Jak na nápis na kytaru?

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Richard

Jak na nápis na kytaru?

Příspěvek od Richard »

ahoj
Mám tahodle strata http://kytary.cz/squier-standard-strato ... /HN021533/
A rád bych si na něj udělal nápis jako má TOM MORELLO viz toto
http://www.youtube.com/watch?v=Eg-nF8jG3Hc
ale nevým čím aby to za něco stálo poradíte???Díky
iTuneS sAtiSfaC1on rId3 oN------->
J.J.
Rádce

Re: Jak na nápis na kytaru?

Příspěvek od J.J. »

Lihová fixa bílé barvy.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Richard

Příspěvek od Richard »

Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

lihovku nedoporučuju, lihový fixy jsou barevně dost nestálý a po nějaký době je ta barva schopná uplně zmizet. Když už fixu, tak se prodávaj třeba akrylový značkovače. Líp to kryje, nejde to umejt a je to barevně stálý.

Ale jinak moc nerozumim tomu dotazu, nápis de udělat čimkoliv:) Airbrush, štětec, fixa + jakákoliv stálá a odolná barva - tuš, akrylát, syntetika, atd atd. Samozřejmostí je odmaštění podkladovýho povrchu čimkoli odmaštujícím, co ti nezničí podkladovej lak, takže třeba líh, benzín.
A počítej s tim, že pokud ten nápis nezalakuješ, aby měl souvislou ochranu, dřív nebo později se ti z toho může seškrábat, setřít atd., což se s největší pravděpodobností i stane.
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Richard píše:možná tohle by vyhovovalo
http://www.naradi-naradi.cz/popisovac-e ... x/d-73214/
jo, tohle sem měl na mysli:)
Centropen je dělá taky http://www.centropen.cz/katalog-produkt ... -specialni
Richard

Příspěvek od Richard »

ok eště se nad tim zamyslim :)
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Napiš maila Morellovi:) Že si jeho fanda a rád by sis popsal strata stejně, jako je ten jeho a čim to tam má napsaný, že mu to furt drží a jestli je to pod lakem. Jestli je v pohodě a bude mít čas a pevný nervy na maily podobnýho ražení :lol: tak ti odepíše.
A buď ti řekne "I don't fuckin' know", nebo ti řekne to, co chceš slyšet:D
Pepe.killer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe.killer »

Nebo bych si osobně nechal udělat vinylovou nálepku, buď s průhlednym podkladem (podle mě lepší, nebo černý pozadí ( aale neni černá jako černá, takže může být vidět rozdíl). A nebo takovou tu (přesně nevim co ot je zač) jak je nálepka čistě jen co ty chceš...snad někdo pochpí a dokáže specifikovat...to by bylo podle mě nejlepší...můžeš tosundat kdykoliv (přesto tma budou vidět stopy po tom písmu...po nějakym čase)
Obrázek
Obrázek
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Nálepka nevypadá jako nápis ! Je to prostě nálepka :roll: :wink:
Pepe.killer
Kontaktovat uživatele:

Aspň si tim tolik nezničí kytaru :roll: a když se mu ten nápis nepovede a nebude se mu to líbit tak co? U tý nálepky si může udělat tucet návrhů na kompu...

a samolepkou myslim tohle: http://www.prezit.cz/detail/samolepka-na-auto-boxer/ kde neni žádnej podklad, jen čistě to co tam chceš mít...
Obrázek
Obrázek
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Pepe.killer píše:Aspň si tim tolik nezničí kytaru :roll: a když se mu ten nápis nepovede a nebude se mu to líbit tak co? U tý nálepky si může udělat tucet návrhů na kompu...

a samolepkou myslim tohle: http://www.prezit.cz/detail/samolepka-na-auto-boxer/ kde neni žádnej podklad, jen čistě to co tam chceš mít...
ty myslíš řezanou grafiku asi .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Pepe.killer
Kontaktovat uživatele:

přesně to myslim, něco takovýho jsem psal v postu výš, akorát jsem spěchal na koncert a honem nevěděl jak popsat/nazvat
Obrázek
Obrázek
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Aby tam ta nálepka vydržela v původnim stavu aspoň tejden, musí bejt (narozdíl od nápisu barvou) zalakovaná, takže:
Pepe.killer píše:Aspň si tim tolik nezničí kytaru :roll:
Je nesmysl. Ledaže by mu nevadilo, lepit tam pravidelně jednou tejdně novou nálepku furt dokola:)
Pepe.killer píše:a když se mu ten nápis nepovede a nebude se mu to líbit tak co?
Proč by se neměl povést nápis?:) Morellovo nápis neni žádnej vrchol typografie, to dokáže napsat každej normální člověk i poslepu a nedovedu si představit, co by se při tom mohlo nepovést. Navíc, když se mu ten nápis nepovede, tak to snad zjistí okamžitě ne? Takže neni žádnej problém to hadrem navlhčenym vodou/příslušnym ředidlem okamžitě z laku setřít bez nejmenších stop.
Pepe.killer
Kontaktovat uživatele:

Chtěl jsem jen pomoct aby si neničil kytaru :)

Bratr má tuhle nálaepku vinylovou na autě už několik a pořád vypadá normálně, auto nebylo garážovaný, takže si myslim že na kytaře by vydržela dýl než týden, a tím myslím i několik let.... jen můj názor ;)
Obrázek
Obrázek
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Přesne jak píše Plumm, malůvku smažeš lehce, origo je taky napsaný, prostě nálepka je nálepka, už nevím jak to říct :D kytaru ti nezničí ani jedno to je fakt
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Pepe.killer píše:Chtěl jsem jen pomoct aby si neničil kytaru :)

Bratr má tuhle nálaepku vinylovou na autě už několik a pořád vypadá normálně, auto nebylo garážovaný, takže si myslim že na kytaře by vydržela dýl než týden, a tím myslím i několik let.... jen můj názor ;)
zajed si párkrát do myčky a pak se podivej na tu samolepku jak vypada :wink: . to samy na ty kytare jen tam o to muzes zavadit dukou trsatkem . nerikam ze to tam nebude drzet ale jak dlouho to tam bude to nikdo nevý
Obrázek
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Pepe.killer píše:Chtěl jsem jen pomoct aby si neničil kytaru :)
Jo, sorry:)
Pepe.killer píše:Bratr má tuhle nálaepku vinylovou na autě už několik a pořád vypadá normálně, auto nebylo garážovaný, takže si myslim že na kytaře by vydržela dýl než týden, a tím myslím i několik let.... jen můj názor ;)
Tak jasný, že na autě vydrží, na nálepku na autě totiž nikdo pořád nešahá a nešoupe po ní několik hodin v kuse špinavý, spocený a chlupatý předloktí:)) Ten nápis "SOUL" je právě na tom nejblbějšim místě, tam se ruka dotýká pořád. Ale tak zkusit to může, to je jasný. Já na podobný kompromisy nejsem, proto se mi samolepka tak nelíbí. Když bych chtěl na kytaře nápis, tak ho tam prostě napíšu, náhražky nemam rád.
Pepe.killer
Kontaktovat uživatele:

sorry, ale myslíte si, že za těch několik let (3-4 roky) nikdy nebyl v myčce? a že to nikdy nezažilo přažskou zimu a s tim i hoooodně soli ze silnic? :)

moje kytara to nenim ať si to dělá čim chce :)
Obrázek
Obrázek
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Ale jo, vydržet to může, ale chce NÁPIS ne NÁLEPKU tak proč to tady řešíme :?: Nehledě na to, že by to vypadalo hrozně....
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Pepe.killer píše:sorry, ale myslíte si, že za těch několik let (3-4 roky) nikdy nebyl v myčce? a že to nikdy nezažilo přažskou zimu a s tim i hoooodně soli ze silnic? :)

moje kytara to nenim ať si to dělá čim chce :)
no tak stou myckou sem asi netrefil vono ale taky zalezi jestli je ta jamolepka jeden velkej kus nebo 20malejch tenkejch pismenek.

hele zkus si sednout vem si kytaru a podivej se jak oni mas oprenou ruku a ceho ceho se pritom dotykas . :) k tomu si domysli ze vlete tu ruku budes mit spocenou a tohme samolepky moc vlasce nemaj :!:

jen tak mimo kdyz sem koukal na tuto Obrázek tak je docela klidne mozny ze to je jen napsany fixem a jednou ua cas si to vzdicky dokresli to na tom obrazku na to i vypada . to je jen muj nazor
Naposledy upravil(a) core88 dne 14.08.2010 22:37, celkem upraveno 2 x.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“