Několik dotazů ke křídlu...

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
gootter

Několik dotazů ke křídlu...

Příspěvek od gootter »

Zdravím, to jsem zase já... :)
Měl bych tentokrát pár dotazl, ale z jiného soudku. NP 30 je dobrý, ale budeme se v nejbližší době stěhovat a rodičemi mi slíbili, že když nějaký ten TISÍC zbyde, tak mi koupí křídlo... (Mámě by se to velice líbilo...) - právě kvůli místu si to ted dovolit nemuzeme...
Takže k dotazům...

1) Piana nová stojí asi v řádech sta tisícu, že? Takže to nepřipadá v úvahu...
Koupíme ho od někoho z druhé ruky, ALE!
2) Na co bych měl dát pozor při výběru? Jestli bude poškrábaný je mi vcelku jedno, ale na křídlo jsem hrál JEDNOU v životě a nevím vo něm de facto nic... Když na inzerátu píšou -- dobře drží ladění- to asi znamená, že muze a nemusí, že?
3) Také bych chtěl vědět, jaký je rozdíl mezi polopancéřem a celopancéřem (jestli to píšu správně)...?
4) Jaký je rozdíl mezi Víděňskou mechanikou a Anglickou m.
5) Moje NP 30 je udelána tak, aby klávesy v nižších polohách byly tužší, než ty nahoře - právě jako na křídlu. Na křídlo jsem hrál, ale že by to dole šlo hůř než nahoře se mi nezdálo... také kladívkou jsou v jendé řadě...
6) Také by mě zajímalo ladění a nějaká stálá úprava... kolik to všedchno stojí?
7) Může se piano vysávat vevnitř?

Tak... to by bylo zatím všechno... velmi děkuji za každou odpověd...
díky...
Hrochan

Re: Několik dotazů ke křídlu...

Příspěvek od Hrochan »

Ahoj, jsem taky začátečník ale snad můžu ti pár věcí zodpovědět :wink:
Posledně mě zajímalo jak starý může být piano u mojí babičky a našel sem tohle: http://www.datarealm.com/marbeth/piano_brands.html , je tam stručný a hlavně nestranný info o kvalitě značek, snad to trochu pomůže :)
O mechanikách vážně netuším ale ladič povídal že celopancéřový je odolný proti vlhkosti a vydrží déle naladěný.
Na křídlo jsem nehrál ale u všech pianin co jsem viděl šly hlubší tóny podstatně víc ztuha, tak nevím.

Jinak asi záleží kde bydlíš a v jakym ten klavír bude stavu. Já bydlím v Českém Brodě ale chytnul jsem vážně sympaťáka, naladění stálo i s dopravou 1200,- a nabídl mi napříště kompletní servis (nebyl už čas), vyčištění, výměnu některých věcí apod. za max. 2500,-, s tim že to piano bylo netknutý skoro 30 let. Mimochodem ladič měl slepýho kolegu, takže bych řek (se vší úctou k němu) že to asi nebude odfláklý.

Btw hluboce závidim :wink: , když koukám kolik ty nástroje z druhý ruky stojí (lidi se toho holt chtějí zbavit, ne vydělat) tak mě mrzí že tu nemám místo ani na pianino... Budu teď kupovat digitální, vyjde mě to na dvojnásobek co použitý pianino a pořád je to taková náhražka... užij si ho :P
Počátek - sychravé dopoledne 10. dubna 2010 --- 1. (soukromá) hodina - 2. července 2010
R.I.P. Yamaha PSR-E313 --- welcome Casio PX-130
gootter

Příspěvek od gootter »

Tak jo děkuji... :wink:
Hrochan

Příspěvek od Hrochan »

Jo a doporučuju si ten nástroj vyzkoušet než ho koupíš. To naše rodinný piano je úplně archaický...je to fakt hodně tuhý na stisk, hraní v nějakym rozumnym tempu je vážně oříšek a v podstatě nelze hrát nějak jemně, můžeš hrát nahlas nebo hodně nahlas :D a má to tón jak takový ty piana ve westernovejch barech :D opravdu na dotyk to má ke všem klavírům co sem zkoušel asi tak stejně daleko jako nevyvážený klávesy :lol:

Je možný že jak je to starší tak je tam třeba jiná mechanika...
Počátek - sychravé dopoledne 10. dubna 2010 --- 1. (soukromá) hodina - 2. července 2010
R.I.P. Yamaha PSR-E313 --- welcome Casio PX-130
Mr.Freeman

Příspěvek od Mr.Freeman »

tak to je docela dost 1200,-.... U nás to dělají za 400,- což je 1/3 ceny. naladil to fakt dobře ,to se nedá popřít , jinak máme také rodinné a zhruba těch 25-35 let to má , takže naladění vydrží tak maximálně půl roku a můžeš si ho nechat znovu naladit. Ale jestli to máš jen na cvičení doma tak to ani nepoznáš,hrát se nato dá stejně. - :arrow: - aspoň tak to funguje u mně.
Sero venientibus ossa / pozdní hosti jedí kosti
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“