přepínače
Pravidla fóra
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Re: přepínače
A byl čínskej? Tak se nediv!
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Stratovský přepínač jsem ještě neměnil, 8 let, Squier.

Zato přepínač LP stylu už jsem měnil 2x, ale pokaždé ulomený plastový konec i se závitem. Ale taky jsem musel asi 2x praskající přepínač krabičkového stylu rozebrat, a pak úspěšně vyčistil. Během 3 let.
Celkově mi z toho vychází, že se "LP" přepínač kazí mnohem víc než stratovský.

Otevřený typ LP se zatím nepokazil.

Ale tohle jsem teď našel: geniální

Zato přepínač LP stylu už jsem měnil 2x, ale pokaždé ulomený plastový konec i se závitem. Ale taky jsem musel asi 2x praskající přepínač krabičkového stylu rozebrat, a pak úspěšně vyčistil. Během 3 let.
Celkově mi z toho vychází, že se "LP" přepínač kazí mnohem víc než stratovský.

Otevřený typ LP se zatím nepokazil.

Ale tohle jsem teď našel: geniální

Kytaru mám něco přes dva roky a přepínač je pořád ok - přepíná.
A to jsem ho dokonce dost dlouho používal jako killswitch...
Free-Way switch? A jak se tam zařadí neutral?
Free-Way switch? A jak se tam zařadí neutral?
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Me vydrzel na kytare pres 15 let. Jen je potreba ho obcas vycistit (coz neni problem, protoze je otevreny a ke kontaktum je pristup).
Neni to ale China, nybrz Korea (protoze v ty dobe se v Cine delaly tak akorat polivky v pytliku a vsechen ten "levny asijsky smejd" se delal v Korei).
Neni to ale China, nybrz Korea (protoze v ty dobe se v Cine delaly tak akorat polivky v pytliku a vsechen ten "levny asijsky smejd" se delal v Korei).
Hraju výhradně na šrot.
no já mám kytaru ze seriovky strat od Squieru a je dost jetej, ale to bude asi taky tím, že já přepínám i 10x během jednoho songuAbu píše:Me vydrzel na kytare pres 15 let. Jen je potreba ho obcas vycistit (coz neni problem, protoze je otevreny a ke kontaktum je pristup).
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Nóóó, to musí bejt "song".

Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
tak na každou část jiná poloha no:D ale je fakt že ten původní je šunt no snad ten fender za 350,- bude lepší:DAtkins píše:Nóóó, to musí bejt "song".![]()
Nedokážem zhodnotiť, pretože žiadnu gitaru som nemal tak dlho, no 2 roky mám Gibson, zatial najdlhšie čo som mal nejakú gitaru a prepína v pohode. Žiaden problém. Pokial nepôjde o vyslovené vadný kus tak to musí vydržať roky až desaťročia (občas prečistiť)
no u mě by asi vyčištění nepomohlokubog píše:Nedokážem zhodnotiť, pretože žiadnu gitaru som nemal tak dlho, no 2 roky mám Gibson, zatial najdlhšie čo som mal nejakú gitaru a prepína v pohode. Žiaden problém. Pokial nepôjde o vyslovené vadný kus tak to musí vydržať roky až desaťročia (občas prečistiť)
mě ten přepínač na jedné poloze chodí tak moc, že přepíná mezi 2 různými zapojeními na jedné poloze:D
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
5 polohový blade na Squieru - drží už hoodně dlouho a ještě dlouho držet bude.
3 polohový origo toggle na Ibanez - půl roku, pak se vykvrdlal.
Dva 3 polohové toggle na Ibanez, nějaký lepší typ zvolený kytarářem - drží něco přes dva roky a ještě mají dost času před sebou
5 polohový rotary switch na PRS - funguje bezvadně od roku 2005
Jinak co se týče toho 6 polohového free-way switche, docela vážně o něm uvažuju v souvislosti nahrazení rotary switche na PRS při zachování současných poloh (+1 navíc). Akorát se trochu bojím, aby právě nebyl moc náchylný na ochození, protože to přepínání "do strany" je už asi poměrně precizní záležitostí a je otázka, jak dobře mu bude dělat bušení při přepínání při hraní...
3 polohový origo toggle na Ibanez - půl roku, pak se vykvrdlal.
Dva 3 polohové toggle na Ibanez, nějaký lepší typ zvolený kytarářem - drží něco přes dva roky a ještě mají dost času před sebou
5 polohový rotary switch na PRS - funguje bezvadně od roku 2005
Jinak co se týče toho 6 polohového free-way switche, docela vážně o něm uvažuju v souvislosti nahrazení rotary switche na PRS při zachování současných poloh (+1 navíc). Akorát se trochu bojím, aby právě nebyl moc náchylný na ochození, protože to přepínání "do strany" je už asi poměrně precizní záležitostí a je otázka, jak dobře mu bude dělat bušení při přepínání při hraní...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
no když už je tu ta diskuze o těch přepínačích sem z toho nějak vlese jak mám zapojit tendle novej
chci to mít zapojené podle tohodle schématu: http://www.rmpickups.cz/soubory/schema_strat_rails.gif
a přepínač:
nechcete mi někdo prosím přiřadit čísilka k tomu schématu kte to mám připájet na ten přepínač?:D
chci to mít zapojené podle tohodle schématu: http://www.rmpickups.cz/soubory/schema_strat_rails.gif
a přepínač:
Kód: Vybrat vše
http://uloz.to/5616471/prepinac.rar