Zdravím,
doufám že svým dotazem zbytečně nezahlcuju tohle fórum. Na elektriku hraju teprv chvíly a hledám nějaké levně (tranzistorové) kombo, se kterým bych se alespoň trošku příblížil zvuku Angusovy kytary. Koukal jsem na Marshall MG 30 FX, ale po tom co jsem se tu všechno o něm dočet tak už ho nechci. Hledám kombo v cenový relaci kolem 4 000 - 5 000 maximálně. BTW: Teď mám Randall RX15M, ale ten zvuk se mi nelíbí. Hledám prostě levný kombo s vintage-youngovským zvukem
Hele, za 5000 by ti možná Stanley06 byl schopnej dát něco malýho dohromady - byla by to lampa, takže by tam možná nějaká malá šance na ACDCovost byla (napiš mu pm)
Ale fakt nevim, jestli teď má čas
Teď se na bazaru válí přehršel malých lampáčů...mě to dělá taky chutě mrkni tam, na ACDC žádný kombo není, na každým aparátu se to dá nastavit, ale je jasný, že to nebude to samý jak má angus na svý dost drahý výbavičce
Koukal jsem třeba na Roland Cube 30 X. Co myslíte ? Máte s tim někdo nějakou zkušenost ? A nedal by se zvuk podobný ac/dc naštelovat třeba na nějakym pedálu ?
Roland Cube je všeobecně dobrá volba, ale malý lampový kombo je lepší jak malý tranzistorový to je jasný, ale má to háček u toho lampovýho bys musel mít nějakej overdrive pedál, protože to bývají 1kanály...ale ten zvuk je pak jinde
Sadam.S píše:Hele, za 5000 by ti možná Stanley06 byl schopnej dát něco malýho dohromady - byla by to lampa, takže by tam možná nějaká malá šance na ACDCovost byla (napiš mu pm)
Ale fakt nevim, jestli teď má čas
Stanley by to taky zvládl, ale když se na bazaru povalují lampy do 5 tisíc ? Je to zbytečný a čekal bys na to...k tomu overdrive krabičku nějakou lepší a může se jít roland zahrabat
Ten roland zkušebnu blbě utáhne, řešilo se to tady už mockrát, ale na bazaru je Crate V18, lampa, 12palcovej repro a 18 watt a to už utáhne úplně vpoho, jestli budeš potřebovat krabku bys viděl, spíš jo, ale za 5 tisíc je to dobrý...ikdyby jsi na tu krabku chvíli šetřil a pořídil ji později
Jeden z mnohých zvukov, čo ten aparát vie, je aj "nakřáplé" Plexi ako od AC/DC... A keby si časom dostal chuť na úplne iný zvuk, dá sa a nemusíš meniť aparát. Nepotrebuješ ani nakopávatko, keď chceš, tak si zapneš jeho simuláciu . A má dvojicu DI výstupov, takže môžeš ísť pekne do sterea a netreba ti zvučiť kombo mikrákom, a tým pádom máš na pódiu menej presluchov, menej nechcenej spätnej väzby, si nazvučený za minútu po strčení káblov atď ...
Tohle kombo za 5 tisíc těžko sežene, navíc je to tranzistor a je to škoda když může mít lampu...ten zvuj a pocit z hraní je úplně jinde, nehledě na to, že je to digitál což každému nemusí vyhovovat...mimochodem, dokážeš poradit něco jiného jak Behringer V-Amp ?
Áno. Už som tu radil Crate Flexwave, Img Line State, Peavey, a kdečo iné. Ale myslím si, že V-Amp a jeho deriváty je dobrá voľba za tie prachy, a ako sa presviedčam na pódiách, nie je to vôbec "druhotriedny zvuk" alebo niečo evidentne horšie ako klasická lampa .... Je to len iné, má to svoje výhody, ale aj nevýhody.
Kto chce, vie z toho vytiahnuť zvuky, že ostatní čumia, hlavne keď zoberieme do úvahy, ako jednoducho sa V-Amp zvučí, a človek sa vie vyhnúť problémom s nazvučením na live akciách. Už som počul na fesťákoch fakt skvelé a drahé aparáty nazvučené tak, že by človek povedal, že to je nejaký črep za 5 korún, a ono to bola Mesa, lampový Marshall DSL, lampový Vox AC-30, Peavey Triple XXX, všetko aparáty hrajúce skvele, ale holt keď to nie je čas, skúsenosti a dakedy ani možnosť poriadne nazvučiť, a potom z PA lezie hnoj ... a ty prídeš s lacným smiešnym strojom na pódium, popýtaš zvukára miesto mikrofónu pred repro o dva XLR káble, a ten zvuk je zrazu niekde inde. Ty nič neriešiš a hráš, zvukár nič nerieši a zvučí, a nemusí bojovať s gitarovým zvukom polovicu vášho setu. A pocit je naozaj iný (na lampáče som dakedy hral), ale pocit mám len ja, poslucháči nepočujú pocit, iba zvuk, čo z toho lezie.
Samozrejme, že nejaký super drahý a kvalitný lampáč, nastavený na optimum, starostlivo nazvučený profíkmi, je zvukom niekde ďalej ... Ale na feste je pravdepodobnejšie to, že pristane UFO, ako to, že sa ti niekto bude srať so zvukom tri hodiny pred vystúpením. A pre praktických ľudí je preto modeler dobrý kompromis.
Já nepsal, že jsou simulace špatné, ale plno lidem včetně mě nevyhovují, jak jsem psal...líp jsou na tom třeba Line6 ty lampové, to už jsou slušné mašinky, abych ti to řekl tak jak to slyším, zvuk mi příjde chemický, zkomprimovaný a umělý, ale to je o osobních preferencích