Jolana Vikomt
Pravidla fóra
Jolana Vikomt
Ahoj, budu začínat na basu, ale mám dost omezený rozpočet. Na bazaru jsem narazil na Jolanu Vikomt z roku 1973, vzhledem k ceně je pro mě tahle nabídka zajímavá, ta basa se mi líbí i vzhledem. Chci se vás jako začátečník zeptat, jestli má vůbec cenu kupovat takhle starý nástroj, popř. na zkušenosti s touto konkrétní basou? Přece jenom bych potřeboval, aby ještě něco odehrála...
Doteď jsem hrál na kytaru, ale jen doma. Teď plánujeme s kamarádem založit kapelu, žánr grunge-punk-rock...
Odkaz na inzerát: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =10&order=
Ještě jsem o ní našel něco tady
http://www.jolana.cz/vikomt-bass/
Prodejce mi poslal nějaké další fotky, můžu je sem kdyžtak dodat... Díky za rady
Doteď jsem hrál na kytaru, ale jen doma. Teď plánujeme s kamarádem založit kapelu, žánr grunge-punk-rock...
Odkaz na inzerát: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =10&order=
Ještě jsem o ní našel něco tady
http://www.jolana.cz/vikomt-bass/
Prodejce mi poslal nějaké další fotky, můžu je sem kdyžtak dodat... Díky za rady
Re: Jolana Vikomt
Takhle starý nástroj může být o několik tříd lepší, než kterýkoli z nových, ale jolany, pokud vím, nejsou nijak proslulé svými hudebními kvalitami a hráčským komfortem. Navíc už může být spousta věcí v háji. Já osobně bych ji asi bez vyzkoušení nerisknul 
Díky za názor, co se Jolan týče, tak kytarista, se kterým plánujeme tu kapelu, má taky Jolanu, a nemůže si ji vynachválit, ale je to trochu něco jiného, ta kytara je dělaná prý na zakázku. Byli bysme tak trochu Jolana bandSadam.S píše:Takhle starý nástroj může být o několik tříd lepší, než kterýkoli z nových, ale jolany, pokud vím, nejsou nijak proslulé svými hudebními kvalitami a hráčským komfortem. Navíc už může být spousta věcí v háji. Já osobně bych ji asi bez vyzkoušení nerisknul
Bohužel vyzkoušení asi nepřipadá v úvahu, vzhledem k tomu, že prodejce je ze slovenska. Podle jednání se mi zdá docela solidní... Base chybí jedno plastové zakončení ladícího kolíku, ale to by snad až takový problém nebyl... + (cituji prodejce)
"treba zaletovať káblik na vstupnú samicu na jack, ktorá tam samozrejme je, lebo dotyčný, od ktorého ju mám mal káblik dlhý pripájkovaný priamo z vnútra kytary, ktorý liezol von cez jackovú dierku. Ja som ten kábel odrezal a zahodil. Nebude to žiadny problém naletovať spať na samicu, všetko vo vnútry je, nič nechýba. Stejne by sa zišlo dať do kytary riadnu kvalitnú samicu na jack, ak chcete na nej hrávať"
a ještě píše že "pražce sú vo vynikajúcom stave, ani žiadne jamky-dulky, akurát treba hmatník riadne očistiť od špiny. Inak krk má krásne rovný, nizučký dohmat a dobre sadne do ruky."
Ta basa mě hodně láká, ale nechtěl bych kupovat "zajíce v pytli".
Myslim ze velka cast z nas prave na Vikomtku zacinala - ja osobne taky.
Pokud si pamatuju tenhle nastroj ma kratsi menzuru, tzn. krk je kratsi a prazce jsou bliz k sobe. To sice znamena trochu pohodlnejsi hrani, ale soucasne to prinasi ponekud nevhodne navyky pri prechodu na "dospely" nastroj.
Ja osobne bych Vikomtku bral spise jako spebratelskou raritu nez nastroj na skutecne hrani.
Minimalne snimace nestaly za nic a ladeni od pate polohy bylo docela zoufale.
Navic pokud dobre vidim, tak podle fotky ma tenhle nastroj ulomeny jeden ladici kolik... Rekl bych ze je docela odvazne chtit za nej tolik penez.
Vtipne je ze prodejce pise ze opravy nebudou zadny probelm, pak nechapu proc je neudela sam, a to nemluvim o te spine na krku.
Pokud touzis po starsim ceskem nastroji, tak bych se dival po povedenejsich modelech jako byly Jantar nebo D-bass (obe jsem mel a na ne uz se jakztakz dalo hrat). Dokonce jsem nedavno na bazaru videl basovou verzi Diamantky - ta taky nebyla uplne spatna (na tu dobu samozrejme).
Pokud si pamatuju tenhle nastroj ma kratsi menzuru, tzn. krk je kratsi a prazce jsou bliz k sobe. To sice znamena trochu pohodlnejsi hrani, ale soucasne to prinasi ponekud nevhodne navyky pri prechodu na "dospely" nastroj.
Ja osobne bych Vikomtku bral spise jako spebratelskou raritu nez nastroj na skutecne hrani.
Navic pokud dobre vidim, tak podle fotky ma tenhle nastroj ulomeny jeden ladici kolik... Rekl bych ze je docela odvazne chtit za nej tolik penez.
Vtipne je ze prodejce pise ze opravy nebudou zadny probelm, pak nechapu proc je neudela sam, a to nemluvim o te spine na krku.
Pokud touzis po starsim ceskem nastroji, tak bych se dival po povedenejsich modelech jako byly Jantar nebo D-bass (obe jsem mel a na ne uz se jakztakz dalo hrat). Dokonce jsem nedavno na bazaru videl basovou verzi Diamantky - ta taky nebyla uplne spatna (na tu dobu samozrejme).
Sterling by MusicMan Ray 35; Hartke HA3500; Fender 410 PRO SL; Korg DTR-1; BBE 382i Sonic Maximizer
Díky za názor, tímhle jsi mě od ní asi definitivně odradil. Vyloženě po starším českém nástroji netoužím, i když se mi líbí víc, než některé současné, tady ale hrála hlavní roli cena - potřeboval bych se vejít do těch dvou tisíc.dzzerza píše:Myslim ze velka cast z nas prave na Vikomtku zacinala - ja osobne taky.
Našel jsem za stejnou cenu Squier a Epiphone, budu vybírat z nich, myslím že to bude pro mě asi lepší volba.
Kdyz se mrknu na bazar, tak namatkou treba tenhle nastrojhttp://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =15&order= bude hrat o 100% lip a nebudes ho muset opravoavt ani cistit od spiny ani letovat draty 
Sterling by MusicMan Ray 35; Hartke HA3500; Fender 410 PRO SL; Korg DTR-1; BBE 382i Sonic Maximizer
.. a je do dvou tisíc, co 
-
woro90-1
Za mě vikomtku klidně ano, neladění od páté polohy bylo často způsobeno uživateli neschopnými ji seřídit (ačkoli se seřizuje docela snadno) a kratší menzuru nepovažuji za takový problém. Vždyť u většiny strunných nástrojů se malé děti učí na zmenšených nástrojích a pak plynule přecházejí na širší a širší menzury.
Díky za jiný názor, škoda, že už jsem ji prodejci odřekl. Myslíš, že by obstála i proti epiphonu a squieru? Sympatie mě táhnou spíše ke squieru...woro90-1 píše:Za mě vikomtku klidně ano, neladění od páté polohy bylo často způsobeno uživateli neschopnými ji seřídit (ačkoli se seřizuje docela snadno) a kratší menzuru nepovažuji za takový problém. Vždyť u většiny strunných nástrojů se malé děti učí na zmenšených nástrojích a pak plynule přecházejí na širší a širší menzury.
Jinak malé dítě snad už nejsem, i když co se herních schopností na basu týče, takto sedí
Naposledy upravil(a) tomaspoul dne 18.08.2010 17:11, celkem upraveno 1 x.
....na jednej strane dobre že si ju odriekol, na druhej sám som mal zopár dobre hrajúcich Jolán....myslím si však, že by si si mal skôr zajednať niečo takéto http://ebazar.muziker.sk/?action=4&id=52358 ....
....k tvojej dileme Squier vs Epiphone ....každý pozerá po značke Squier lebo Jazzbass alebo Precision....ak si sa odosobnil od týchto dvoch typov tak basy Epiphone okrem rady Special sú jednoducho lepšie, lepší materiál, lepší hardware, lepšie snímače, lešpí celkový efekt....
....k tvojej dileme Squier vs Epiphone ....každý pozerá po značke Squier lebo Jazzbass alebo Precision....ak si sa odosobnil od týchto dvoch typov tak basy Epiphone okrem rady Special sú jednoducho lepšie, lepší materiál, lepší hardware, lepšie snímače, lešpí celkový efekt....
Já ani nevím jaký squier to je, čekám na odpověď prodejce s fotkou, vycházel jsem z tohohle inzerátu http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=levnegarde píše:....na jednej strane dobre že si ju odriekol, na druhej sám som mal zopár dobre hrajúcich Jolán....myslím si však, že by si si mal skôr zajednať niečo takéto http://ebazar.muziker.sk/?action=4&id=52358 ....
Ta epiphonka je tady http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=levne
A ještě jsem našel jednu "superlevnou" http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=levne
pokud by byl jediný problém téhle basy poškozený vstup na kabel, tak bych ji i možná bral, vstup si vyměním...
....to je EPI ACCU BASS....v podstate pohode basa, ale má menšiu variabilitu rovnako ako Precision a treba dať pozor aby si nekúpil short scale....
omluv moji neznalost, ale co je short scale? něco s krátkou menzurou? Z fotek bych řekl, že ty epiphony mají menzuru snad celkem "normálně" dlouhou...garde píše:....to je EPI ACCU BASS....v podstate pohode basa, ale má menšiu variabilitu rovnako ako Precision a treba dať pozor aby si nekúpil short scale....
....správne....len si to ešte pre istotu over....tomaspoul píše:omluv moji neznalost, ale co je short scale? něco s krátkou menzurou? Z fotek bych řekl, že ty epiphony mají menzuru snad celkem "normálně" dlouhou...garde píše:....to je EPI ACCU BASS....v podstate pohode basa, ale má menšiu variabilitu rovnako ako Precision a treba dať pozor aby si nekúpil short scale....
určitě ověřím, díky moc za pomoc !garde píše:....správne....len si to ešte pre istotu over....tomaspoul píše:omluv moji neznalost, ale co je short scale? něco s krátkou menzurou? Z fotek bych řekl, že ty epiphony mají menzuru snad celkem "normálně" dlouhou...garde píše:....to je EPI ACCU BASS....v podstate pohode basa, ale má menšiu variabilitu rovnako ako Precision a treba dať pozor aby si nekúpil short scale....