SD SH-4 + Dimarzio D Activator
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: SD SH-4 + Dimarzio D Activator
Ne nutně, bude záležet na vzdálenosti snímače od strun...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Při stejné vzdálenosti od strunNero píše:Ne nutně, bude záležet na vzdálenosti snímače od strun...
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
- Nero
- Rádce
Tak jsem to nemyslel... Jde o to, že každý snímač má svůj "sweet point", vzdálenost od strun, kde hraje nejlépe. Silnější snímač je logicky schopný zaznamenat i slabší změny v jeho magnetickém poli, takže přenáší i slabší oscilaci struny - sustain je delší. Samozřejmě že v okamžiku, kdy se dostane až moc blízko ke struně, začne ji silné magnetické pole snímače brzdit a sustain klesne.
Takže pokud ta tvoje "stejná vzdálenost" bude až za "sweet pointem" silnějšího snímače, kdy začne brzdit strunu, pak máš pravdu. Pokud bude ale snímač před ní, tak silnější snímač bude mít delší sustain.
Takže pokud ta tvoje "stejná vzdálenost" bude až za "sweet pointem" silnějšího snímače, kdy začne brzdit strunu, pak máš pravdu. Pokud bude ale snímač před ní, tak silnější snímač bude mít delší sustain.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
woro90-1
Nebude. Bude mít jen silnější výstup. Pokud dáš ty dva výstupní signály vedle sebe, jeden bude víceméně kopií toho druhého, ale bude silnější. A pokud ho zeslabíš na stejnou úroveň v libovolném místě, bude stejný. Protože snímače, jakožto analogové prvky, snímají naprosto jakékoli oscilace struny. Pokud signál ze silnějšího snímače zeslabíš na stejnou úroveň jako ze slabšího, ta tvoje slabší oscilace struny, co už není slyšet, nebude slyšet ani ze silnějšího snímače - nejde o to, že by ji slabší snímač neregistroval, ale o to, že výstupní signál není dost silný na to, aby byl slyšet. A pokud srovnáš hlasitost u obou snímačů, aby silnější nepřeřvával ten slabší (stejná hlasitost u attacku), nebude ten signál dost silný ani u silnějšího snímače. Jedině že bys za sustain považoval kam až se dá tón natáhnout na plné zesílení aparátu při pomalém otvírání volume.Nero píše:Tak jsem to nemyslel... Jde o to, že každý snímač má svůj "sweet point", vzdálenost od strun, kde hraje nejlépe. Silnější snímač je logicky schopný zaznamenat i slabší změny v jeho magnetickém poli, takže přenáší i slabší oscilaci struny - sustain je delší. Samozřejmě že v okamžiku, kdy se dostane až moc blízko ke struně, začne ji silné magnetické pole snímače brzdit a sustain klesne.
- Nero
- Rádce
Já ale vůbec neřeším nějaké zeslabování signálu na stejnou úrovneň. Beru signál slabšího a silnějšího snímače při stejném nastavení aparátu a stejném nastavení poťáků na kytaře.
A to, že ji snímač "neregistruje" bylo samozřejmě technicky nepřesné a zjednodušeně řečené. Nicméně pointa je stejná.
A to, že ji snímač "neregistruje" bylo samozřejmě technicky nepřesné a zjednodušeně řečené. Nicméně pointa je stejná.
PetrPeter 1975 - 2008
-
woro90-1
Jenže když si u obou nastavíš aparát stejně, nemá silnější snímač delší sustain, jen je hlasitější.
- Nero
- Rádce
Jenže silnější snímač bude produkovat dostatečně silný signál i u slabější oscilace struny, tudíž její kmitání bude déle slyšitelné.
A i kdybych úplně zapomínal na jakékoli teoretické odůvodňování, fakt je, že když jsem na kytaře vyměnil snímač za jiný, který je přibližně o 20% silnější, tak při stejném nastavení aparátu a stejné vzdálenosti o strun je tón jak hlasitější, tak i déle doznívá.
A i kdybych úplně zapomínal na jakékoli teoretické odůvodňování, fakt je, že když jsem na kytaře vyměnil snímač za jiný, který je přibližně o 20% silnější, tak při stejném nastavení aparátu a stejné vzdálenosti o strun je tón jak hlasitější, tak i déle doznívá.
PetrPeter 1975 - 2008
-
woro90-1
Když doznívá z větší hlasitosti, samozřejmě že je slyšet déle. Ale co je důležité je to, za jak dlouho se hlasitost signálu sníží dejme tomu na čtvrtinu oproti začátku tónu. A to je nezávislé na snímačích. Když vytočíš aparát o těch 20% víc, doznívá to stejně.
- Nero
- Rádce
Samozřejmě, že když to srovnáš na aparátu, tak se rozdíl setře, ale o tom se nikdo nebaví... To už bys mohl tvrdit, že je jedno, jaký snímač si koupíš, protože výstup doženeš na hlasitosti a ekvalizaci pomocí EQ. Tady jde o srovnání při stejných parametrech na všech ostatních proměnných kromě síly snímačů.
Ted akorát nechápu, proč by mělo být zásadní poklesnutí na (např.) 1/4 hlasitosti. Dle mého je zásadní to, kdy signál poklesne pod slyšitelnou úroveň, a ta je přece pořád stejná, daná schopností lidského ucha. A při vyšší hlasitosti (vyšší síle snímače) bude zvuk pod slyšitelnou úroveň klesat déle.
Samozřejmě se pak můžeme hádat o definici "sustainu" - v souvislostech, o kterých se zde bavíme, je relevantní řešit ho jako dobu, po kterou tón slyšíme.
Ted akorát nechápu, proč by mělo být zásadní poklesnutí na (např.) 1/4 hlasitosti. Dle mého je zásadní to, kdy signál poklesne pod slyšitelnou úroveň, a ta je přece pořád stejná, daná schopností lidského ucha. A při vyšší hlasitosti (vyšší síle snímače) bude zvuk pod slyšitelnou úroveň klesat déle.
Samozřejmě se pak můžeme hádat o definici "sustainu" - v souvislostech, o kterých se zde bavíme, je relevantní řešit ho jako dobu, po kterou tón slyšíme.
PetrPeter 1975 - 2008
-
woro90-1
Proto, že se tu bavíme o sustainu jakožto vlastnosti kytary. To bych mohl vzít akustiku a několikakilowattovou aparaturu a tvrdit že má delší sustain než LP na standardním aparátu, protože když odhlédneme od faktu, že z toho nejdřív všichni ohluchnou, takže nic neuslyší, bude to pod práh slyšitelnosti klesat hodně dlouho.Nero píše:Ted akorát nechápu, proč by mělo být zásadní poklesnutí na (např.) 1/4 hlasitosti. Dle mého je zásadní to, kdy signál poklesne pod slyšitelnou úroveň, a ta je přece pořád stejná, daná schopností lidského ucha. A při vyšší hlasitosti (vyšší síle snímače) bude zvuk pod slyšitelnou úroveň klesat déle.
A ano, opravdu si myslím že na snímači moc nezáleží, pokud máš dobrý mnohopásmový ekvalizér. Ostatně jsem přesvědčen že vyrovnaný, bezbarvý zvuk aktivů je daný potlačením přirozené ekvalizace samotného snímače ekvalizérem, vestavěným v preampu.
Silné snímače se začaly vyrábět proto, aby dokázaly přebudit tehdejší aparáty, kterým se do dostatečně silného zkreslení nijak valně nechtělo, a boostery v podstatě nebyly.
- Nero
- Rádce
Tohle téma je o snímačích, proto se zde o sustainu bavíme v souvislosti s nimi.
A o důvodech vzniku silných snímačů mi vyprávět nemusíš
A o důvodech vzniku silných snímačů mi vyprávět nemusíš
PetrPeter 1975 - 2008
-
woro90-1
Nero, když tón o určité hlasitosti a sustainu zesílíš, bude trvat déle než jeho hlasitost klesne pod práh slyšitelnosti (pokud ovšem jeho záznam nebude za původním místem kde klesl pod práh slyšitelnosti uťatý). Jde o prodloužení sustainu?
- Nero
- Rádce
Hele, tady je všem jasný, že sustain kytary se nemůže změnit, když vyměníš snímače nebo jinou část elektroniky. Proto říkám, že mluvíme v souvislosti se snímači. Oba se shodneme na tom, že silnější snímač = vyšší hlasitost = delší doznívání tónu. Čili z hlediska toho, co slyšíš, se sustain prodlouží.
Již několik postů zpět jsem narážel na to, že záleží, jak vlastně sustain budeš definovat. Jestli jako pokles hlasitosti o určité procento nebo jako pokles hlasitosti pod práh slyšitelnosti. A v tom je jádro pudla našeho "sporu".
Jen příklad:
Již několik postů zpět jsem narážel na to, že záleží, jak vlastně sustain budeš definovat. Jestli jako pokles hlasitosti o určité procento nebo jako pokles hlasitosti pod práh slyšitelnosti. A v tom je jádro pudla našeho "sporu".
Jen příklad:
Pokud přistoupím na tuto definici, tak pak je odpověď na tvou otázku "ano - jde o prodloužení sustainu (dozvuku) tónu".Wikipedia píše:As its name implies, it denotes the period of time during which the sound remains before it becomes inaudible, or silent.
PetrPeter 1975 - 2008
Zdravim.Po precitani tychto odpovedi musim zkonstatovat,ze kombinacia SH-4 a D Activator so silnejsim vystupom nebude vhodna!Snimace pri krku maju slabsi out preto,lebo struny maju vacsi rozkmit a tym aj silnejsi signal.Su to uplne rozdielne snimace aj firma.Ja mam k SH-4 pri krku SH-2 Neck a je to spolu zladene zvukovo aj hlasitostou.Silno pochybujem,ze sa ti podari ta tvoja kobinacia.Riesil som tuto dilemu na gitare Carvin DC 135,kde som menil krkovy singel za humbucker.Ostatne je origo.Vyrobila mi ho firma SBS po konzultaciach,co by som ocakaval od zvuku.Pacil sa mi plny gulaty silny ton ala Dimarzio PAF Joe a podarilo sa!Je to pokus omyl.Ale SH-4 a D Activator nieje dobra volba
- Nero
- Rádce
1) Že jde o různé firmy, je úplně jedno
2) D Activator existuje i v krkové verzi, když jsme u toho
3) Snímač u krku lze dát dále od strun a síla signálu klesne
4) Že tobě se to nelíbí neznamená, že se to nemůže líbit ani nikomu jinému
2) D Activator existuje i v krkové verzi, když jsme u toho
3) Snímač u krku lze dát dále od strun a síla signálu klesne
4) Že tobě se to nelíbí neznamená, že se to nemůže líbit ani nikomu jinému
PetrPeter 1975 - 2008
Nasel jsem tread kde pisou ze D activator neck je vybornej do mahagonovejch kytar a ze ve svetlejch drevech je hodne vejskovej a tenkej...Do kytar z javoru nebo olse a vubec do paru k SH-4 doporucujou SH-1 59´ a do mahagonu SH-2 Jazz.....Z ceho mas tu tvoji kytáru?
LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
- Nero
- Rádce
SH-4 + SH-1 / SH-2 se doporučuje skoro pořád, protože to je univerzální, dobře znějící a snadno sehnatelná kombinace, kterou člověk objeví i továrně osazovanou na mnoha lepších kytarách. Nicméně to nezaručuje skutečnost, že pro jednoho konkrétního člověka to musí být kombinace nejlepší. Ano, je to volba, kteoru člověk chybu neudělá, protože dobře hraje, ale proč by něco jiného nemohlo hrát lépe...
Což je třeba můj případ - já bych si Duncany do kytary nestrčil. Jejich zvuk mě zas tak nebere, víc mě baví DiMarzio, respektive na PRS mám tovární snímače, protože s tím nástrojem prostě "ladí".
Což je třeba můj případ - já bych si Duncany do kytary nestrčil. Jejich zvuk mě zas tak nebere, víc mě baví DiMarzio, respektive na PRS mám tovární snímače, protože s tím nástrojem prostě "ladí".
PetrPeter 1975 - 2008
Mám Ibanezku s lípovým tělem a palisandrovým hmatníkem...wolf píše:Nasel jsem tread kde pisou ze D activator neck je vybornej do mahagonovejch kytar a ze ve svetlejch drevech je hodne vejskovej a tenkej...Do kytar z javoru nebo olse a vubec do paru k SH-4 doporucujou SH-1 59´ a do mahagonu SH-2 Jazz.....Z ceho mas tu tvoji kytáru?
- Nero
- Rádce
Hmatník není zrovna nejdůležitější - spíš materiál krku. A ten je předpokládám javorový. Nicméně já bych se tak jako tak žádnými dogmaty typu "tenhle snímač patří do tohohle dřeva" neřídil 
PetrPeter 1975 - 2008
Moje slovaNero píše:Hmatník není zrovna nejdůležitější - spíš materiál krku. A ten je předpokládám javorový. Nicméně já bych se tak jako tak žádnými dogmaty typu "tenhle snímač patří do tohohle dřeva" neřídil