Zesilovače Blackstar HT Venue

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
noguitarnolife

Re: Zesilovače Blackstar HT Venue

Příspěvek od noguitarnolife »

a to se používá jak? btw. kde se to dá sehant a kolik to stojí?:)
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Je tu o tom téma post240960.html?hilit=brzdy#p240960, zkus se mrknout tam a kdybys to tam nenašel, tak se ptej tam, já s žádnou nemám zkušenosti.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Stojí cca od 1200,- výš. Zapojuje se to mezi zesilovač a reprobox/reproduktor.
V zásadě je to obyčejný dělič. Přebytečný výkon vyzáří v podobě tepla, zbytek jde do reproduktorů.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Jezek

Příspěvek od Jezek »

Zdravím a chci se zeptat, jestli někdo něhrál na tu HT-20 :?: Plánuju koupit lampu (kombo) na doma, ale nevím jestli těch lampových 20W nebude moc veliký zabiják. Ikdyž zase má master volume oproti HT-5, ale otázka jestli ta HT-20 hraje dobře i s přiškrceným volume. Díky
SX Stratocaster
Jezek

Příspěvek od Jezek »

Nikdo na ni nehrál?
Dle eshopů by ji měli mít skladem na dvou místech v Hradci Králové:
http://www.eod.cz/hudebni-nastroje/pa-t ... -blackstar
http://www.cmias.cz/hudebni-nastroje/pa ... io-20.html
což je ale pro mě hodně daleko, kdybych tam měl jet na vyzkoušení...

Na HT-40 už tu hrál tuším Bummer a docela ji chválil, HT-20 by teoreticky měla hrát hodně podobně vzhledem ke stejné koncepci a k použitým stejným lampám. Uvítal bych ale každou zkušenost s tou HT-20.
SX Stratocaster
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak Blackstar HT-40 je doma a já jsem z něj nadšený. Myslím, že rozhazovat tu superlativa asi nemá moc cenu. Hrál jsem na to zatím jen pár hodin doma a už teď je to velká pecka. Tedy jen zkratkovitě - zkreslení je medové, žádná zbytečně uřvaná pila, reverb je příjemný, ale rozdíl mezi "dark" a "light" nějak neslyším, čistý zvuk má spoustu headroomu, takže nekreslí ani když hodně říznu do (silného) kobylkového snímače, dva módy pro každý kanál dávají spoustu možností, co dělat se zvukem (z nakopnutého overdrive kanálu ve vintage módu se staženým gainem úplně teču), tónová clona na čistém kanálu je použitelná ve všech polohách a v poloze úplně vpravo "udělá singl i z humbuckeru".

Abych jen nechválil..... je to velký a těžký jako kráva (udělal jsem dobře, že jsem si nakonec nekoupil HT-60 Stage - to bych sám ani nedopravil nahoru do bytu), poťák master volume má vůli (to bude chybka jen u mě) a ten design se mi až tak moc nelíbí - místo prošívané průzvučné tkaniny bych si tam představoval černě lakovanou mříž. Ale co... to nehraje.

Nějaké fotky:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Teorge

Příspěvek od Teorge »

Tak jestli to budeš tahat domov, zkušebna a zpět, tak ta HT-60 by se pronesla, já mám vždy dost, jak tu 212 dotáhnu do auta :-D

EDIT: závidím ti ty knoby, já mám takové jako máš na HT-DUALu a někdy tam je fakt problém vidět, jak to je nastavené, uvažuji si do těch dírek nalepit nějaké červené kuličky.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

vypadá super :) tou vůli na poťáku myslíš co? jako že jde moc ztuha?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

qwer: Ne, jde lehce, ale chvilku nezabírá.

Teorge: Mrkni sem. Prodává stříbrné knoby s průhledným červeným puntíkem.

Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tááák....

Vzal jsem ho do zkušebny.... A ať ještě někdo zkusí tvrdit, že tahle bestie neumí metal. Zkreslení má vážně tři (_._) a pokud se to někomu zdá málo, tak se nejspíš snaží hrát metal na singly se staženým volume a ochrnutou pravačkou. Navíc ten zvuk je dost saturovaný, takže toho gainu stačí ještě míň. Pokud bych to porovnal s Blackstarem HT-5, jeho maximální zkreslení je cca poloviční.
Proti všemu, na co jsem dosud hrál nahlas, není tak náchylný na vazbení. Měl jsem channel volume a master volume na polovině, gain na plno, špunty v uších (protože bez nich by to bylo o sluch) a přesto když jsem chytl struny, obešlo se to bez vazby (vazbil akorát kobylkový snímač, protože je pohyblivý - humbuckery od RM jsou menší než od EMG, po kterých tam mám díry).
Master volume jsem přes polovinu nedával, ale když jsem jen tak zkusil dát channel volume na zkresleném na plno, všechno se třáslo. Tuhle potvoru prostě asi na plno jen tak někdy nedám.

Jsem mrtě rád, že tu bednu mám a jen tak se jí zbavovat nebudu.

Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Paráda :D nabuzuješ mě na tuhle potvoru ještě víc :D co zvuk "na doma" ? Jak to hraje ?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Velmi slušně, fakt si nemůžu stěžovat (i na doma se mi líbí víc než HT-5, muhehe :D). Toho zkreslení je sice o něco míň než když se to okotlí, ale i tak nemám ani nutkání cvičit s plným gainem. Mám dost silný kobylkový snímač a s ním je to prostě paráda.

Bydlím v paneláku a ukočírovat se to dá naprosto bez problému, navíc jsem si nevšiml žádného španého vlivu na zvuk. To až s úplně stočeným master volume to začne bzučákovat, ale když člověk najde rovnováhu mezi oběma volumítky, hraje to moc hezky.

Ani se mi nechce měnit lampy. Nevím, jak by se to dalo ještě zlepšit. :D

Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak přihazuji další zkušenost, ač ne tak dobrou...

Dneska ve zkušebně jsem toho macka vyzkoušel rovnou s kapelou a bohužel - poměrně špatně jsem se slyšel. Gain jsem měl jen cca na 12 hodinách (ve zkušebně nahlas na cokoliv naprosto dostačující), ekvalizér do A a stejně jsem to musel docela tavit. Nutno říct, že hrajeme všichni se špunty v uších, což je cca 20dB dolů. Ale stejně... Spoluhráč hraje na pseudostrata od AXL, kreslil mým Dualem a píchnutý ho měl ve Frontmanovi 212. Tahle kombinace naprosto válcovala můj opravdu hutný zvuk - ta HT-40 hraje hodně odspodu. Důkaz budiž třeba to, že jsem na něm měl položenou ladičku, basy na dvanácti hodinách a během první písničky ladička šupem odcestovala na kraj a spadla na zem.
Další věc je, že mě nepotěšil headroom na čistém kanálu. Ve vintage módu to na dvanáct hodin kreslilo už opravdu hodně, v módu ála Fender to bylo lehce nakreslené.

Myslíte, že výměna lamp časem (do preampu plánuju ty chválené zlacené Tung-Soly a co do koncáku ještě nevím) a by tomu mohla pomoci? A repro tam dám třeba časem taky jiné, ale zatím netuším jaké. V30 mít nemusím.

Příště si to hodím na židli, aby mi to nehrálo do nohavic a tolik to nedunělo.

McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

urcite si to hod na neco!! my to mame podobne, ja mam jednoreprakovou 50W lampu a kamos 2x12 trandak(teda pololampu) a myslim ez kdybych to mel na zemi tak bych se slysel o hodne hure(slo by to zesilit ale to by se zase enslyseli ostatni) a kdyz sme si to hodili na zidle tak to bylo daleko lepsi
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Židle je momentálně jediné dostupné řešení, bohužel... Časem si chci koupit stojan, co by to na mě zamířil, jako by to byl odposlech. A až bude jednou vlastní zkušebna, tak bych chtěl 16-ohmovou vertikální 2x12" o stejné šířce jako má to kombo (asi si nechám něco postavit) a měl bych sloup 3x12". S tím bych myslím vyžil a slyšel bych se fajn. :)

Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak objevil jsem jednu věc a to, že u HT-40 jde výstup z repráku i ve chvíli, kdy je zapojený kabel do emulovaného výstupu - pokud chci, aby šel signál jen tam, tak musí být aparát ve stand-by....

Já vím, jsem blesk. :D Ale potěšilo mě to. Bohužel - zvukovka na mém notebooku, resp. její mikrofonní vstup, ten signál stejně nezvládá a pokud to ztiším, tak je ten zvuk stejně hnusný. Takže to bude chtít na nahrávání něco jinčího. :)

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak se nediv, mic-in rozhodně není stavěný na to, aby se uměl vypořádat s linkovým signálem :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Protože jsem ho dneska poprvý otvíral, tak jsem dal do kupy pár fotek vnitřku.
Obrázek
Trafíčka...
Obrázek
Spoje...
Obrázek
Kablíky...
Obrázek
Zadní stěna zevnitř...
Obrázek
Korejské origami... :D
Obrázek
Zadní stěna je opravdu důkladně přišroubována...
Obrázek

Jak je vidět, bedna je zhotovena z kvalitní dřevotřísky. :lol: Tak trochu jsem doufal, že to bude překližka, ale co se dá dělat. Co bych za ty prachy ještě mohl chtít, že? :D Přesto ale nevypadá, že by se měla každou chvíli rozpadnout. Stěny působí docela masivním dojmem a vruty (12) jsem také bez problému zašrouboval zpět bez toho, aby se mi to začalo drolit.

bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Mě by zajímalo to zkreslování na čistém kanálu, mám s tím taky docela problém. Volume na čistém na plno, master za půlkou a gainu fakt maličko a pořád to chce kreslit. Kobylkový snímač mám DiMarzio D-Sonic, mezipolohy jsou nepoužitelné, protože kvůli zadrhávaní o singl ho mám sešroubovaný nízko, takže je signál oproti kobylkovému poloviční. Jeden z důvodů je, že mám dvoukanál, kdy můžu mít oba kanály hustometalové. Viděl bych to na preampovou lampu, někde na vhtusers psali :

Kód: Vybrat vše

Recently evaluated tubes:
12AX7A/7025 Shuguang
Well balanced tonal spectrum, low noise with moderate microphonic tendencies, easily selected out in production. Excellent for clean and overdrive sounds.
12AX7WB Sovtek
Lower gain, somewhat less bass response, and not as bright as Shuguang, but not dull sounding. Very low microphonic tendencies.
12AX7A Tung-Sol
Very good gain and low microphonics. Nice low end. Somewhat forward in the upper mids. Basically a fatter higher gain EH 12AX7. Appears to be an EH with a different getter.
12AX7 EH
Very good gain and low microphonics. Less low end than Tung-Sol and not as smooth on top. More pronounced in the upper mids. 
12AX7LPS Sovtek
Similar to the EH but generally a little less of everything. Nice balance and a good alternative to the Shuguang if you like less top and a little more mid. 
12AX7/ECC83 JJ
Works well in Valvulator 1, which was surprising, since it did not fare as well in prior testing. Apparently the hum and microphonic issues have been addressed. A little darker sounding than the WB.
When used in the amplifier V1 stage, this tube performs similarly to the WB, but the mids are more pronounced, the top end is dullish and overall somewhat harsh sounding for high gain settings.
Ale jak pozná lampa, která má nejmenší gain a dobrý zvuk fakt nevím...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“