Snejg píše:tak to jsem si mohl koupit normalni akustiku, kdyz jsou komba na*ovno...nebo co mi teda doporucujete? prisetrit? popripade kolik a na jaky kombo?
Ne.. Tu elektroakustiku využiješ až budeš hrát na pódiu/s bicíma... Ale to ti zas nebude stačit nějaký chrčítko, který bys teď koupil na doma
Snejg píše:tak to jsem si mohl koupit normalni akustiku, kdyz jsou komba na*ovno...nebo co mi teda doporucujete? prisetrit? popripade kolik a na jaky kombo?
No, na hraní doma sis opravdu měl koupit obyčejnou akustiku. Nevím, co tě vedlo k nákupu elektroakustiky. Tu využiješ až jednou budeš hrát v kapele s dalšími nástroji a budeš potřebovat, abys byl slyšet ve zkušebně či na koncertu.
Ale jak říká Moleek, to pak už bude třeba jiného kalibru, než nějakého párwattového chrastítka.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Tys to schytal Staggu bych se vyhnul, u ostatních je nejlepší vyrazit do obchodu a vyzkoušet je naživo. Domácí hraní přes kombo je sice poněkud zvláštní, ale pokud máš k dispozici sluchátkový výstup a mikrofonní vstup, můžeš např. cvičit zpěv na mikrofon a nestrašit u toho okolí. Sluchátkový výstup (případně linkový) určitě není na závadu.
Jaký styl vlastně preferuješ?
no nehraju kdo vi jak dlouho, ale snazim se o par pisnicek od metallicy, zeppelinu, acdc...spis jsem si myslel, ze mi to kombo pomuze naladit autentictejsi zvuk a pomuze pri hrani sol...
Snejg píše:no nehraju kdo vi jak dlouho, ale snazim se o par pisnicek od metallicy, zeppelinu, acdc...spis jsem si myslel, ze mi to kombo pomuze naladit autentictejsi zvuk a pomuze pri hrani sol...
zkreslení? tak to rychle zapomeň - s piezem ti to bude akorát chrchlat a chytat vazbu jako prase...
Snejg píše:no nehraju kdo vi jak dlouho, ale snazim se o par pisnicek od metallicy, zeppelinu, acdc...spis jsem si myslel, ze mi to kombo pomuze naladit autentictejsi zvuk a pomuze pri hrani sol...
zkreslení? tak to rychle zapomeň - s piezem ti to bude akorát chrchlat a chytat vazbu jako prase...
Zkoušel jsi to?
jo zkoušel - na jemný nakreslení se to ještě dá ale distortion z toho nevytáhne...
Ono bude stačit, když zapracuješ na technice pravačky. A autentický zvuk nečekej, i kdybys měl těch komb pět, protože oni "autenticky" hrajou na elektrické kytary (většinou).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
jeste me napadlo, investovat do zvukovky a hrat pres PC (repra), s moznosti nahravani. Popripade jestli bych si tim pomohl a treba dosahl lepsiho zkresleni nez u normalniho akustcickyho komba.
Uz jsem neco zkousel zahrat pres Amplitube 3 ale nebylo to moc kvalitni...tak jestli mi ta zvukarna pomuze?