Hardtail uzemnění
- Plumm
- Kontaktovat uživatele:
Hardtail uzemnění
O samotnym zemění se tu nakecalo dost, ale jedna věc mi vyrtá hlavou. Nevíte někdo, jak je originálně řešený zemnění hardtail kobylky na stratu? Případně nějaký tipy, jak to účinně provést?
Napadá mě vyvrtat díru pod kobylkou šikmo do místa kobylkovýho snímače a tudy protáhnout drátek na konci zbavenej bužírky a jen ho tam položit, že by se na něj kobylka při šroubování do těla přimáčkla, ale přijde mi to jako dost fórový řešení. A pak to samý - položit drátek pod kobylku, ale nic nevrtat a vytáhnout ho horem po dřevě pod pickguard, pár milimetrů by z něj bylo vidět, což teda nepřichází v úvahu:) Nemáte někdo lepší nápad jak to udělat, nebo aspoň jak zajistit aby ten spoj s kobylou byl 100%ní i když tam bude jenom položenej? Nebo nevíte jak se to dělá přímo ve fabrice?
U telete mi to přijde jasný, ale s tim hardtail stratem se mi žádný řešení nezdá. Na anglickejch fórech o tom sice tlachaj, ale nic jsem se nedověděl:)
Napadá mě vyvrtat díru pod kobylkou šikmo do místa kobylkovýho snímače a tudy protáhnout drátek na konci zbavenej bužírky a jen ho tam položit, že by se na něj kobylka při šroubování do těla přimáčkla, ale přijde mi to jako dost fórový řešení. A pak to samý - položit drátek pod kobylku, ale nic nevrtat a vytáhnout ho horem po dřevě pod pickguard, pár milimetrů by z něj bylo vidět, což teda nepřichází v úvahu:) Nemáte někdo lepší nápad jak to udělat, nebo aspoň jak zajistit aby ten spoj s kobylou byl 100%ní i když tam bude jenom položenej? Nebo nevíte jak se to dělá přímo ve fabrice?
U telete mi to přijde jasný, ale s tim hardtail stratem se mi žádný řešení nezdá. Na anglickejch fórech o tom sice tlachaj, ale nic jsem se nedověděl:)
Re: Hardtail uzemnění
No, svým způsobem tam můžeš ze spoda v oblasti pickguardu vrtnout díru pod kobylu a k té kobyle to uzemnění připájet... Normální pájkou to v životě nedáš. Sežeň někoho kdo má pájku na okapy. Takovou velkou mrchu s tou připájíš i tohle.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
proč by to nedal obyč pájkou?znám člověka co to tak dělal, pokud se teda hardtail kobylkou myslí klasická kobylka ve stylu tremola bez tremolaMastr píše:No, svým způsobem tam můžeš ze spoda v oblasti pickguardu vrtnout díru pod kobylu a k té kobyle to uzemnění připájet... Normální pájkou to v životě nedáš. Sežeň někoho kdo má pájku na okapy. Takovou velkou mrchu s tou připájíš i tohle.
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
nebo na nejakým vhodným místě navrtat a na kobylu přšroubovat tuto .ne takle velký teda
a nemusi se nic letovat

Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

chci vidět jak 100w trafopájkou připájíš k tak velkému kusu kovu drát. Víš kolik to sežere tepla. Připájet drát k nožce od tune o matic vůbec nešlo ikdyž jsem se s tím pižlal 45min.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi,
vsadím se, že 7ender má jednodušše šikmo provrtaný kanálek a zemnící drátek bez pájení, nebo jiné násilnosti je dostatečně silně kontaktován tlakem vrutů kobylky. Tak jsem to viděl u kobylek baskytar.
Chromovaná kobylka po pájení by mohla vypadat jako koleno výfuku u motorky

vsadím se, že 7ender má jednodušše šikmo provrtaný kanálek a zemnící drátek bez pájení, nebo jiné násilnosti je dostatečně silně kontaktován tlakem vrutů kobylky. Tak jsem to viděl u kobylek baskytar.
Chromovaná kobylka po pájení by mohla vypadat jako koleno výfuku u motorky
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Tak jasně, že to musíš udělat na místě kde to není vidět. Kolem ten chrom ztmavne
-
arcilucifer
tenhle spoj je nejlepsi ,v pripade ze znas nekoho kdo ma svarovani PUK ,delame takhle nejcistejsi svary ,micro frezkou odstranis chrom jenom fakt tak 3 mm ,pak opravdu bodove timhle zarizenim udelasMastr píše:Tak jasně, že to musíš udělat na místě kde to není vidět. Kolem ten chrom ztmavne
absolut cisty spoj ,nic nespalis ,neokouris .
vždyt je to je vobyčejnej dratek a vy už na to dete z bodovou svářečkou 

-
arcilucifer
no vono to puk je prave takovy zarizeni kdys potrebujes 100% spoj ,prave dratku treba 1.5 mm k nejakymu velkymu kusu .a nesmis vubec nadelat maras vedle spoje.core88 píše:vždyt je to je vobyčejnej dratek a vy už na to dete z bodovou svářečkou
aha . Aneby lo by v tutom případe použít takoví to vočko (podložka a vede vod ní dratek) na uzemění .arcilucifer píše:no vono to puk je prave takovy zarizeni kdys potrebujes 100% spoj ,prave dratku treba 1.5 mm k nejakymu velkymu kusu .a nesmis vubec nadelat maras vedle spoje.core88 píše:vždyt je to je vobyčejnej dratek a vy už na to dete z bodovou svářečkou
jen co je to svařovíní PUK sem to hledal le neic sem nenašel to je .toje nějaká obdoba bodový svařečky ?

-
arcilucifer
jo obdoba(je to na pul cesty mezi svarovani laserem) ,vyrabi se v říši ,svarujes pod ochranou argonu ,je to dost spešl mašinka ,prave na spoje ,kde z nejakeho duvodu nesmis zahřat treba jen milimetr od svarovaneho mista.nazev je puk a cislo,ale nechce se mi to jit hledat ,je to daleko.core88 píše:aha . Aneby lo by v tutom případe použít takoví to vočko (podložka a vede vod ní dratek) na uzemění .arcilucifer píše:no vono to puk je prave takovy zarizeni kdys potrebujes 100% spoj ,prave dratku treba 1.5 mm k nejakymu velkymu kusu .a nesmis vubec nadelat maras vedle spoje.core88 píše:vždyt je to je vobyčejnej dratek a vy už na to dete z bodovou svářečkou
jen co je to svařovíní PUK sem to hledal le neic sem nenašel to je .toje nějaká obdoba bodový svařečky ?
teda pánové vymejšlíte tady pěkný věci
Už vidim jak na to dem s bodovacíma kleštěma na autokarosérie
Stačí sotat obnaženej drát pod kobylu a přišroubovat...mám to tak na Teleti a je to tak i u bas jak již bylo psáno
Nemá jak vyklouznout, poněvadž neni namáhanej
Stačí sotat obnaženej drát pod kobylu a přišroubovat...mám to tak na Teleti a je to tak i u bas jak již bylo psáno
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Jenom tuším, že mají z díry na poťáky provrtanou malou dírku doprostřed díry nejbližšího vrutu kobylky. A je to uzemněné drátkem přes vrut.