Iron Maiden
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Co vás v momentální době potěšilo
Faljtr: novejsi alba zrovna majdnovskej prumer srazily dost dolu 
Hodně budem někde...
Já třeba A matter of life and death považuji za jedno z jejich nejlepších alb. Daleko lepší, než takové The number of the beast, apod. Přesně písničky tohoto typu (TNOTB) nemám od IM už rád.
Ta hudba je daleko dospělejší v AMOLADu...
Ta hudba je daleko dospělejší v AMOLADu...
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Spíš ne, už mě to docela přestává bavitFlajtr píše:Takže vlastně dost dobrýSkipper píše:ale jinak je to Maidnovskej průměr
SouhlasimSUK píše:Faljtr: novejsi alba zrovna majdnovskej prumer srazily dost dolu
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
- SUK
- Kontaktovat uživatele:
Prejdak: je to tvuj nazor a mas na nej pravo, ale myslim si (a v tomhle se se mnou shodne mnoho lidi
), ze novy alba uz jsou jenom takovej heavymetalovej vyvar. Proste prumernej hevik, kterej nenabizi nic extra, jen znacku "Iron Maiden". Nahrat takovy alba kdokoliv jinej, nikdo si toho ani nevsimne. 
Naposledy upravil(a) SUK dne 11.08.2010 13:29, celkem upraveno 1 x.
Hodně budem někde...
Na probírání IM tu máme vlastní thread, který chcípe prázdnotou 
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Re: Iron Maiden
V Starblind strašně slyším Infinite Dreams - ten trochu houpavý rytmus a takovou kytarovou kudrlinku, moc podobný 
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Když myslíš...SUK píše:Prejdak: je to tvuj nazor a mas na nej pravo, ale myslim si (a v tomhle se se mnou shodne mnoho lidi), ze novy alba uz jsou jenom takovej heavymetalovej vyvar. Proste prumernej hevik, kterej nenabizi nic extra, jen znacku "Iron Maiden". Nahrat takovy alba kdokoliv jinej, nikdo si toho ani nevsimne.
Já ti nevím, ale když hraji Maideny a porovnám starší věci s novějšími... Především takové ve stylu 2 minutes to midnight... A porovnám to s takovým Brighter then a 1000 suns, tak mi teda příjdou dvě minuty daleko průměrně hevíkovější.
Každopádně každé jejich album má silnější a slabší písně.
O tom, které je lepší, o tom rozhoduje subjektivní přístup fanoušků.
Jinak tvůj přístup jsem kdysi taky míval. Měl jsem daleko raději jejich starší typické songy, časem jsem přesedlal jinam.
Edit: Jinak z těch novějších mám rád jen AMOLAD- z těch z 21. století, pak pár songů z BNW a DOD... Období s Blazem je mi hudebně sympatické, jinak mám rád z 80' 7. syna, což je IMO jejich nejlepší album.
A chtěl bych poprosit mody, jestli by někdo z nich nebyl tak laskavý a nepřesunul tuto debatu do příslušného topicu o Iron Maiden.
Edit 2: Díky Axle
Naposledy upravil(a) Prejdák dne 11.08.2010 19:33, celkem upraveno 2 x.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
To je přesně moje řečPrejdák píše:Každopádně každé jejich album má silnější a slabší písně.
- SUK
- Kontaktovat uživatele:
Krom prvniho. Prej tam jsou jeste bluesovy vlivy. A me prijde jako jedno z jejich nejlepsich....
Hodně budem někde...
No, už teď se mi TFF líbí asi 3x víc, než když jsem to poslouchal poprvé. Holt mám takový vývoj, když si něco naposlouchám, mám z toho mnohem mnohem větší požitek. A bude to ještě lepší 
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
To je u mne stejné. Jen málo kapel, alb mě dostanou na první poslech. Ale TFF by prostě mohl být více "tvrdší"
Ne tak moc uhlazený.
- ultra-violence
Mě to teda přijde dost nudné...což sice jako dávný fanda IM nerad říkám, ale už mě ta hudba prostě neosloví.
Nevycerpa te, kdyz jdes prilis rychle, ale to, ze jdes prilis pomalu a zacinas se nudit." Cliff Burton
-
John M. William
Taky si myslim o posledním albu, že je to už pod Maidenovským průměrem. Z celé dráhy Iron Maiden mně oslovily skoro všechny desky kromě období s Bayleyem. Ono hodně lidí říká, že je to špatný zpěvák, ale když si poslechnete jeho solovku, tak je to něco jiného. Iron Maiden byli vzvyklý, že mají zpěváka s obrovským rozpětím hlasu a když odešel a přišel Bayley, tak to bylo něco jiného. Bayley by Run to the Hills nezazpíval ani kdyby se po.. Ale co se týče té hudby, kterou zpívá v solovce.. tak to je jiné kafe.
K mím nejoblíbenějším deskám patří jednoznačně Seventh Son of Seventh Son.. Nejpropracovanější deska IM vůbec. Samozřejmě i The Number of the Beast si zaslouží zmínku.. I když samotná písnička nesoucí název desky mně až tolik neoslovila. Z desky u mně vládne hlavně Run to the Hills, Hallowed Be thy Name (teď nevim jestli je to dobře z hlediska gramatiky) a Childern of the Damned. Hodně mně ale oslovila i písnička Remember Tomorrow, kterou zpíval Paul Di'anno. Z těch desek, co vznikli po odchodu Blazeho, se mi líbí Dance of Death. Myslim, že právě touhle deskou by měli začít noví poslouchači Maidenů. Jouneyman je skvělá Maidenařská ukolébavka
Když se vrátim k AMOLAD, tak já bych to neviděl až tak hrozně. Ironi si zvýšili o něco publikum, i když mnozí fanoušci to odsuzují. Nějaké písničky jsou až příliš zdlouhavé a celé album je v jiném stylu než jeli Maideni dřív. Nevim, co mam čekat od Final Frontier, ale bojim se, že už to nebude ono. Kapela strácí originalitu, album jako je AMOLAD vydávají kapely po celém světě běžně, jen sláva Ironů tohle album vyzdvihla. Líbí se mi písnička Different World, protože se nedrží ve stylu ostatních zdlouhavých skladeb. Ale co si budeme říkat - Bruce je s hlasem už v koncích, samotná kapela koncerty zahraje skvěle, je poznat, že Adrian, Dave ani Janick nejsou žádné špičky a tak se chyby v solech objevují poměrně často, Nicko je mistrem bubnů pořád, narozdíl od Larse Ulricha, který už teď na koncertech svoje šestnácky nezvládá, se stále drží. Neříkam, že Bruce zpívá úplně špatně, ale například The Trooper už není to co dřív. Líbí se mi však, že si maideni drží svojí energii.. Všem je jim přes padesát a energici na podiu mají stále.
Abych nezapoměl - ti, co neviděli, pusťe si Flight 666, výborný film z hudebních života Iron Maiden.
K mím nejoblíbenějším deskám patří jednoznačně Seventh Son of Seventh Son.. Nejpropracovanější deska IM vůbec. Samozřejmě i The Number of the Beast si zaslouží zmínku.. I když samotná písnička nesoucí název desky mně až tolik neoslovila. Z desky u mně vládne hlavně Run to the Hills, Hallowed Be thy Name (teď nevim jestli je to dobře z hlediska gramatiky) a Childern of the Damned. Hodně mně ale oslovila i písnička Remember Tomorrow, kterou zpíval Paul Di'anno. Z těch desek, co vznikli po odchodu Blazeho, se mi líbí Dance of Death. Myslim, že právě touhle deskou by měli začít noví poslouchači Maidenů. Jouneyman je skvělá Maidenařská ukolébavka
Když se vrátim k AMOLAD, tak já bych to neviděl až tak hrozně. Ironi si zvýšili o něco publikum, i když mnozí fanoušci to odsuzují. Nějaké písničky jsou až příliš zdlouhavé a celé album je v jiném stylu než jeli Maideni dřív. Nevim, co mam čekat od Final Frontier, ale bojim se, že už to nebude ono. Kapela strácí originalitu, album jako je AMOLAD vydávají kapely po celém světě běžně, jen sláva Ironů tohle album vyzdvihla. Líbí se mi písnička Different World, protože se nedrží ve stylu ostatních zdlouhavých skladeb. Ale co si budeme říkat - Bruce je s hlasem už v koncích, samotná kapela koncerty zahraje skvěle, je poznat, že Adrian, Dave ani Janick nejsou žádné špičky a tak se chyby v solech objevují poměrně často, Nicko je mistrem bubnů pořád, narozdíl od Larse Ulricha, který už teď na koncertech svoje šestnácky nezvládá, se stále drží. Neříkam, že Bruce zpívá úplně špatně, ale například The Trooper už není to co dřív. Líbí se mi však, že si maideni drží svojí energii.. Všem je jim přes padesát a energici na podiu mají stále.
Abych nezapoměl - ti, co neviděli, pusťe si Flight 666, výborný film z hudebních života Iron Maiden.

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?
Tabulatury hudbě škodlivé.
Díky za názor.
Kdo říká, že Blaze je špatný zpěvák, nemá pravdu. Má zkrátka jiný styl než Bruce, a i když nevytáhne takové vibrující vejšky, tak má svoje přednosti.
Souhlasím s tím, že SSOASS je jedno z vůbec nejlepších alb, podle mě nemá jediný nedostatek. Ale mně osobně přijdou skvělá i alba po návratu Bruce, včetně Final Frontier. Je pravda, že jsou jiná, ale to je prostě vývoj. Koho by bavilo 30 let dělat věci podobně? Ono to ani není možné. Všechno se mění a vyvíjí, a tyhle kecy starší = lepší přisuzuju jedné věci. Pravděpodobně tomu, že když někdo přijde s něčím novým a originálním, tak to lidi žerou - postupně se to ale "ohrává, oposlouchává" a onen styl je pro lidi čím dál méně přitažlivý. Já i když přiznávám, že Piece of Mind je zkrátka geniální, tak nemůžu říct, že jejich novější tvorba je horší.
A novým posluchačům bych doporučoval spíše Fear Of The Dark, to se mi zdá jako taková širokým masám nejpřístupnější deska.
Co se týče stárnutí, bohužel toho si už všímám, příkladem může být právě na onom Somewhere Back In Time skladba Aces High, tam už to prostě Bruce nestíhá. I tak ale jsou Maidení živáky podle mě lepší než 90% čehokoli, co má člověk šanci dneska vidět. Co se týče trojky kytaristů, tak tam chyby v sólech ani moc nevidím, spíše se mi zdá, že oni sami to chtějí hrát jinak, protože jak říkám, hrát 30 let to samé omrzí. A Larse sem netahejme, nebo zas budou hádky
Ale moje názory jsou těžce zaujaté, sám to chápu.
Poznámka: v AMOLAD (a vůbec v jejich tvorbě) se mi naopak mnohem více líbí dlouhé skladby a Different World považuju za takové rozehřívací intro
Kdo říká, že Blaze je špatný zpěvák, nemá pravdu. Má zkrátka jiný styl než Bruce, a i když nevytáhne takové vibrující vejšky, tak má svoje přednosti.
Souhlasím s tím, že SSOASS je jedno z vůbec nejlepších alb, podle mě nemá jediný nedostatek. Ale mně osobně přijdou skvělá i alba po návratu Bruce, včetně Final Frontier. Je pravda, že jsou jiná, ale to je prostě vývoj. Koho by bavilo 30 let dělat věci podobně? Ono to ani není možné. Všechno se mění a vyvíjí, a tyhle kecy starší = lepší přisuzuju jedné věci. Pravděpodobně tomu, že když někdo přijde s něčím novým a originálním, tak to lidi žerou - postupně se to ale "ohrává, oposlouchává" a onen styl je pro lidi čím dál méně přitažlivý. Já i když přiznávám, že Piece of Mind je zkrátka geniální, tak nemůžu říct, že jejich novější tvorba je horší.
A novým posluchačům bych doporučoval spíše Fear Of The Dark, to se mi zdá jako taková širokým masám nejpřístupnější deska.
Co se týče stárnutí, bohužel toho si už všímám, příkladem může být právě na onom Somewhere Back In Time skladba Aces High, tam už to prostě Bruce nestíhá. I tak ale jsou Maidení živáky podle mě lepší než 90% čehokoli, co má člověk šanci dneska vidět. Co se týče trojky kytaristů, tak tam chyby v sólech ani moc nevidím, spíše se mi zdá, že oni sami to chtějí hrát jinak, protože jak říkám, hrát 30 let to samé omrzí. A Larse sem netahejme, nebo zas budou hádky
Ale moje názory jsou těžce zaujaté, sám to chápu.
Poznámka: v AMOLAD (a vůbec v jejich tvorbě) se mi naopak mnohem více líbí dlouhé skladby a Different World považuju za takové rozehřívací intro
-
John M. William
Souhlasim - vezmi si takový AC/DC - hrajou už 35 jet pořád to samí, ale drží se ještě. Každý má jiný styl a vkus a tak to má být. Já spíš oceňuju ty kytaristy, co zahrajou přesně to, co na desce. Ale samozřejmě taky oceňuju improvizaci. Z té trojky kytaristů mi přijde nejvíce kreativní na sola Janick. Adrian má takový spíš melodický sola a u Daveho zase vítězí rychlost. Příkladem je Aces High například. Hodně se mi líbí solo ve Wasted Years (1999).
Máš pravdu, že Fear of the Dark by se dalo taky těm novým doporučit. Afraid to Shoot Strangers, Wasting Love.. A samozřejmě stejnojmenná skladbička Fear of the Dark - nejlepší písnička Iron Maiden na živo. Trochu mně mrzí, že Maideni nikdy nehráli (alespoň co vim) písničku Caught Somewhere In Time, což je úžasná věc. Somewhere in Time je pro mně celkově taky velice skvělá deska.
Ale nesmim opomenout i covery.. strašně se mi líbí Reach Out (Adrian) a That Girld.. možná ještě Doctor Doctor.
Máš pravdu, že Fear of the Dark by se dalo taky těm novým doporučit. Afraid to Shoot Strangers, Wasting Love.. A samozřejmě stejnojmenná skladbička Fear of the Dark - nejlepší písnička Iron Maiden na živo. Trochu mně mrzí, že Maideni nikdy nehráli (alespoň co vim) písničku Caught Somewhere In Time, což je úžasná věc. Somewhere in Time je pro mně celkově taky velice skvělá deska.
Ale nesmim opomenout i covery.. strašně se mi líbí Reach Out (Adrian) a That Girld.. možná ještě Doctor Doctor.

Reach Out mě vždycky strašně naleje pozitivní energií... a That Girl
to snad ani nemám/neznám.
A solo z Wasted Years už mě nějakou dobu láká na naučení jakožto snad vůbec nejpomalejší/technicky nejjednodušší od Ironů. Šel bych do něj, kdybych zvládal na sebe vázat to vybrnkávání ve slokách. Rerfrén je klídkovej, ale jak mám navázat tím vybrnkáváním, tak nikdy nemůžu složit prsty dostatečně rychle.
A solo z Wasted Years už mě nějakou dobu láká na naučení jakožto snad vůbec nejpomalejší/technicky nejjednodušší od Ironů. Šel bych do něj, kdybych zvládal na sebe vázat to vybrnkávání ve slokách. Rerfrén je klídkovej, ale jak mám navázat tím vybrnkáváním, tak nikdy nemůžu složit prsty dostatečně rychle.
-
John M. William
Eddie Archive (2002) - je tam Best of the B'sides
Je to podle mně ve stejný rok jako Reach Out. Poslechni, je to úžasná věc, něco na styl Caught Somewhere In Time - stejný efekty. Taky mam s timhle trochu potíž.

Zkoukl jsem to na YT a zvuk je vážně úplně jako v SIT 
Jinak tohle je hezký začátek z nedávna
Jinak tohle je hezký začátek z nedávna
-
John M. William
To je božský 

Jo, na tohle video jsem kdysi dávno narazil a pak už nemohl najít, díky za link. Nejvíc se mi asi líbil steve u bicích