Squier Affinity vs. Standart

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Squier Affinity vs. Standart

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Zdravim, rozdíly mezi Bullet a Affinity jsou mi tak nějak jasný, Ty bullety jsou z nějaký překližky nebo co a Affinity už s z Masivu. Ale co Standart? A ještě jsem se dočetl někde že jsou ještě nějaký vyšší verze Squierů, ale to sem nikde nenašel. Nevíte o tom někdo něco?
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
woro90-1

Re: Squier Affinity vs. Standart

Příspěvek od woro90-1 »

Ale prd. Podle výrobce jsou současné Bullety lipové, Affinity olšové a Standardy agathisové. Pak existují ještě řady Deluxe, Classic Vibe, Artist (signature), Obey Graphic a Vintage Modified. Mrkni na http://www.squierguitars.com/
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Aha ... no díky ... a nějaký zkušenosti? Já párkrát zkoušel Affinity, a nepřišlo mi to zase až tak špatný ...
Obrázek
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Mrkni třeba sem (použité dřevo): http://www.cybermuff.cz/2010/02/maly-pr ... ou-kytaru/
whisoure
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisoure »

jakub.kubaaa píše:Aha ... no díky ... a nějaký zkušenosti? Já párkrát zkoušel Affinity, a nepřišlo mi to zase až tak špatný ...
Špatná neni za ty prachy, taky sem na ni hral...jiný dřevo, hardware,a standard má 22 pražců.
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? :D
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Affinity jsou celkem fajn nástroje, i když, pochopitelně, to nejsou CV :wink:
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

Affinity nejsou špatný-trochu zkušeností sem s ní měl, měl jí kolega v kapele, standard má tlustší tělo-tím pádem je těžší a má i o trochu delší sustain..pokud vim tak se do něj dávají i lepší snímače..v affinitách byly laciný keramiky, který při zkreslení zněly někdy dost řezavě a nepříjemně..standard měl jiný tremolo a ladící kolíky taky lepší..celkově působí víc jako dospělej strat..já mam doma starší kus ještě z Koreje a hraje výborně..jen by potřeboval časem nový pražce..:) aby líp ladil. toť můj kratičký postřeh..ty nový řady už tolik v merku nemam..sem spíš na les pauly :-))
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Na Affinity stratu jsem začínal - a jsem s ním spokojený, za ty prachy super nástroj. Vice jsem se o něm případně rozepsal zde - vase-recenze-f55/squier-by-fender-affin ... 16474.html
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

kámoš má affinity SSH a druhej kámoš má Standart SSH - nesrovnatelný nástroje...
ten standart hraje mnohem líp - ty alnico snímače dělají svoje - navíc je to super kus sehnanej na bazaru za 3000 takže luxusní nabídka...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

MrB14ck píše:kámoš má affinity SSH a druhej kámoš má Standart SSH - nesrovnatelný nástroje...
ten standart hraje mnohem líp - ty alnico snímače dělají svoje - navíc je to super kus sehnanej na bazaru za 3000 takže luxusní nabídka...
Standart sehnatelnej za 3000? Pff ... tak to asi špatně koukám... Kolem tří tisíc sem viděl akorát tak ty affinity...
Obrázek
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

jakub.kubaaa píše:
MrB14ck píše:kámoš má affinity SSH a druhej kámoš má Standart SSH - nesrovnatelný nástroje...
Standart sehnatelnej za 3000? Pff ... tak to asi špatně koukám... Kolem tří tisíc sem viděl akorát tak ty affinity...
když se zadaří...
tohle byl fakt úžasnej kup - špičkově seštelovaná, v luxusním stavu černá s bílým PG - myslím že dokonce od někoho tady z fóra...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

jakub.kubaaa píše:Aha ... no díky ... a nějaký zkušenosti? Já párkrát zkoušel Affinity, a nepřišlo mi to zase až tak špatný ...

Já mám Standard serii a po zvukové stránce výborná kytara. Ted mám i "dospělý" strat od Fenderu a zvukově (kvalitou zvuku) nejsou opravdu tak daleko od sebe. A i když mám Fendera po Squieru dost často šáhnu. (každá má trošku jiný typ zvuku a to se hodí)
Hlavní rozdíl mezi levnějším Squierem a Fenderama je defacto v hardwaru - čili ten Squier mi tak dobře nedrží ladění jako Fender, nemá tak "kluzký" hmatník, tremolo není defacto moc použitelné (hned sem ho zablokoval a nepoužíval)

Ale v základě a po zvukové stránce - adekvátní výkon k ceně a celkově Squier straty můžu doporučit. Ale asi bych se držel té Standard serie popř nějaké te lepší (vibe)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

pupack píše:Hlavní rozdíl mezi levnějším Squierem a Fenderama je defacto v hardwaru - čili ten Squier mi tak dobře nedrží ladění jako Fender, nemá tak "kluzký" hmatník, tremolo není defacto moc použitelné (hned sem ho zablokoval a nepoužíval)
Zajímavé. Behringerka drží :wink:
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

woro90-1 píše:
pupack píše:Hlavní rozdíl mezi levnějším Squierem a Fenderama je defacto v hardwaru - čili ten Squier mi tak dobře nedrží ladění jako Fender, nemá tak "kluzký" hmatník, tremolo není defacto moc použitelné (hned sem ho zablokoval a nepoužíval)
Zajímavé. Behringerka drží :wink:

však proč né - bud rád :) ono záleží na spoustě faktorech - na mechanice, na strunách, na nultym pr. na stylu hraní (bendy apod), na kobylce...

squier taky drží, jen né tak dlouho jako fender ;)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

pupack píše:ono záleží na spoustě faktorech - na mechanice, na strunách, na nultym pr. na stylu hraní (bendy apod), na kobylce...

squier taky drží, jen né tak dlouho jako fender ;)
A taky na tom, kolik práce si s tím dáš, přece jen do Fendera se ti chce vrazit víc energie než do Squiera :wink: Každopádně netvrdím že fenderovský HW není lepší, jen jsem si trochu rýpnul, neboť - jak ostatně dobře víš - HW není všechno, podstatně víc udělá zručnost a ochota se v tom hrabat :)
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

woro90-1 píše:...podstatně víc udělá zručnost a ochota se v tom hrabat :)
No, hlavně ta zručnost. S ochotou se někdy patlám doma a jenom ta fakt nestačí. :lol:
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

to je skoro pravda s tou motivací s lepší kytarou něco dělat, ale paradoxně to mám skoro obráceně

u toho Fendera sem nemusel dělat nic, ale absolutně nic :) byť motivace by byla větší....

u toho Squiera jsem udělal snad vše co jsem mohl, od úpravy krku, dohmatu, oktáv, mojeho způsobu blokování tremola (ne špalkem ale naopak dodání všech pružin a usazení na tělo - dost narostl sustain zajimave) a nejvíc tomu pomohlo zesílení strun z 9tek na 12ky :) a ted momentálne tam mam 11ky a drží solidně :)

kvalita harwaru u dražších nástroju je neodiskutovatelná, ale pravdou zůstává, že každá situace se dá řešit :) a zručnost a věnovaný čas pomůže každopádně
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

No a kdybys srovnal kvalitu řady Standard s Classic Vibe nebo DeLuxe? Po Classic Vibe 60' pošvidrávám, u řady DeLuxe mě trošku odrazují SDD snímače a lipové tělo, přece jen asi podvědomě víc preferuji olši.
Jak by si Squier stál ve srovnání s "dospělým" Fenderem MIM?
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Czech Joker: koukni na toto
http://cgi.ebay.de/Fender-Squier-Deluxe ... t=Gitarren
Kytara, na kterou hraji já. Nejvyšší model od Squiera... Údajně je z olše, jinak nemůžu si stěžovat, moc mne baví.
Objektivně ti ovšem porovnat svého strata s Mexikem nemohu. Subjektivně hraje líp (bohužel musím říct, že mne bavil víc, než mnohé daleko dražší kytary... a objektivně mohl být horší), ale ladící mechaniky by mohly být lepší. - Nevím jak na Mexiku.
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

No koukl jsem. Je to opravdu De Luxe? On píše, že je to nějaká limitka, má to ale velkou hlavu (se mi nelíbí) a neposílá na Moravu... Mě se líbí ta Daphne blue http://squierguitars.com/products/searc ... 0300500504, akorát trochu váhám nad dřevem a snímači. Jinak je vymazlená ;)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“