To si nemyslim... Jde o to, kdo to dělá... Třeba na S&M je znát, že to skládal člověk s citem a nechal tam původní hudbě spousty místa a přitom je orchestrální část mnohem zajímavější, než třeba u Nightwish...Wohma píše:Ja myslim, ze je stezejni to, jestli ta muzika byla rovnou psana s ohledem na orchestr (Epica, Dummy Burger, Nightwish apod.), nebo je to dodelavane (Metallica S&M, Arakain s orchestrem a dalsi).Dante píše:Tak můj názor je naprosto opačný (a to bych zdůraznil že klasiku mám rád)Olihen píše:Pruser je coverování klasiků,o tom je tady řeč.
Samotnou kombinaci metalu a orchestru přímo miluju.
Covery klasiky až na výjimky se mi většinou líbí ale metal a orchestr je téměř
vždy parodie nepopírám že pár desek se povedlo ale v tom je ten problém
že potom každá průměrná kapela se o to pokouší a stojí to většinou za h***o.
"Vážný metal"
- VratikSlayer
Re: "Vážný metal"
Mne v S&M ten orchestr VZDYCKY doslova vadil - a to to rikam hodne slusne. Nevim o jedine pasazi, ktera by pisnicku vylepsila, spis naopak. A stejne tak mi to pripada vzdycky, kdyz se snazi na normalni pisnicku naroubovat orchestr - budto tam jen pricmrndava, ze by tam vubec nemusel byt, anebo tam hraje uplne mimozni veci, ktery tu pisnicku posunou uplne jinam, a pak to vetsinou ztrati koule.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem také S&M moc nemusel jediná písnička co mi příjde lepší je The Memory Remains. A u Arakain je to to samé, prostě je to tak jak i v rozhovorech říká Brichta. "S orchestrem ten koncert vždy trochu usíná"Wohma píše:Mne v S&M ten orchestr VZDYCKY doslova vadil - a to to rikam hodne slusne. Nevim o jedine pasazi, ktera by pisnicku vylepsila, spis naopak. A stejne tak mi to pripada vzdycky, kdyz se snazi na normalni pisnicku naroubovat orchestr - budto tam jen pricmrndava, ze by tam vubec nemusel byt, anebo tam hraje uplne mimozni veci, ktery tu pisnicku posunou uplne jinam, a pak to vetsinou ztrati koule.
9 z deseti takových "vážných sklateb" je k smíchu. Metal se vyčerpal a inspirace se hodí každá. Rhapsody jsem vůbec nechápal že to myslejí vážně ne jako parodii 
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
moje řečWohma píše:Mne v S&M ten orchestr VZDYCKY doslova vadil - a to to rikam hodne slusne. Nevim o jedine pasazi, ktera by pisnicku vylepsila, spis naopak. A stejne tak mi to pripada vzdycky, kdyz se snazi na normalni pisnicku naroubovat orchestr - budto tam jen pricmrndava, ze by tam vubec nemusel byt, anebo tam hraje uplne mimozni veci, ktery tu pisnicku posunou uplne jinam, a pak to vetsinou ztrati koule.
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Orchestr potřebuje prostor ve sklatbě a dobré aranžování. Který kytarista nechá půlku svejch sól nějakým cizím lidem 
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Ono celkově není sranda hrát s orchestrem jako metalová banda. Musí se to přizpůsobit hlavně jemu a to se nikomu nechce.dalabo píše:Orchestr potřebuje prostor ve sklatbě a dobré aranžování. Který kytarista nechá půlku svejch sól nějakým cizím lidem
-
Teorge
Kolikrát jsem viděl video jak se orchestr v pozadí šklebí, protože kamera zabírá hlavně kytaristu 
Jo !Teorge píše:Kolikrát jsem viděl video jak se orchestr v pozadí šklebí, protože kamera zabírá hlavně kytaristu
S&M je neuveritelne zbytecna deska... a jeden z nejhorsich Kamenovych vykonu...VratikSlayer píše: To si nemyslim... Jde o to, kdo to dělá... Třeba na S&M je znát, že to skládal člověk s citem a nechal tam původní hudbě spousty místa a přitom je orchestrální část mnohem zajímavější, než třeba u Nightwish...
Kombinace rockovyho telesa a orchestru vzdycky zavanela klisovitosti a v drtive vetsine pripadu to dopadlo jako tezkej pruser...vyjimek je par a ani ty nejsou rozhodne stoprocentni (napr. Deep Purple, Rage nebo Kansas)
jinak takovej neoklasickej symphony kousek je Nikolo Kotzev Nostradameus... me to nebere, ale nekoho by to mohlo zaujmout (vtipky typu Avantasia nebo Rhapsody nezminuju...a YJM je kapitola sama pro sebe:-)
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
nevim jestli se to hodi primo sem, ale podle me tadle kapela taky hraje mnoho z klasiky (nebo aspon jeji prvky)
no tenhle topic je už asi stránku OT.Autor chtěl pravděpodobně rozebírat "klasické melodie v metalu" ne "metal a orchestr"
Koziaš:DSO je po Unexpect snad moje nejoblíbenější kapela
.Ze starších kousku mám rád jenom Balrog Boogie,ale to novy CD,to je naprosto užasná hudba
Koziaš:DSO je po Unexpect snad moje nejoblíbenější kapela
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Yamaha MOX6
pokud napise "vazny metal" - tak to rozhodne nejsou predelane melodie klasickych skladatelu na eletrickou kytaru... to jen tak na okraj... Dotaz sice smeroval na covery klasickych autoru, ale nazev na "symfonicky" (nebo spice neoklasicky) metal. Tudiz ten, z tveho pohledu "off topic", byl tak nejak vytvoren uz samotnym nazvem
no mě spíš název směruje na neoklasiku....a symfo metal a neoklasika je rozdíl jak bejk
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Yamaha MOX6
presne pro pripad podobnych prispevku jako je ten tvuj, jsem napsal do zavorky doplnujici informaci... vedel jsem, ze se nekdo najde:-)
Kazdopadne jestli symfo nebo neoklas je uplne jedno (navic myslim, ze tech skatulek je konkretne v metalu vic nez zdravo - miluju debaty "tohle je black metal...", "Ne, neni":-)). Chtel jsem jen rict, ze pokud napsal, co napsal do nadpisu, nedivim se, ze tu jsou vedle vyctu coveru klasickych del na el. kytaru, taky "neoklasicky" metalovy dila (tedy puvodni skladby zalozene na inspiraci vaznou hudbou)
Kazdopadne jestli symfo nebo neoklas je uplne jedno (navic myslim, ze tech skatulek je konkretne v metalu vic nez zdravo - miluju debaty "tohle je black metal...", "Ne, neni":-)). Chtel jsem jen rict, ze pokud napsal, co napsal do nadpisu, nedivim se, ze tu jsou vedle vyctu coveru klasickych del na el. kytaru, taky "neoklasicky" metalovy dila (tedy puvodni skladby zalozene na inspiraci vaznou hudbou)
tak to teda neni jedno,to jsou dvě NAPROSTO odlišné větve metalu rozdíl je mezi tim obrovsky
Symphonic metal je metal,který kromě běžné metalové instrumentace obsahuje ještě symfonický orchestr a Neoklasika je metal,který používá běžnou metalovou instrumentaci a používá klasickou harmonii a kontrapunkt
Symphonic metal
Neoklasika
Symphonic metal je metal,který kromě běžné metalové instrumentace obsahuje ještě symfonický orchestr a Neoklasika je metal,který používá běžnou metalovou instrumentaci a používá klasickou harmonii a kontrapunkt
Symphonic metal
Neoklasika
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Yamaha MOX6
pro kontext toho, co jsem chtel napsat to bylo naprosto nepodstatny...
jinak tvoje dalsi vety jen dokazuji, ze v metalu je skatulek zbytecne mnoho:-) uz jen proto, ze to co si napsal se prilis nelisi:-)
tyto, dle tebe, dva naprosto odlisne zanry, maji NAPROSTO shodne koreny a da se rict, ze "symphonicky metal" (boze jak nesnasim skatulky) vysel z neoklasickeho metalu jakozto jakehosi sveho "korenu" v ramci heavymetalovych podzanru... Nazvat tyto zanry, ze jsou naprosto odlisne je pro me naprosto udivujici (asi jako rict ze VW je auto a skodovka uz ne)...a je fuk ze na jedne strane stoji kapely 70. a 80. let a na druhe strane kapely let 90.
jinak tvoje dalsi vety jen dokazuji, ze v metalu je skatulek zbytecne mnoho:-) uz jen proto, ze to co si napsal se prilis nelisi:-)
tyto, dle tebe, dva naprosto odlisne zanry, maji NAPROSTO shodne koreny a da se rict, ze "symphonicky metal" (boze jak nesnasim skatulky) vysel z neoklasickeho metalu jakozto jakehosi sveho "korenu" v ramci heavymetalovych podzanru... Nazvat tyto zanry, ze jsou naprosto odlisne je pro me naprosto udivujici (asi jako rict ze VW je auto a skodovka uz ne)...a je fuk ze na jedne strane stoji kapely 70. a 80. let a na druhe strane kapely let 90.
no tak jestli nepoznáš jakej je rozdíl mezi Nightwish a Warmen tak si asi hluchej.
Škatulky strašně usnadnují orientaci ve stylu,já díky škatulkám našel spoustu super kapel jenom tak,že se mi třeba líbili Finntroll,tak jsem vygooglil "troll metal" a našel jsem několik super kapel podobneho stylu.
Symfonicky metal rozhodně nevyšel z neoklasiky a nemá s ni nic společneho.Je to jako punk a třeba progresive rock.Má to naprosto odlišnou harmonickou vystavbu a připadá mi,že to,jestli je v kapele orchestr,je docela podstatná věc.Že metal je jeden homogení žánr je blbost.Já třeba mám rád death,doom,symfo apod ale 80s heavy metal a power mi připadá strašně protivnej.......K přirovnání s autama:Jsou nákladák a osobák auta?jsou....ale cítíš ten rozdíl.
Navíc všechny metalove styly nevyšli z Heavy metalu.....
Škatulky strašně usnadnují orientaci ve stylu,já díky škatulkám našel spoustu super kapel jenom tak,že se mi třeba líbili Finntroll,tak jsem vygooglil "troll metal" a našel jsem několik super kapel podobneho stylu.
Symfonicky metal rozhodně nevyšel z neoklasiky a nemá s ni nic společneho.Je to jako punk a třeba progresive rock.Má to naprosto odlišnou harmonickou vystavbu a připadá mi,že to,jestli je v kapele orchestr,je docela podstatná věc.Že metal je jeden homogení žánr je blbost.Já třeba mám rád death,doom,symfo apod ale 80s heavy metal a power mi připadá strašně protivnej.......K přirovnání s autama:Jsou nákladák a osobák auta?jsou....ale cítíš ten rozdíl.
Navíc všechny metalove styly nevyšli z Heavy metalu.....
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Yamaha MOX6
Napriklad?Olihen píše:Navíc všechny metalove styly nevyšli z Heavy metalu.....
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
No napřiklad Heavy metalWohma píše:Napriklad?Olihen píše:Navíc všechny metalove styly nevyšli z Heavy metalu.....