Jaké používáte trsátko???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké používáte trsátko???

Příspěvek od Bummer »

Obávám se, že ta kamenná pružit nebudou.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Já měl u těch pružících problém, že nehraju pravidelným alternativem a pak mi zůstavaly špičky na trsátkách trochu ohnuté.

EDIT: ještě mě napadá, že jsem někde četl, že si chválili napodobeninu těch želvích trstátek, prý uměle vyráběné z podobné látky.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Myslíš tortex?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Teorge

Příspěvek od Teorge »

Ne, někde jsem našel, že někdo vyrábí náhradu želvích trsátek z polymerovaného zvířecího proteinu(nebo nějak tak).Říkají tomu tortis nebo nějak tak.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak trsadla jsou objednaný - tloušťka 2-2.5mm, čtyři jsou z Achátu, čtyři z Jadeitu (nebo Nefritu, těžko říct).

Cena za jedno je cca 70-75 korun, podle toho, kolik si ještě všude možně strhnou.

Ještě je k dispozici jedno z nefritu/jadeitu.
Naposledy upravil(a) Bummer dne 11.08.2010 14:18, celkem upraveno 2 x.

Predator

Příspěvek od Predator »

Moje trsátka musia spĺňať dve podmienky. Musia byť čo najhrubšie, aby sa mi neohýbali na strune a presne prenášali úder. A musia mať čo najostrejšiu špičku, aby nezatrhávali o strunu pri spätnom pohybe nahor. Rád si zashredujem a preto to musím mať tak.

Väčšinou kúpim červené malé hrubé Jim Dunlop Jazz III a zapilujem na ňom špičku do ostra, a potom je to ono.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak už nepište, mám 4 lidi (se mnou je to pět) a trsátek bude osm. :D

EDIT: Tak ještě je k dispozici jedno z nefritu/jadeitu.

xaero

Příspěvek od xaero »

Já teď nějakou dobu používám Dunlop Ultex Sharp 1.0mm. Až na to že se opotřebovávají docela rychle tak jsem spokojen ;)
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak první den hraní s kamenným trsátkem je za mnou.

Dojmy:

Na fotkách vypadají o něco lépe, než jaká mi přišla. To se ale dalo čekat. Každé vypadá jinak, každé je mírně jinak tvarované a to ve všech směrech. Ideální by bylo vybírat z většího množství kusů. Jen špičku mají skoro všechny stejnou a to velmi příjemně špičatou.

Objednával jsem čtyři z nefritu/jadeitu a čtyři z achátu. Nechal jsem si od každého jedno.

To z nefritu je o něco tlustší (všechny byly), baculatější a na omak trochu matnější. To achátové je oproti tomu o něco tenčí, vypadá lehčí, pocitově je to velmi podobné sklu. Líbí se mi víc. Zvuk se srovnávat nedá. Nejsem netopýr.

Už při vyzkoušení jen tak na sucho jsem usoudil, že je to zaručeně perfektní vynález pro akordovou hru. Rázem jsem nemusel do strun tolik mlátit, trsátko udělá půl práce za mě.

Po zapnutí aparátu jsem se rázem ocitl v nebi, protože ten tvrdý materiál dodal zvuku to, co mu na malých hlasitostech docela chybí - navíc když je moje kytara z čehosi mahagonovitého potřeného tlustou vrstvou laku: Ty krásné perkusivní výšky! Opravdu - zvuk se s plastovým trsátkem vůbec nedá srovnat. Lampa rázem začala znít lampovitě i při té malé hlasitosti. Najednou tomu nic nechybělo. A ten skvělý attack...

U silného zkreslení jsem naopak tak nadšený nebyl. Zvuk to od základu změnilo, ale nedokážu říct, jestli k lepšímu. Asi je příliš brzy na to, abych ho hodnotil. Je prostě jiný a budu si na něj muset zvyknout. Možná mu to plastové trsátko dodávalo trošku víc šťávy.

Samozřejmě mi to nedalo a musel jsem vyzkoušet klasický "british crunch" tak, jak ho mám rád. A hned se mi vrátila dobrá nálada, protože na AC/DC je to jednoduše pecka. Prostě se to s tím zkreslením nesmí přehnat. ;-)

Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Uh, to zní hustě... asi, až budu příště u strejdy geologa - sběratele a brusiče drahokamů a polodrahokamů, zkusím sehnat nějakej zbytek, resp. tenkej plátek kamene (asi bych to viděl na ten achát) a vybrousit si ho do tenka... jak jsou asi ty trsátka silný a velký? ;)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

29mm délka, 25mm šířka, 2.0-2.5mm tloušťka (zdroj: výrobce).

Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Oh, díky moc ;)
kubog

Příspěvek od kubog »

Taktiež používam kamenné trsátka, názov mi teraz v vypadol ale tie červené. Potom Fender Thin, a Dunlop 0,6mm (tie oranžové). Podľa toho čo hrajem a akú mám náladu
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja jsem mel kamenny trso, bohuzel nevydrzelo zasah ozraleho bubenika kteremu spadlo na kachlicky a rozletlo se na kousky :)

hralo uplne stejne jako 2mm fialova dunlop zelva (vsak melo stejny profil, taky 2mm), trosku vic cinkalo ale to imho nikdo krome me nepozoroval. hlavne to byla hezka frajerinka a pri slidech se na nem nedelaly drazky, doufam ze se ke me zas nejaky brzo dostane.

jinak zustavam verny brain 1.6, i kdyz kazdou chvili neco zkousim novyho vzdycky se k nim vratim.
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Já snad rok v kuse primárně používal oranžovýho Braina. Sem tam jsem to prostřídal Ultexem 1.17, ale moc mi nesednul a chtěl bych vyzkoušet toho tenčího... No a před pár dny jsem našel černýho Braina (.88?) a docela mi to s nim odsejpá, na tlustší trso to zas nějakej čas nevidim. :P

2mm a ještě ke všemu kámen... Fakt s tim jde hrát? To bych tu sadu strun asi dotrhal rychle. :mrgreen: Ale vyzkoušel bych to rád. :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Kamahl: Je to určitě hodně o zvyku. Už mi to s ním jde lépe.

loos

Příspěvek od loos »

Kamahl píše: 2mm a ještě ke všemu kámen... Fakt s tim jde hrát? To bych tu sadu strun asi dotrhal rychle. :mrgreen: Ale vyzkoušel bych to rád. :)
Tušim, že to by to mohlo mít podobný efekt jako kovový leštěný trsátko co prodávaj v aleximu :idea: Tzn. sada strun za písničku :mrgreen: Já používám Tortex 0,88 a plně vyhovujou...držej v ruce, malinko pružej, a jsou velký a bez ostrý špičky... super :!:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Tak mi dorazilo moje trsátko z tygřího oka :-) Byl jsem překvapen, že mi k němu prodejce přibalil i další dva trsátka z jiného kamene jiných tvarů a velikostí.

No zatím nejsem zvyklý na tu šířku trsátka a zkoušel jsem jen hrát na sucho, ale zatím jsem spokojen.
Amid

Příspěvek od Amid »

Tak mi přišlo trsátko z achátu, co mi poslal Brummer(díky moc 8) ).

Dojmy: Obavy, že mi trsátko nesedne díky své tloušťce a nepružnsti se rázem vytratily, hned co jsem ho trochu otestoval. Trástko pěkně klouže po strunách, což do jisté míry může onu pružnost nahradit. V ruce naopak neklouže vůbec, což je super, takže se nemusíte obávat, že by vám ruky vykluzlo a rozbilo se o zem.
Skvělý pocit mám také z toho, že konečně držím něco, co opravdu cítím(díky váze trsátka), což ovšem ne všem musí vyhovovat. Další plus pro mně je špička, díky které mám nad trsátkem kontrolu a díky tomu, že po strunách pěkně klouže, tak se o ně vůbec nezadrhává.

Co se týče zvuku, tak jsem nezaznamenal žádné razantní změny, které by stály za zmínku, možná jen to, že zvuk je s achátovým trsátkam jemnější a díky materiálu, z kterého je vyroben, nemusím tolik mlátit do strun, takže při hře akordů/powerů se tolik nenadřete.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

No mě to připadá, že ve zvuku méně slyším dopad trsátka na strunu. Jinak tloušťky jsem se bál, ale nakonec to vypadá, že díky ni mě tolik nebolí prsty.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“