jakou technikou todle hrát?
Pravidla fóra
- Plumm
- Kontaktovat uživatele:
Re: jakou technikou todle hrát?
To by člověk neřek, kolik se toho dá nakecat o takový ptákovině 
Příjde mi to jako nejkratší cesta(když se nad tím zamyslím je to p....ina musí to bejt stejně daleko),ale mně se tyhle rychlý přeskoky ze struny na strunu tak hrajou prostě líp.Atkins píše:Jediný důvod proč nahoru, prosím.Střídavý úhoz a začal bych nahoru.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
A tys u toho dokázal udržet vážnou tvář? To za to asi musely bejt pěkný šišky. Sorry za OTAtkins píše:Vždyť už se ptajíto se za chvíli budou lidi ptát taky na kolik si maj dát volume a tone na kytařeSpolečnost se amerikanizuje se všemi nectnostmi. Jeden manager mne požádal abych mi vybral Fendera, nebyl u toho (neměl čas)
Jenom si u mne koupil "lekci", jak tu kytaru "nastavit"
![]()
![]()
Upozorňuji, že opravdu neměl na mysli seřízení nástroje.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Tvářil jsem se velmi ehm, asertivně ale dostal běžnou managerskou taxu - 45minut 850kč.
A doporučil mne dalším veselým figurkám.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Takovýho sponzora bych chtěl taky potkat. Hlavně, aby si někdo z nich nezačal myslet, že je z něj muzikant a tak nezačal hledat nějaký rady na hudebním foru. To bys po těchle příspěvcích už asi měl po kšeftu. A opět sorry za OT, už s tím končím.Atkins píše:Tvářil jsem se velmi ehm, asertivně ale dostal běžnou managerskou taxu - 45minut 850kč.![]()
A doporučil mne dalším veselým figurkám.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Kdepák, tihle pánové chodějí "pokecat", do jinejch klubů.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Já bych to hrál technikou "vezmi do ruky kytaru a hraj" no..
Ne, jako já fakt nevim co bys na tomhle chtěl poradit.. chápu, že je to hraný třeba hodně rychle, ale tak to ti nezbyde nic jinýho, než začínat pomalejš a postupně zrychlovat. Tohle je podle mě typycký využití alternate pickingu, ale hraj si to v podstatě jak ti to vyhovuje. Pokud to stíháš jen úderama dolů tak good luck
Ne, jako já fakt nevim co bys na tomhle chtěl poradit.. chápu, že je to hraný třeba hodně rychle, ale tak to ti nezbyde nic jinýho, než začínat pomalejš a postupně zrychlovat. Tohle je podle mě typycký využití alternate pickingu, ale hraj si to v podstatě jak ti to vyhovuje. Pokud to stíháš jen úderama dolů tak good luck
S údery pouze dolů nedosáhnež žádné rychlosti'(tohle umí jen Metallica
). Pokuď nemáš moc zkušeností se střídavým úhozem trsátka a připadá ti to ''nekomfortní'', tak se toho neboj a hraj to normalně dolu, nahoru, dolu, nahoru protože tohle mnohem efektivnější a pokuď takhle budeš pilně cvičit, tak dosáhneš opravdu ďábelské rychlosti 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
27 postů k otázce jak hrát solo, kde jsou jen osminové tóny umístěné na dvou strunách - co se sakra řeší? Alternate, začínat nahoru je nesmysl (člověk si přidělává práci a rozhodí se z rytmu). Kdo by si to chtěl zjendodušit, tak může použít příklep a odtrh. Případně přítrh a odtrh a první dva tóny sklouznout oba dolů.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Nebo přítrh a odklep.Nero píše: může použít příklep a odtrh. Případně přítrh a odtrh
Lock it
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Ale když já řeknu, že je to blbost, hned jsem ten špatnej 
Zamknout! Smazat! Zničit!
Zamknout! Smazat! Zničit!
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
No jo, to se stává, když se člověk nutí používat české terminy místo anglických...DL píše:Nebo přítrh a odklep.Nero píše: může použít příklep a odtrh. Případně přítrh a odtrh![]()
Lock it
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008