Kytara na zakázku?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Tomy
Bandzone: bandozne.cz/sunnyway

Kytara na zakázku?

Příspěvek od Tomy »

Nazdárek lidi, mám problém, nevím co s 20 tisícema, do jaké kytary je mám vrazit, nemáte někdo zkušenosti s kytarami na zakázku okolo dvacítky? Dostal jsem tip na http://www.jolana.eu chtěl bych diamonda! poradí mi někdo? :shock:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Kytara na zakázku?

Příspěvek od Nero »

Diamant není zrovna kytara na zakázku - spíš sériovka s možností jisté "customizace".

Pod kytarou na zakázku si představým dílo kytaráře vyloženě dle tvých představ. A protože evidnentě moc představ nemáš (jinak bys věděl, do jaké kytary je vrazit), tak bych touto cestou asi nešel.

Spíše bych si rozmyslel, co vlastně chci, a pak hledal - bu'd na obchodech, nebo na bazaru.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Tomy

Příspěvek od Tomy »

Nero píše:Diamant není zrovna kytara na zakázku - spíš sériovka s možností jisté "customizace".

Pod kytarou na zakázku si představým dílo kytaráře vyloženě dle tvých představ. A protože evidnentě moc představ nemáš (jinak bys věděl, do jaké kytary je vrazit), tak bych touto cestou asi nešel.

Spíše bych si rozmyslel, co vlastně chci, a pak hledal - bu'd na obchodech, nebo na bazaru.
ano nemám zrovna nějakou představu. Nejvíc mě drží Epiphone Les Paul Custom Zakk Wylde Bulseyes- co ty na to?
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Hele, opravdu očividně absolutně nevíš, co chceš, a dvacet klacků už je částka, nad jejíž investicí by to chtělo popřemýšlet, ať později nelituješ!

Zaprvé si ujasni, jakým stylům se hudebně věnuješ(humbuckery/singly, pevná kobyla/floyd rose etc) a jestli by ti líp do ruky sednul pořádnej "špalek" (např. ten Les Paul), nebo radši lehká kytara s tenkým a rychlým krkem (např. superstraty)
Potom si určitě přečti tenhle nerův thread, nepsal ho pro ukrácení dlouhé chvíle!
elektricke-kytary/jak-vybrat-a-koupit-k ... 16991.html

No a potom zajdi/zajeď do větších hudebnin, nechc si ze skladu a z regálů nanosit všechny kytary kolem 20 000, které by mohly splňovat tvé požadavky a zkoušej, zkoušej, zkoušej :)
Tomy

Příspěvek od Tomy »

Pro:Sadams

Díky, tohle jsem potřeboval prostě potřebuju se rozhoupat, chci jít do nějakýho LPíčka. Miluju ten styl :-)
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Jop, LP jsou nádhery... ještě mrkni po PRS (Paul Reed Smith), mohly by se ti líbit... ale nevim, jestli se daj pod 20klacků :D
A když je máš rád, pohledej tady thread s názvem "Make your les paul", nebo tak nějak, můžeš si pohrát ;)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Americký PRS pod 20 fakt nesežene. Navíc PRS je někde totálně jinde, než je LP - souvislost mezi nimi je nulová. A kupovat PRS SE SingleCut mi přijde zbytečný, když má 20 klacků.

Každopádně na Epi LP Custom ZW bych se vykašlal, za daný peníz koupíš mnohem lépe.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Já to myslel jen jakože designovou podobnost (jevím proč, ale nějak jsem ten singlecut bral jako reprezentanta PRS :shock: :oops: )
Ale tak nějak... beru zpět a nic jsem neřek :mrgreen:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

US SingleCut stojí 55 000. Ten na bazaru nesežene pod 30, ani kdyby při něm stáli všichni svatí. Navíc v ČR jsem ho na bazaru viděl jen jednou. SingleCut SE je sice zajímavá kytara, ale lze sehnat lépe, když jsou peníze.

A SingleCut rozhodně nené designově typický PRS. A když jsme u toho, tak ani typický LP - zvukově je poněkud jinde. PRS se nezapře.

PetrPeter 1975 - 2008
Tomy

Příspěvek od Tomy »

Tedy co podle tebe mám brát za těch 20 tisíc, taky bych chtěl ještě nějakej ten efektím od EH nejspíš "mufíky"
takže když se vejdu do 17 či méně, budu jedině rád :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Zkusil bych si ošahat Epi Tribute 1959 nebo 1960 - název je možná trochu jinak, ale jsou to ty nejdražší Epi s Gibson snímači a rádoby reissue z daných let. Případně na bazaru nějaké japonské lawsuit kopie ze 70. a 80. let jako Ibanez, Tokai, Burny, Antoria.

PetrPeter 1975 - 2008
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Jak je na tom gibson LP studio z posledních let? (na bazaru je jedno 06 a 08 myslím)
George73

Příspěvek od George73 »

Nové LP studio jsem nedávno koupil na Slovensku u Fera Gašparíka v Bigmusic - cena 999Eur. Ale je potřeba pořádně vyzkoušet. Měl tam 2ks a docela byl mezi nima rozdíl.
Amp: Marshall JCM800 2204 + box 1960A
Kytara: Gibson LP studio, Kramer Delta (snímače EMG)
Krabky: Boss SD-1, Marshall Reflector
Tomy

Příspěvek od Tomy »

Taky jsem to slyšel, že to jsou kytary různých kvalit. Ale koukám že na thomanovi mají vše levnější, asi pojedu tam si vybrat něco okolo tý patnácky.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Musíš se dívat na německou verzi thomanna, a poslední rok mi příjde, že kytary jsou tam nastejno, takže nevím no...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

vybrat něco okolo tý patnácky.
Veselá figurka :lol: nepsala náhodou na začátku něco o dvacítce? :lol: :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Tomy

Příspěvek od Tomy »

Tomy

Příspěvek od Tomy »

Atkins píše:
vybrat něco okolo tý patnácky.
Veselá figurka :lol: nepsala náhodou na začátku něco o dvacítce? :lol: :lol:
jistěže ;) cena je prostě až na 2. místě rozpětí 15-20 nejlépe =)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tomy píše:http://kytary.cz/epiphone-1959-les-paul ... /HN107688/ myslíte, že je to dobrá volba?
Zmiňoval jsem ji už výše, papírově to vypadá velmi zajímavě, chvilku jsem ji měl v ruce, ale bohužel jsem si na ni brnknul jen nasucho. Takže nějaké větší elaboráty o ní psát nebudu. Rozhodně by stála za ozkoušení.

PetrPeter 1975 - 2008
Tomy

Příspěvek od Tomy »

Nero: díky, až budu mít chvíli čas sednu a pojedu si ji vyzkoušet do thomana!
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“