Piskani

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
punta

Piskani

Příspěvek od punta »

Mam no ve kombo peavey classic 30 a kdyz to poradne osolim tak to piska co mam delat aby to prestalo???? :?: :?: :?: :?:
Demilich

Příspěvek od Demilich »

trochu to odsolit :wink:
Ono to prostě "osolené" se zkreslením snad dycky píská u těch méně kvalitních kombíček. Nesmí se to prostě přehánět + nestát u komba, tlumit rukou a podobně.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
rianonn

Příspěvek od rianonn »

nj, když jdeš víc jak přes půlku, tak už to dělá bordel :!:
milous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milous »

hm no to combo co máš není žádné nekvalitní spíš bych to řešil kytarou asi blbej snímač jestli teda je řeč o téhle věci viz..dole..tak na 99%

http://www.prag-info.cz/_shop/index_.ph ... l&id=72498
Peawey studio pro 112 ***LANEY LV 300 H+ reproboxy QUAD ST 412a+b, +
FOKUS-H LP Yamaha R /SH -4+BOSS GT 8+BOSS RC 50
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

Já bych to tipl určitě na snímače. Dělá to i mě.
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
venca.k

Příspěvek od venca.k »

To je uplne normalni, rika se tomu zpětná vazba- vetsinou u zkresleni.
A maji to spis singly nez humbuckery, ale u humbuckeru je to obcas taky.
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
milous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milous »

venca.k píše:To je uplne normalni, rika se tomu zpětná vazba- vetsinou u zkresleni.
A maji to spis singly nez humbuckery, ale u humbuckeru je to obcas taky.
já měl ,že se řeší nepříjemné pískání a né vazba ,,jinak zpětná vazba zní asi jinač člověk to spíš chce než nechce ,saprlot já nějak nevím jak to říct prostě je hrůza když se člověk pohne a vono to začně řvát ten zk....piskot a ten se odstraní jedině snímačem nebo snad pokoutně přispůsobíš zvuk svému nástroji (ubereš zkreslení ,,,gain ,,volume),ale pak zas změníš výsledný sound ..hmm nevím co se asi řeší ,,už se to tady řeší po2 a výsledek je stejný (asi to nepomůže člověk si to musí zažít a vyzkoušet každý extra,,neboli)
Peawey studio pro 112 ***LANEY LV 300 H+ reproboxy QUAD ST 412a+b, +
FOKUS-H LP Yamaha R /SH -4+BOSS GT 8+BOSS RC 50
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

měli byste se naučit zacházet s lampovejma kombama - u celolamp to není o gainu, ale o hlasitosti. neboj se dát gain třeba na 4 a pootočit hlavně s masterem - celkově zvuk přidá na objemu, ostrosti a nakreslí se bez nepříjemné vazby. další důležitá věc je, že u celolamp nemění výsledný zvuk se zkreslením regulování hlasitosti na kytaře - ta pouze ubírá gain, takže když ti to chytá vazbu, stáhneš hlasitost na kytaře a je to taky vyřešený pak si můžeš najít, kam stoupnout a zase pomalu přidávat...takže nikde nehledej chybu a nauč se to kombo používat.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Lepsi snimace... A btw nemusi byt pravda, ze singly piskaji vic, ty levnejsi treba vic brumi a delaji bordel, ale co se tyce vazby ,tak tu spis chytaji hambace, protoze proste "vic budi". Taky vetsinou pomuze proste stat zadama ke kombu, pak to chyta v podstate jen odrazy
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Kurt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kurt »

taky jsem s tím měl problém, v naší malý zkušebně hraju přes nějakej děsnej Stagg 40 W původně určenej pro akustiku, a do toho rvu přes nějaký efekty (bossacky overdrive) mexickyho telecastera. Aby vůbec bylo něco slyšet, musel jsem dát volume na 10 a jakmile jsem zapnul toho Bosse tak to začalo děsně pískat ( ne vazbit, vazbení je proti tomu pohoda) , takže se to vůbec nedalo přeslechnout...
Fender Standard Telecaster + Dunlop Wah Wah + Boss Ovedrive/Distortion + Zoom G2 :-( + Fender Frontman 25G
jaby

Příspěvek od jaby »

pomohlo by kdyby se zespoda zalili ty snímače do vosku? mě to totiž občas taky píská
Epiphone Lp Special II
Peavey Rage 158 Transtube series
kabel Proel, trsátko Jolana
3 akustiky z hořovic
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

jaby píše:pomohlo by kdyby se zespoda zalili ty snímače do vosku? mě to totiž občas taky píská
Je to možný, že to pomůže, každopádně to chce zalít celé snímače ne jenom ze spodu. Jestli to tak myslíš tak promiň :) .
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
jaby

Příspěvek od jaby »

blbe sem se vyjadril, tim zespoda sem myslel jakoze sundat tu izolacku co je okolo civky a pak to zalejt do vosku
Epiphone Lp Special II
Peavey Rage 158 Transtube series
kabel Proel, trsátko Jolana
3 akustiky z hořovic
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Dam ti radu skoč z hradu nebo vyhod z vokna Singly a kupuj Duncany :-D ( Sorry trochu daniels)
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Seymour-Duncan sou kvalitní snímače, OT: muj sen je mít hafo gibsonek a osadit je všechny Seymour-Duncan AlNiCo II Pro - Jako Slash :lol:
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Skipper píše:Seymour-Duncan sou kvalitní snímače, OT: muj sen je mít hafo gibsonek a osadit je všechny Seymour-Duncan AlNiCo II Pro - Jako Slash :lol:
Ty seš muj člověk .
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Zpětná vazba to není .. prostě to kombo moc krmíš ...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“