Hledám kombo s AC/DC zvukem

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Predator

Re: Hledám kombo s AC/DC zvukem

Příspěvek od Predator »

A príde ti to aj na mojej nahrávke chemické? Ak áno, kľudne napíš, neurazím sa. Len proste mám pocit, že to v kapele znie normálne ako normálny aparát, nie ako nejaký synťák alebo sample ... ale možno tebe bude na tom sounde niečo vadiť.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Tvou nahrávku jsem myslím ani neslyšel, a hlavně nahrávka je zmasterovaná a nevypovídá téměř nic o zvuku naživo a pocitu, já tě chápu, že to má plno svých výhod a vše je o nastavení, ani jsem modulace nepomlouval, ale jen jsem psal, že plno lidem to prostě nevyhovuje a proto by bylo "lehčí" vzít tu levnou lampu a buchnout před to krabku, žádná věda :D
PS: věřím, že zvuk bude dost slušný, teď jsem se špatně ocitl v roli zavrhovače digitálů ikdyž jím nejsem :)
Predator

Příspěvek od Predator »

http://bandzone.cz/universum , pieseň Kríza

Ale v jednom máš pravdu, modelery sú skôr pre "inžinierov, chemikov a šialených vedátorov" ako pre klasikov. Ináč aj ten "pocit" je možné tak trochu emulovať, mám trebárs jeden leadový preset, kde keď do toho režem, tak je to higain, a keď hrám jemne, tak z toho lezú také poloskreslené tóny prechádzajúce zvoľna do čistého, ako to poznáš u Lukathera či Santanu ... pod rukou je to samozrejme trochu iné ako lampa, ale dynamika skreslenia podľa sily úderu sa na tom spraviť dá.

ramsatko

Příspěvek od ramsatko »

:D :D No tak snad se tu nebudete hádat :D :D Každopádně díky za rady. Aspoň vim na co mám koukat :wink: Asi si zajdu do kytar a strávim tam pár hodin a budu zkoušet všechno možný :D

Díky :wink:

Jo a ještě otázečku. Když už tu lampu tak jakej distortion pedál k tomu ? Těch je zase mrtě a každej zní jinak :roll:
Epiphone SG Special, Ernie Ball Power Slinky, Peavey 6505+ 112, Dunlop Tortex 0,88, Korg AX3G, Guitar Rig 4, E-MU 0404 USB
Predator

Příspěvek od Predator »

Žiadna hádka, v pohode, iba diskutujeme :D :D výmena názorov je prospešná pre obe strany.

Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

To děláš rozumně, protože nejlíp je to zkoušet a zkoušet v obchodě, pokud vemeš tranzistor tak je dobrých těch 60Wattů mít na tu zkušebnu a pedál potřebovat nebudeš, pokud se rozhodneš pro lampu tak jo, protože je to jednokanál, distrotion bych být tebou nebral, ale nějaký overdrive, třeba ostřejší...acdc na distortion není, krabičku neporadím, protože je na každým co se mu líbí, takže to samý...zkoušet a vybírat, nekupuj žádný levný, jako danelectro fab, nebo ty behringery, ty jsme zkoušeli a fakt hrůza :D špatnej by nemusel být tenhle, má to lampu což je supr, ale musel bys zkoušet, před lampu dávat nelampové zkreslovátko trochu kazí ten dojem, ale je to taky vpoho ! aby sis nemyslel :wink:

http://kytary.cz/behringer-vt-999/HN109303/
http://www.youtube.com/watch?v=4TnIEM6D-bY
http://www.youtube.com/watch?v=KoPhmYi_ ... re=related
Tak tak, já se taky nehádám :D
Predator

Příspěvek od Predator »

Aj tu existuje výnimka, toto by nemuselo hrať zle :D :D :D -

http://www.the-dj-equipment-guide.com/b ... pedal.html

A tu sú aj zvukové ukážky -

http://www.behringer.com/EN/Products/VT999.aspx

Furt ide len o dve veci, vybrať si správne a hlavne to nejak normálne nastaviť.

Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Já toho behringera taky postoval :D takže sme se trefili do výběru :D
Jinak s 5 tisícama toho moc nesvedeš, ale toto by nemělo být zlý, a sám uvidíš jestli utáhneš zkušebnu, http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =15&order=
ramsatko

Příspěvek od ramsatko »

Kurňa ten pedál je fakt boží. Uplně v tom slyšim Angusovy sóla :D
Epiphone SG Special, Ernie Ball Power Slinky, Peavey 6505+ 112, Dunlop Tortex 0,88, Korg AX3G, Guitar Rig 4, E-MU 0404 USB
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

:D a co to kombo ? Ten peavey má 5 watt a mensi reprak, nicmene zkusebnu by to utahnout mohlo, ale taky treba ne no, za 2500 je to ale dobrá nabídka...
ramsatko

Příspěvek od ramsatko »

Flajtr píše:Já toho behringera taky postoval :D takže sme se trefili do výběru :D
Jinak s 5 tisícama toho moc nesvedeš, ale toto by nemělo být zlý, a sám uvidíš jestli utáhneš zkušebnu, http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =15&order=
Někd jsem čet (asi tady na fóru), že 15W tranzistorák zkušebnu neutáhne. A s tim mym Randallem, kterýho mám teď (to je 15W) tak ten to utáh to v pohodě. Tak jestli je 5W lampa podobně hlasitá jako 15W tranzistor tak by to neměl bejt problém.
Naposledy upravil(a) ramsatko dne 15.08.2010 0:33, celkem upraveno 1 x.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Ta lampa bude hlasitější, ono to řve hodně to se nezdá
Aji Bummer odsud hraje s kapelo s 5 wattama, takže to půjde
ramsatko

Příspěvek od ramsatko »

Já si myslim no. Akorát mě štve, že nemaj ani ten Cube 30 X ani ten pedál na skladě. Myslíš že mi to kvůli tomu, abych si to vyzkoušel objednaj ? :D
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

No objednat by ti ho měli, je to velkoobchod neměl by být problém, musíš na to nějak chytře :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Flajtr píše:Ta lampa bude hlasitější, ono to řve hodně to se nezdá
Aji Bummer odsud hraje s kapelo s 5 wattama, takže to půjde
Až na to, že já to crankuju tolik, že z toho dostanu AC/DC i bez krabky. :D
(A taky mám 12" repro)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

To je sice fakt, ale když utáhl zkušebnu s 15 trand watty a 6,5 palcovym repro dle jeho slov vpohodě takže to bude stačit (si myslím)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No to potěš... 15W s 6,5" reprem? :D To by byla docela sranda, přijít s tím na pódium.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

:D to by bylo zlý, už z toho důvodu jsem rád, že jsem z thomanna splašil za 6 tyček tu svou bestii, protože je mi jasný, že dlouhý leta nebudu nic novýho pořizovat a jestli příjde kapela ( doufám že jo ) tak se neztratím...
petrvach

Příspěvek od petrvach »

řeknu ti ž čeho dostaneš AC/DC zvuk a to z voxe buldoga ale stojí 5K a je to jen krabka
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

petrvach píše:řeknu ti ž čeho dostaneš AC/DC zvuk a to z voxe buldoga ale stojí 5K a je to jen krabka
:roll: tos mu teda poradil :lol:
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“