Přečti si laskavě pravidla tohoto fóra.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
otazka znie ....co odchadza po par minutach hrania ...vyhybka ? ...alebo vyskac ...to napiskavanie som uviedol len ako dokaz toho ze naozaj nieco odchadza ,pretoze tie vysky po par pesnickach (mozno uz po prvej ) idu ovela ovela slabsie......
agresivny preto ze na tak stupidnu otazku sa neda nijak inak odpovedat...lebo inteligentneho cloveka napadne ....ze mikrofon som prikladal preto aby som vedel o kolko sa zoslabili vysky .....a nie preto ze sa ma to bavi
agresivny preto ze na tak stupidnu otazku sa neda nijak inak odpovedat...lebo inteligentneho cloveka napadne ....ze mikrofon som prikladal preto aby som vedel o kolko sa zoslabili vysky .....a nie preto ze sa ma to bavi
- Nero
- Rádce
Inteligentní člověk nebude na otázku (i kdyby byla sebehloupější) reagovat tím, že začne tazateli nadávat a vyjadřovat se vulgárně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
nero, nešlo by to do správný sekce? (možná sloučit s tím zamčeným?)
- Nero
- Rádce
Tak aktivní reprobox je jakožto zpěvová aparatura může řešit jak v sekci Zpěv, tak v Zesilovačích a reproboxech. Nicméně přesunuto, tady se asi najde víc lidí, co by mohli problému rozumět...
PetrPeter 1975 - 2008
- Jens Ludwig
- Odborník
tak ta otázka stupidní nebyla, to spíš tvůj počin - stačí jedno větší vejsknutí a vejšky můžou jít do kytek...xixan píše: agresivny preto ze na tak stupidnu otazku sa neda nijak inak odpovedat...lebo inteligentneho cloveka napadne ....ze mikrofon som prikladal preto aby som vedel o kolko sa zoslabili vysky .....a nie preto ze sa ma to bavi
... a ve způsobu "měření" o kolik se zeslabily výšky jsi zřejmě průkopník...
jinak, co se týče tvého problému, jelikož disponuješ bedmama RHSound (dříve PAzvuk - ano název odpovídá realitě) je možná že tem odešlo i madlo - u těhle beden neni nic nemožný... ale počítám, že nejspíš vejškáče - výhybky nemá ochranu a proto odhořely..
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
prikladal som to tam na mensie jemnucke napisknutie a nie na piskanie jak hovado ...tak neprehanaj ...Jens Ludwig píše: tak ta otázka stupidní nebyla, to spíš tvůj počin - stačí jedno větší vejsknutí a vejšky můžou jít do kytek...
... a ve způsobu "měření" o kolik se zeslabily výšky jsi zřejmě průkopník...
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Ty asi nemáš moc kamarádů... Nebylo by lepší uznat, že strkat mikrofon do reprobedny (za jakýmkoliv účelem) je hloupost? Třeba by to bylo lepší, než pozurážet všechny kolem...
.... zas nebudte na seba tak citlivi ....ak som niekoho tak urazil ,ze plakal doma do vankusa ....tak sa sorry....chybu si nepriznam lebo som ju nespravil ...jemnucke napiskavanie musi zniest kazdy reprak 2-3 sekundy aj keby co bolo .....som elektrotechnik (a dalsi co je 1000krat mudrejsi odomna mi to len potvrdil, povedal ze to bude na 99 percent vyhybka )....
...len som myslel ze niektorym z vas sa to uz stalo ....a ze ma uistite v tom ze je to vyhybka ....ale vidim ze vacsina z vas su megaelektrotechnici ...lepsi ako vysokoskolski profesori....
aby si to zas niektori nevysvetlili zle ..nemyslim si ze som najmudrejsi na svete ...len nemam rad ked do mna pinda clovek co nema ani paru o tom co je vo vnutry.
...len som myslel ze niektorym z vas sa to uz stalo ....a ze ma uistite v tom ze je to vyhybka ....ale vidim ze vacsina z vas su megaelektrotechnici ...lepsi ako vysokoskolski profesori....
aby si to zas niektori nevysvetlili zle ..nemyslim si ze som najmudrejsi na svete ...len nemam rad ked do mna pinda clovek co nema ani paru o tom co je vo vnutry.
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Napsal jsi, že "po několika minutách" a teď píšeš, že to musí 2-3 vteřiny vydržet. Co je pravda? Několik minut nebo několik vteřin?
Do vankúša určitě nikdo neslzel, přesto určitá dávka elementární slušnosti nikdy neškodí.
Do vankúša určitě nikdo neslzel, přesto určitá dávka elementární slušnosti nikdy neškodí.
- Jens Ludwig
- Odborník
no, zrovna co se beden RHSound týče, tak ani páru o tom, čo je vo vnutri nemá ani výrobce, natož pak místní distributor....
vidim ze sme sa nepochopili ....zapnem aparat len tak na skusku sa priblizujem k vyskacu chyta jemnu vazbu asi ked sa s mikrakom priblizim na 1 meter ...hned ako tu jemnucku spatnu zacujem odtiahnem..secko ok ....potom zahrame asi dve skladby(co trva "tych tvojich par minut" ktore som spominal na zaciatku)...na konci druhej ocujem ze vysky su nejake slabe ....aby som zistil ci sa mi to len nezda ....pomaly sa priblizujem k vyskacu ....a cuduj sa svete ....nesom az taky hluchy ako som si myslel ,nezda sa mi to..... lebo priblizujem ,priblizujem az dojdem na 5-10 cm od vyskacu a az potom zacne jemne vazbit .....CzechJoker píše:Napsal jsi, že "po několika minutách" a teď píšeš, že to musí 2-3 vteřiny vydržet. Co je pravda? Několik minut nebo několik vteřin?
dufam ze uz sa chapeme ..... ci som este stale za debila??
- Jens Ludwig
- Odborník
ještě mě napadá, že pokud nedejbože asiat na týhle bedně zkoušel biamp, tak vypíná ochrana zesilovače pro vršky... třeba tam nesedí impedance
- einsteincz
- Kontaktovat uživatele:
Je nepravděpodobné, že by to způsobovala vyhýbka. Tam přichází v úvahu pouze kondenzátor a na tom se nemá moc co zkazit. A pokud ano tak dojde k průrazu dielektrika. Pokud by docházelo k termické změně kapacity tak to nebude takové horké, aby to bylo až tak poznat, zvláště při strmosti 6 dB/oct.
Nenapsal jsi jaká aktivka (typ). Ale co ja měl otevřeného RH sounda, tak v tom byl obyčejný můstek s LM 3886 a cca 60VA toroid (na 150W zesilovač docela málo
) Jeden kus vyjde na 150,- Kč, tedy výměna cca 300,- Kč. Jsou to vcelku odolné integráky a pokud chladič nějak extra nehřeje, tak bych hledal problém spíše v driveru.
Driver v RH je slabý, poddimenzovaný, žádná sláva. Pokud se ztráta výšek objeví po nějaké době (při zahřátí), tak bych závadu hledal tady.
Nenapsal jsi jaká aktivka (typ). Ale co ja měl otevřeného RH sounda, tak v tom byl obyčejný můstek s LM 3886 a cca 60VA toroid (na 150W zesilovač docela málo
Driver v RH je slabý, poddimenzovaný, žádná sláva. Pokud se ztráta výšek objeví po nějaké době (při zahřátí), tak bych závadu hledal tady.
http://www.ozvuceni-quartet.cz - light and sound service, Kurzweil player