MARSHALL MG 15CD vs FENDER Frontman F15G
Pravidla fóra
MARSHALL MG 15CD vs FENDER Frontman F15G
http://eshop.kytary.cz/MARSHALL-MG-15CD ... va:Vox:0:0
http://eshop.kytary.cz/FENDER-Frontman- ... va:Vox:0:0
Zajímal by mě názor na tyto 2 kombíčka... Podle ohlasů na fóru, co sem se zatím dočet, se mi zdá lepší ten Fender. Na kataru teprv začínám hrát, ale bral bych spíš to z kterého vyloudím tvrdší a hutnější zvuk, protože zatím budu hrát bez efektu. Dík za odpovědi.
Zajímal by mě názor na tyto 2 kombíčka... Podle ohlasů na fóru, co sem se zatím dočet, se mi zdá lepší ten Fender. Na kataru teprv začínám hrát, ale bral bych spíš to z kterého vyloudím tvrdší a hutnější zvuk, protože zatím budu hrát bez efektu. Dík za odpovědi.
Nevím které bdue mít tvrdší zvuk, ale určitě neodporučuje Marshall MG. A přito mten Fender Frontman je tak oblíbený...pokdu se rozhoduješ mezi těmahle dvěma tak není co řešit.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
určitě Fender:) jen upozorňuju, že jinde než doma si s ním vážně nezahraješ...je to malý prdítko, těžko utáhne něco víc
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Jedne borec kdesi psal že má 15W Behringera ve zkušebně a má to jako na hlavu namířený a že to stačí...tak když stačí Behringer ak i Fender ne?Maples píše:určitě Fender:) jen upozorňuju, že jinde než doma si s ním vážně nezahraješ...je to malý prdítko, těžko utáhne něco víc
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Ale v jakej zkusebne, a co maji ostatní. Kamos ma zkusebnu a tam jsou akorat 4x12" marshall. Tam by 15 w asi neobstalo.KIWI píše:Jedne borec kdesi psal že má 15W Behringera ve zkušebně a má to jako na hlavu namířený a že to stačí...tak když stačí Behringer ak i Fender ne?Maples píše:určitě Fender:) jen upozorňuju, že jinde než doma si s ním vážně nezahraješ...je to malý prdítko, těžko utáhne něco víc
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
Jako mně se to zdá divný celý...já jen že to tu někdo psal....
Teoreticky - ked das hlasitost aj gain na max , tak to narobi bordelu az-az, ale bude to echt bordel a nikto v tom nerozozna, co dotycny hra. Navyse je tam pomerne maly reprak, takze to neutiahne take siroke spektrum frekvencii... mam odskusane 
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Re: MARSHALL MG 15CD vs FENDER Frontman F15G
Já hraju přes toho Marshalla MG15DFX což je vlastně totéž a můžu ti říct, že čistej kanál je naprosto nádhernej, FDD damping je super věc a zkreslenej kanál po mejch zkušenostech nic moc pokud máš kytaru se singlama (příšerně ti to bude chrčet a slejvat se to) ale s humbuckerama to je nádhera...D-Fox píše:http://eshop.kytary.cz/MARSHALL-MG-15CD ... va:Vox:0:0
K tomu Fenderu - hrál jsem na něj jednou, ale zkreslenej kanál jsem nezkoušel. Ten čistej kanál se mi zdá asi tak srovnatelnej s tim Marshallem.
A já osobně vidim hlavní rozdíl v tom, že ten můj Marshall MG15DFX je rozměrově jako třicítka a hraje mnohem víc nahlas (řek bych že se to dá srovnat s kdejakou 30 W), takže ho používám normalně i ve zkušebně, s tim Fenderem bys asi neobstál, ale myslim si že tim rozhodně nic nezkazíš, protože když pak budeš potřebovat něco do zkušebny, stejně si koupíš něco výkonnějšího. Ten Fender je miniaturní
"Dnes nejsem ve své kůži" - Thomas Hewitt 
hlavní věc je podle mě v tom, že Fender je tak o 25 kilometrů dál v kvalitě a u takle malejch komb je to naprosto rozhodující. měl jsem tu čest pozorovat rychlý a jistý rozpad marschalla MG15 a není to pěkný pohled. prostě šunka, která vydělává na ošklivým bílým plastovým nápisu.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Souhlasim s názorem, že zkreslení na masrshalovi je děs. kamarád má to stejný, akorát 30W, fakt humus a bez krabky to asni nezapínat.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Ja som mal (a vlastne este mam doma niekde zahrabanu) 10W verziu toho MG. Ked som ho kupoval, tak som o kombach nevedel vobec nic - bol to Marshall, cena pre mna dostupna, tak som to nadsene kupil. Po mesiaci som s nim uz moc spokojny nebol...
Fendra som si skusal iba v obchodoch, uz na prvy posluch je lepsi ako MG (skresleny zvuk).
Fendra som si skusal iba v obchodoch, uz na prvy posluch je lepsi ako MG (skresleny zvuk).
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
No fendera sem hrál jedině lampu,srovnat to nemůžu,ale tranzistor od maršála,přes to sem taky "zkoušel" hrát...tušim 30W, no pích sem do toho svou yamahu,troufnu si říct s dost dobrejma snímačema,a bylo to strašný...při vyššim gainu šílenej šum i s odpojenou kytarou, a při hře...už to nechcu ani vidět,nejsem sice odborník žádnej,naopak spíš začátečník,ale tohle je prostě bída 
nj
marshall celkom v pohode ked na tom hrate len tak "meda beda" ale ked do toho pritlacite ako napr neco metalove sola je to na prd nic moc setrim na novy. 
kytara : IBANEZ GRG 170DX
kombo : Marshall MG50 DFX 50W
efekt IBANEZ - Fuzz FZ 7
to neni vsetko mam aj kabel
kombo : Marshall MG50 DFX 50W
efekt IBANEZ - Fuzz FZ 7
to neni vsetko mam aj kabel
- JancusGuitar
- Kontaktovat uživatele:
Já mám toho MARSHALLA MG 15CD je to 15ti wat a hrá jsem stim ve skusebne a docela to utáhne i bicíMaples píše:určitě Fender:) jen upozorňuju, že jinde než doma si s ním vážně nezahraješ...je to malý prdítko, těžko utáhne něco víc
Cort Z22 BK, Boss OS2, Digitech GNX1, Marshall MG 15CD, Peavey ValveKing Head + Laney GS412IA, a další blbosti...
Tomu se mi docela nechce věřit, když sem byl včera ve zkušebně a 100W VOX na půlku byl akorát...JancusGuitar píše:Já mám toho MARSHALLA MG 15CD je to 15ti wat a hrá jsem stim ve skusebne a docela to utáhne i bicíMaples píše:určitě Fender:) jen upozorňuju, že jinde než doma si s ním vážně nezahraješ...je to malý prdítko, těžko utáhne něco víc(...ale nebylo to nejlepší no...)
Tohle můžů potvrdit.. Ale ten zvuk..JancusGuitar píše:Já mám toho MARSHALLA MG 15CD je to 15ti wat a hrá jsem stim ve skusebne a docela to utáhne i bicíMaples píše:určitě Fender:) jen upozorňuju, že jinde než doma si s ním vážně nezahraješ...je to malý prdítko, těžko utáhne něco víc(...ale nebylo to nejlepší no...)
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Škoda, ve chvíli, kdy jsem to kombo kupoval byl trh docela chudej...
Fender byl o pár set dražší a o VOXu a Kustomu v tý době nikdo na kytarách neslyšel... (to mě přivádí k zamyšlení, co všechno v letech 2006 a 2007 kytary.cz rozšířily ze sortimentu...)
Jsem tedy nucen používat MG15 a rozhodně ho nedoporučuju...
btw http://guitar.tym.cz/index.php?n=Aparat ... hallMG15CD
Fender byl o pár set dražší a o VOXu a Kustomu v tý době nikdo na kytarách neslyšel... (to mě přivádí k zamyšlení, co všechno v letech 2006 a 2007 kytary.cz rozšířily ze sortimentu...)
Jsem tedy nucen používat MG15 a rozhodně ho nedoporučuju...
btw http://guitar.tym.cz/index.php?n=Aparat ... hallMG15CD
Die Hard or Die Home