Kde si nechat postavit aparát?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Kde si nechat postavit aparát?

Příspěvek od Fuckub »

Čaues. Přemýšlím že bych si nechal postavit kombo nejlépe v Class A po vzoru Orange Dual terror, Engl gigmaster nebo něčeho podobného. Výkonostně tak od oka 5-15W - prostě dva kanály tak, aby to mělo moderní gain a zároveň vynikající čistý zvuk, což třeba ten Orange Dual terror umí. Bohužel se nedělá jako kombo a já nechci hlavu a box.

Rád bych si něco podobného nechal postavit u nějakého z českých mistrů, aby vyhověl mým požadavkům a aby to bylo kvalitně, bez čekací doby rok. Nejlépe by bylo kdybych si mohl trochu kecat i do designu šasí aby to vypadalo a nebylo to hnusný kobercový kombo, ale i hezká věc na pohled.

Měl byste někdo nějaké tipy a doporučení, nebo víte o někom kdo to dělá? Zatím jsem kontaktoval jen Berserker, a pán mi řekl že by mohl začít tak za půl roku, ale šlo by to - sám sebe ale nedoporučil s tím, že se zdaleka nevyrovná kvalitám zvuku například Orange.

Díky moc za rady
Gibson Les Paul Standard 2005
Gibson Les Paul studio
Zakázková celomasivní elektroakustika
Latam
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde si nechat postavit aparát?

Příspěvek od Latam »

Hot amps?
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

Latam píše:Hot amps?
Jak je na tom s cenou? ono náklady na takové kombo by vyšly za předpokladu maximálně kvalitních partů a repráku kolem 7tis - pokud nemáte nakoupeno ve větším a bylo by to jednorázově.Jinak i levněji. Hot amps budou určitě hrát skvěle, ale je pro mě důležitá i cena. Berserker mi řekl že by to bylo tak kolem 7-9tis za finální výrobek a já bych do toho chtěl vrazit +/- 10tis Chci 1x 12 třeba s V30 reprem, pěknou šasi (Třeba jako ENgl komba), výkon do 15W a dva knaály viz výše o dobré kvalitě.
Gibson Les Paul studio
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Hot není zrovna nejlevnější. Případné info najdeš zde - http://www.hotamps.com/

Další možností by mohl být ESH (cenově asi jako Hot, taky spíš dražší) nebo Rockwell (o něco levnější).
http://www.eshamp.com/EN/home.html
http://www.rockwellamps.eu/pre2/index.php
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

Nero píše:Hot není zrovna nejlevnější. Případné info najdeš zde - http://www.hotamps.com/

Další možností by mohl být ESH (cenově asi jako Hot, taky spíš dražší) nebo Rockwell (o něco levnější).
http://www.eshamp.com/EN/home.html
http://www.rockwellamps.eu/pre2/index.php
Ale udělají mi to takhle podle mého? Esh má celkem daný co dělá a ani nedělá myslím komba, rockwell na tom tuším nebude o moc jinak a těžko říct jestli mi někdo udělá přesně takovou zakázkovou věc. opravdu potřebuju aby to bylo kolem 10tis.Když to bude třeba 11500,- tak se nezbláznim.Nevím ani o tom že by esh nebo rockwell měli něco někdy pod 50W.SPíš jsem se s tim nesetkal. Potřebuju fakt custom - je to fakt náročnej požadavek, ale musí bejt někdo kdo by to udělal.
Gibson Les Paul studio
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Fuckub píše:
Latam píše:Hot amps?
Chci 1x 12 třeba s V30 reprem,
Jenom malý tip, kup teď z kytar celestion G12H, je tam za fajn prachy a spousta lidí si ho pochvaluje, k ampu orange stylu bude určitě sedět.
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

Než to koupim, potřebuju někoho kdo mi k tomu udělá šasí s lampama :), ale díky za tip - zní to dobře!!
Gibson Les Paul studio
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Fuckub píše:Než to koupim, potřebuju někoho kdo mi k tomu udělá šasí s lampama :), ale díky za tip - zní to dobře!!
Nebo ho vem na bazaru, je tam tuším za 1100,- Hlavně bych to vzal dřív, než skončí ta akce nebo je doprodají;) neosazené šasí ti pak postaví každý.
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

Latam píše: Nebo ho vem na bazaru, je tam tuším za 1100,- Hlavně bych to vzal dřív, než skončí ta akce nebo je doprodají;) neosazené šasí ti pak postaví každý.
Jde o to, že chci tutově vědět že mi ten a ten bude schopen postavit zesík a šasí, budu to mít dohodlé, a pak koupím reprák, protože budu vědět že ho použiju :)
Gibson Les Paul studio
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

K Rockwellu... Před pár dny jsem tam psal, protože mám poměrně jasnou představu o zvuku, co bych chtěl a dneska mi pan Vladyka odpověděl.

V zásadě psal to, že "kusovky" už nedělají, protože je to cenově náročné, a tak že by bylo spíše lepší ten aparát navrhnout a následně zařadit do běžné nabídky. A na to by o takový výrobek asi muselo být více zájemců.

Nevím, jak moc blízko se mohou moje požadavky dostat k těm tvým... Já mám vlastně za cíl zvuk řádně nasraného osmikila (Soldano?) v podobě komba s výbavou, kterou klasické osmikilo nemá (smyčka, oddělené korekce, reverb). Cenu pan Vladyka odhadl na 15k, což je přesně tolik, kolik si představuji.

Ještě se s ním domluvím, kdyžtak bych tu udělal nějakou anketu, kolik lidí by zhruba mělo o aparát podobného charakteru zájem.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

Bummer píše:K Rockwellu... Před pár dny jsem tam psal, protože mám poměrně jasnou představu o zvuku, co bych chtěl a dneska mi pan Vladyka odpověděl.

V zásadě psal to, že "kusovky" už nedělají, protože je to cenově náročné, a tak že by bylo spíše lepší ten aparát navrhnout a následně zařadit do běžné nabídky. A na to by o takový výrobek asi muselo být více zájemců.
Nevím, jak moc blízko se mohou moje požadavky dostat k těm tvým... Já mám vlastně za cíl zvuk řádně nasraného osmikila (Soldano?) v podobě komba s výbavou, kterou klasické osmikilo nemá (smyčka, oddělené korekce, reverb). Cenu pan Vladyka odhadl na 15k, což je přesně tolik, kolik si představuji.

Ještě se s ním domluvím, kdyžtak bych tu udělal nějakou anketu, kolik lidí by zhruba mělo o aparát podobného charakteru zájem.
To se mi opravdu líbí. Já chci oddělené korekce, reverb, nasrané osmikilo klidně může být. Jenž já opravdu potřebuji něco kolem 15W a to 1x12 kombo. Né hlavu a né o moc více wattů. Nevím jaká je představa provedení u tebe, ale já to mám takhle jasno, protože to chci hlavně na hraní na doma.Jinde už nehraju a nějakejch 50W je na mě fakt už hodně moc.I těch 15 je ranec. Pokud bude efektová smyčka, tak to myslím nebude moci být class A - pokud se nepletu. Moc tomu ale nerozumím
Gibson Les Paul studio
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

BtTW jsem psal jak na HOT, Tak na ESH, Tak na Rockwell s mými požadavky. Jediný kdo mě nepošle někam si myslím bude p. Horký, protože to na míru asi dělá.Obávám se ale ceny.

Bummer - Pokud bychom se nějak shodli tak si uděláme ve spolupráci signature model. Kámoš má zájem o to samé co já, ale teď koupil PRS McCarty z Anglie tak bude mít peníze až za čas :D
Gibson Les Paul studio
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Taky se v tom nevyznám, ale smyčka znamená jen možnost nacpat mezi preamp a konec něco navíc ne? Třeba to Crate Palomino je class A a smyčku má taky.

Kombo 1x12 je jasná věc. Počítal jsem se 40 až 50W v A/B, nevím, jak velký hlasitostní rozdíl by to byl oproti 15W v A...
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

Bummer píše:Taky se v tom nevyznám, ale smyčka znamená jen možnost nacpat mezi preamp a konec něco navíc ne? Třeba to Crate Palomino je class A a smyčku má taky.

Kombo 1x12 je jasná věc. Počítal jsem se 40 až 50W v A/B, nevím, jak velký hlasitostní rozdíl by to byl oproti 15W v A...

Myslím, že moc velký ne. Ale class A bude hrát rozhodně líp. Proč A/B?Pokud to bude možný v class A tak je to jasná volba ne? Takže si ujasněme specifikace.CHtělo by to udělat nějakej náčrt.Co by sis představoval třeba v ovládacim panelu za točítka? A co design? Já bych zlehka vyhcázel z Třeba z komb Engl - líbí se mi ta masivní mříž a tak.Dál bych chtěl co nejmenší rozměry - šasi blízko okolo repra - což má vlastně taky engl.
Gibson Les Paul studio
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Myslím, že takhle snadno to s tím designem nepůjde :D Ale Engly se mi celkem líbí...

Spíš než hlasitost bych u té třídy řešil zvuk. Hi-gainy bývají A/B. Jestli je to kvůli zvuku nebo kvůli výkonu... Nechť napoví odborníci.

IMHO ideální by bylo tyhle věci řešit přímo s ním. Ale myšlenka mít zesík na přání se mi moc líbí. :)

EDIT: dobrou noc. Na mobilu se mi píše blbě. Dořešíme zítra :D

lunchie

Příspěvek od lunchie »

efektova smycka nema vliv na to, v jake tride pracuje koncovy zesilovac - jestli trida A nebo trida AB1. 15W konec se da udelat v SE tridy A s pomoci nejake velke oktalove lampy - treba 6l6, kt66, kt88. Takze se tam da docela usetrit zrovna na tom konci - 1 lampa na koncovy zesilovac v SE class A oproti 3 lampam (PI, 2 koncove) pro PP class A/AB1.
Co se tyce konce pro hi-gain, tak se nazory lehce ruzni, ale vetsinou lidi preferuji PP class AB1 konec, ale opravdu neni problem udelat hi-gain do SE konce (jeden takovy jsem si stavel - inspirovany bogner XTC).
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Lunchie: Já s tím potřebuju mít čistý zvuk u bubeníka, další kytary, basy a zpěvu. A hrajeme metal. Mám dost pochyby o tom, jak by si s tím poradila jedna jediná lampa. Navíc jsem chtěl mít v konci EL34. Vím, že se dá british sound dostat z lecčeho a že Marshall sám kdysi používal KT88. Ale chci-li se přiblížit zvukově co nejvíce osmikilu, předpokládám, že bych měl mít také stejný základ (Class A/B, EL34). Jinak už bych si vážně mohl pořídit simulaci.

Jinak jsem toho názoru, že vynikající clean nemusí znamenat Class A (viz leckteré Fenderovy aparáty) a u hi-gainu pak to přechodové zkreslení u PP vážně nemůže být slyšet.

lubos

Příspěvek od lubos »

No já si hlavně myslím že pokud mají být dodrženy vaše požadavky, tak na kvalitní (tzn.skvěle hrající) a zakázkově udělaný kombo, ve vámi požadované cenové relaci klidně zapomeňte.
Kytary: Ibanez JEM7, Fender Stratocaster US, Gibson SG 61 Reissue, LP Studio, LP LTD 1000, LTD FR 450
Aparát: HOT Rock Hearth, Mesa Boogie 2x20, Hughes Kettner Grandmeister, Kemper Profiler
Efekty: TS 808, Lexicon MX 400, Dunlop Wah Bonamassa, Vox Tonelab LE, Tech SansAmp 1.1 PSA
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

lubos píše:No já si hlavně myslím že pokud mají být dodrženy vaše požadavky, tak na kvalitní (tzn.skvěle hrající) a zakázkově udělaný kombo, ve vámi požadované cenové relaci klidně zapomeňte.
Myslím, že o kvalitě aparátů od Rockwellu se nemá cenu dohadovat, zatím jsem si nevšiml, že by tu s nimi měl někdo nějaký problém.
A cenu kolem 15 tisíc stanovil sám pan Vladyka.

bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

U p. Horkého na cenu kolem 10 zapomeň, on na součástkách šetřit nebude a nedovolí, aby šlo do světa kombo, které nebude zvukově 100% Jinak jeho aparáty hrají všechny do jednoho naprosto skvěle a co jsem naposledy u něj slyšel Bonanzu, tak je jasné, kdo je u nás nejlepší ve stavění aparátů 8) Holt za kvalitu a custom provedení se platí, ale sériové aparáty ve stejné cenové relaci se tomu prostě nevyrovnají ani omylem.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“