Digitech Death Metal + Epiphone Les Paul Special II

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
cherokee

Digitech Death Metal + Epiphone Les Paul Special II

Příspěvek od cherokee »

Čau, snad sem píšu správně protože jestli ne tk už nevim kam. Mám Epiphone Les Paul Special II http://kytary.cz/epiphone-les-paul-special-ii/HN005176/ a chtěl bych si koupit Digitech Death Metal http://kytary.cz/digitech-ddm/HN021056/ zatim nemám s žádnýma "krabičkama" zkušenosti a proto nevim jak mi tahle kombinace bude znít. Další otázka je dost obecná. Jak moc dokáže kombo a kytara ovlivnit zvuk který vytváří efekt? Díky
Sadam.S

Re: Digitech Death Metal + Epiphone Les Paul Special II

Příspěvek od Sadam.S »

Hele, nekupuj deathmetal... radím ti dobře a poradí ti to i všichni ostatní tady z fóra!
Je to absolutní bzučák, zkreslení není nastavený "na maximum", jak píšou, ale hoooodně vysoko nad a celkově - prostě neposlouchatelný!
Ve chvíli, kdy byl zapojen do RedBullova Studia, ozval se takovej zvuk, že ho majitel s překvapeným výrazem velmi rychle odpojil ;)

EDIT: Abych nespamoval, přihodím to ještě sem:
Deathmetal ti bude stejně hnusně znít všude :D
A abych jen nehaněl: Stoprocentně tě naučí nenechávat nic přeznívat a neškrtat si o struny - všechno na něm je slyšet :D
Naposledy upravil(a) Sadam.S dne 19.08.2010 23:02, celkem upraveno 1 x.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

cherokee píše:Čau, snad sem píšu správně protože jestli ne tk už nevim kam. Mám Epiphone Les Paul Special II http://kytary.cz/epiphone-les-paul-special-ii/HN005176/ a chtěl bych si koupit Digitech Death Metal http://kytary.cz/digitech-ddm/HN021056/ zatim nemám s žádnýma "krabičkama" zkušenosti a proto nevim jak mi tahle kombinace bude znít. Další otázka je dost obecná. Jak moc dokáže kombo a kytara ovlivnit zvuk který vytváří efekt? Díky
Jak to bude znít právě s tvou kytarou a s tvým kombem zjistíš tak, že ty to dvě věci vyzkoušíš právě s tím efektem. ;)

Jinak ... když do kreslítka pošleš zvuk A, vyleze z něj zvuk A' a když do něj pošleš zvuk B, vyleze z něj zvuk B'. A aparát nakroucený na čistý zvuk může udělat tři věci:
a) zvuk s čárkou z něj vyleze nepozměněný (nepravděpodobné)
b) zvuk s čárkou z něj vyleze mírně pozměněný (vysoce pravděpodobné)
c) zvuk s čárkou z něj vyleze vysoce pozměněný (pravděpodobné u modelingových aparátů)

Jak vidíš, není to žádná sranda. :mrgreen: Vezmi tedy kombo a kytaru, zajdi do hudebnin a zkoušej co to dá. Nebo si vyber efekt na bazaru a kup ho s tím, že ho pak můžeš zas za stejný peníz poslat dál.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

Zas tak zly to neni..Jestli mas rad presycenej kanalni zvuk ala Suffocation tak ti poslouzi dobre.je fakt ze ma pevnej gain ale korekce fungujou fakt dobre a da se s nima celkem dobre posouvat zvuk od scooped ala Pantera az po stredove vyhuleny sludge-doom zvuky ala High on Fire.Nejlip si rozumel s EMG 81,zvuk se tolik neslejval a nebyl tak chlupatej jako treba s 500T.Ja to zkousel jak do ampu na cistej kanal kde to teda hralo cistejc pres mix output nez pres instrument out ale daleko lip to masti pres lampovej preamp primo do zvukovky a do compu..Ty zvuky co maj Digitech na strankach se z toho daj opravdu vytahnout... :evil:

http://www.digitech.com/flash/DeathMetalDemo.php

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
cherokee

Příspěvek od cherokee »

koukal sem na něj na youtube a tenhle zvuk bych chtěl: http://www.youtube.com/watch?v=ZQleNXnubNM&translated=1 příde mi, že zní v pohodě
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

kup si radci normalni snimac :roll:
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Jo jinak dotaz... co máš za kombo?
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

To by melo..Ale jinak ti to bude hrat pres lampovou hlavu do 4x12 a uplne jinak do 15W komba s 8 palcovym reprakem...

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

ten zvuk, co je té ukázce z toho dostaneš s přehledem, docela podobný zvuk umí i DOD Death metal nebo Metal X nebo prostě všechny krabičky s názvem death :D Jde o to, že mají až nehorázně gainu a proto zní jako pila a jestli se ti ten sound libí tak di něj jdi. Ty ukázky, co jsou na strankách ti poví asi nejvíc, jak to bude znít
cherokee

Příspěvek od cherokee »

Sadam.S píše:Jo jinak dotaz... co máš za kombo?
Mám nějaký hroznýho Soundkinga pořízenýho za drobáky co mi zbyly z kytary, ale chtěl bych si pořídit Frontmana 65R.
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Tyjo, frontman a death metal... to mi přijde jako maličko úlet - nechceš radši dát dohromady prachy za deathmetal a prachy na frontmana a koupit nějakej pokus o hi-gain tranďák, třeba crate FW65?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Ten frontman na to podle mě nebude špatný, zkreslení bud tahat z krabičky a čistý má proti ostatním ve své kategorii dost dobrý.
Dante

Příspěvek od Dante »

Pokud ho chceš tady je za slušnou cenu.
http://www.jedlickamusic.cz/digitech-de ... ddm_p1923/
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“