Když zapnu na Snare bubnu struník a hraju na tom tomy nebo na kopák tak je slišet znít ten struník.Nevíte čím by to mohlo být? zkoušel sem různě ladit blány, utahovat a povolovat struník ale nic nepomohlo. Při hraní mě to celkem dost ruší a už si vážně nevím rady. Tak sem chtěl poprosit o radu
Problém se Snare bubnem
Pravidla fóra
-
guitarista
- Bandzone: grixis
Problém se Snare bubnem
Ahoj Asi před měsícem jsem si koupil nové bicí a mám jeden takový problém.
Když zapnu na Snare bubnu struník a hraju na tom tomy nebo na kopák tak je slišet znít ten struník.Nevíte čím by to mohlo být? zkoušel sem různě ladit blány, utahovat a povolovat struník ale nic nepomohlo. Při hraní mě to celkem dost ruší a už si vážně nevím rady. Tak sem chtěl poprosit o radu
. jestli s tím někdo třeba máte zkušenosti. Budu rád za každou pomoc:D
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Re: Problém se Snare bubnem
Odpově´d je velice jednoduchá.
je to tím, že to je standartní a naprosto běžná věc
naopak velmi nepřirozené by bylo, kdyby si ten struník nějakým způsobem totálně utlumil.... umrtvil bys tak i charakteristický zvuk snare a nebyl bys rozhodně nadšený z výsledného efektu. 
je to tím, že to je standartní a naprosto běžná věc
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
-
guitarista
- Bandzone: grixis
Takže když hraju na tom tomy a je při tom slyšet struník je to naprosto normální:D
Budu si na to asi muset zvyknout:D
- Monikad
- Rádce
Ano to je naprosto v pořádku. Dokonce přijdeš na to, že při některém tomu to bude drnčet víc, u jiného tomu to zase třeba skoro nedrnčí. A co teprve když vezme basák některou konkrétní strunu..!!guitarista píše:Takže když hraju na tom tomy a je při tom slyšet struník je to naprosto normální:D
Technicky to má co dočinění s velikostí amplitudy zvuku, na kterém je ten který buben laděný a nějaké násobky těch frekvencí, interference zvuku, atd.... ale to není podstatné tohle vědět.
Stačí vědět pouze to, že je třeba buben, všechny jeho blány, případně na snare navíc i ten struník, naladit tak, aby to bylo tvému ucu příjemné a aby to splňovalo požadavek hráče. Že to bude v některých pasážích drnčet je nedůležité a je to opravdu standartní věc!!
ve zkušebně to přežiješ a na stage to do "PAčka" nepoleze, neboť je zvykem prohnat snímaný signál každého bubnu "gate" a tím odfiltrovat zvuky s intenzitou pod nastavitelnou mez.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Ale treba http://www.youtube.com/watch?v=7Ch2bD1RoVE tomuto bubenikovi to nejde slyset vubec ....
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"
- Monikad
- Rádce
Jak to víš??? Já myslím, stát vedle něho, určitě to tam uslyšíš taky.fuxleep píše:Ale treba http://www.youtube.com/watch?v=7Ch2bD1RoVE tomuto bubenikovi to nejde slyset vubec ....
Z toho videa je přece vidět ( a nakonec i dobře slyšet) , že bubny jsou řádně nazvučené a prohnané minimálně "gejtama", nehledě o nějaké další ekvalizaci..... ale o tom jsem se zmiňovala v posledním odstavci minulého příspěvku!
Malý příklad na vlastních videích, pro srovnání obě od fandů natáčeny na mobil a hrané na identickou sadu bubnů se stejnou kapelou.
1) tady slyšíš moje bubny na stage řádně nazvučené, zagejtované a poslané do aparátu http://www.youtube.com/watch?v=RzJO4V4E ... GHStsEB8vQ
2) tady slyšíš bubny naprosto nasucho živě na malé poloakustické akci v komorním prostředí malého klubu. Dobře poslouchej hlavně hned ze začátku, jak hra kytary velmi hlasitě rozeznívá ten struník. Mimochodem si tak můžeš porovnat, jak se změní zvuk bubnů nasucho a nebo prohnaný aparátem (viz č.1) http://www.youtube.com/watch?v=B6Mnnc_q7KM
Už chápeš, že tovideo z linku od tebe nic nedokazuje?? Bubínek aby byl řádně živý a plastický prostě potřebuje "dýchat" a to značí mít i řádně nezatlumený struník, ktrý dělá bubínek bubínkem!!
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Chlape, bud rad, ze ti rezonuje jenom strunik. Kdyz obcas posloucham nekde na koncerte, tak dokud nedelaj vsichni dostatecnej bordel, tak rezonujou pomalu vsechny bubny...
Hodně budem někde...