Takže skutečně nevim. Ten pražec (kost), co jsem tam měl do teď, jsem musel vyrvat. Kvůli němu drnčely struny. Za tipy budu vděčný.
Nemohu sehnat nultý pražec
Pravidla fóra
Nemohu sehnat nultý pražec
Nemohu sehnat nultý pražec na moji Axl Jacknife. Má rozměr 41,5 x 9mm (9mm vprostřed, 8mm na krajích). Ptal jsem se v shopech v okolí a nic. Ani na netu jsem nenašel. Dá se to nějak sehnat? Všude jsou jen 43mm. Moh bych si ho upravit, ale drážky na struny by pak neseděly vzdáleností od okraje hmatníku... 
Takže skutečně nevim. Ten pražec (kost), co jsem tam měl do teď, jsem musel vyrvat. Kvůli němu drnčely struny. Za tipy budu vděčný.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Nemohu sehnat nultý pražec
Nultý pražec s 42mm seženeš u Bach.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nenašel jsem nic vhodnýho. 
Ptal jsem se v největších kytarovejch obchodech v čr a taky pro mě nic nemaj. Za kytaráře nechci tolik utrácet, když si koupím polotovar, čím do něj vypilovat drážky na struny?
Ptal jsem se v největších kytarovejch obchodech v čr a taky pro mě nic nemaj. Za kytaráře nechci tolik utrácet, když si koupím polotovar, čím do něj vypilovat drážky na struny?
Ty pilníky na ty drážky jsou docela drahá záležitost, ale na netu jsem viděl, že si dělaj pilky z obyčejnejch spárovejch měrek, prostě do nich udělaj záseky, aby se daly použít jako pilky.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Hele, já koupil polotovar, ty drážky upravil, prvně nožem a pak vybrousil jednoduše strunou...
já sem zkoušel vyrobit z plastu... krásně sem vypiloval hranol, krásně zaoblil, vyleštil to... a pak přišly na řadu drážky... totálně sem to podělal - sice to plní víceméně svou funkci ale vypadá to strašně
možná že bych to podruhý udělal daleko líp... ale znáte to.. funguje to tak kam spěchat
možná že bych to podruhý udělal daleko líp... ale znáte to.. funguje to tak kam spěchat
Ibanez RG 270 DX; Jolana Marina; Squier bulletstrat
Blackstar HT-40; Blackstar HT-1; (crate v50)
Musíte být nejlepší, abyste byli nejlepší.
Blackstar HT-40; Blackstar HT-1; (crate v50)
Musíte být nejlepší, abyste byli nejlepší.
ondrak píše:Nenašel jsem nic vhodnýho.
A proč nechceš ten bronzovej z Bachu?
Ahoj nemáte prosím někdo odkaz kde by se dal koupit kostěný nebo grafitový nulák? Na netu jsem našel jen samé takové ty obyč za 15 kč... Potřebuju 42x5x3...
Díky moc!
Díky moc!
Třeba tady něco mají:
http://www.guitarparts.cz/eshop/
Nemám ale čas hledat, jestli je tam něco, co by ti sedělo. Tak mrkni sám.
Jestli tam nebude to, co hledáš, tak se omlouvám.
http://www.guitarparts.cz/eshop/
Nemám ale čas hledat, jestli je tam něco, co by ti sedělo. Tak mrkni sám.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Ale bude to určitě na více místech. A třeba i levněji. Tak zkus ještě pohledat. 
Navíc, pokud nebudeš měnit sám, ale u kytaráře, tak by ti nulťák měl být schopen a ochoten sehnat i samotný kytarář.
Navíc, pokud nebudeš měnit sám, ale u kytaráře, tak by ti nulťák měl být schopen a ochoten sehnat i samotný kytarář.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Tak nakonec v čechách jsem ten rozměr, který potřebuju, v Čehách nenašel, ale známý mi poradil ebay a tam jich bylo plno. Měnit to budu sám je to stará japonka a nemá cenu do toho moc investovat