Mi to nedá...real_dead_one píše:a nikdo nezmíní jackson na které já nemůžu říct půl křivého slova. za 30 seženeš RR24tu bych teoreticky poskytl k vyzkoušení např. v brně
za mě je to jackson nebo nic
kytara 25-30 tisíc
Pravidla fóra
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Re: kytara 25-30 tisíc
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
tyve na kazdou kytaru v tyhle cenovce se da rict aspon jedno cely krivy slovo - je to taky hodne o tom ze tomu sedi to a tomu zase ono. uz to tu resis pul roku, myslim ze nejlepsi by pro tebe bylo vyrazit do hlavniho mesta a zahrat si na par poradnych kytar (a ze jich tam po kramech par je).
pokud nemáš představu tvar / barva /snímače (jediná jasná věc je tremolo který budeš chtít asi na 99 procent pevný)
tak je to těžký
v musci city maji schectery, americká značka mohly by ti sednout
jinak již zmíněné jacksony dělají paradní kytary a krky by ti mohli vyhovovat (velmi podobné Ibanezum ne li uplně stejné ?)
třeba ja si vybyral posl. kytaru podle mého kytarového vzoru Adriana Smithe kterej hraje právě Jacksony
na Fender jsem neměl prašule ...
tak jestli máš taky nějakyho oblíbenýho kytaristu tak si třeba vyber typ podle něj
)
za 30 000 se da koupit luxusní kytara.o postavení si kytary u kytaraře bych neuvažoval v teto cenove relaci
to bys ještě musel tak 10k přidat aby to za něco stálo
a podle mě se nelamou ceny až u 30 K spiš někde u 20k. 30k je už vpodstatě o značkách Gibson a Fender made in USA příp. signature modely
tak je to těžký
v musci city maji schectery, americká značka mohly by ti sednout
jinak již zmíněné jacksony dělají paradní kytary a krky by ti mohli vyhovovat (velmi podobné Ibanezum ne li uplně stejné ?)
třeba ja si vybyral posl. kytaru podle mého kytarového vzoru Adriana Smithe kterej hraje právě Jacksony
na Fender jsem neměl prašule ...
tak jestli máš taky nějakyho oblíbenýho kytaristu tak si třeba vyber typ podle něj
za 30 000 se da koupit luxusní kytara.o postavení si kytary u kytaraře bych neuvažoval v teto cenove relaci
to bys ještě musel tak 10k přidat aby to za něco stálo
a podle mě se nelamou ceny až u 30 K spiš někde u 20k. 30k je už vpodstatě o značkách Gibson a Fender made in USA příp. signature modely
Už nehraju, pouze poslouchám ...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ale tak za 30 tyček se u kytaráře už dá postavit velmi slušný nástroj - jen to chce mít představu, co člověk vlastně chce. A jistotu, že to samé nemůžeš koupit jako sériovku, protože pak je zbytečné za kytarářem chodit. Já bych do toho třeba nešel...
A co se týče lámání ceny - bavíme se o nových kytarách. A rozdíl mezi kytarou za 20 a 30 může být hooodně velký. Upřímně si myslím, že vybírat kytaru kolem 20 000 je skoro to nejhorší, protože člověk už nechce nic vyloženě špatného, ale pořád nemá na pořádný nástroj. Pořád visí někde na úrovni "nižší střední třídy", což je dost ošemetná poloha.
A co se týče lámání ceny - bavíme se o nových kytarách. A rozdíl mezi kytarou za 20 a 30 může být hooodně velký. Upřímně si myslím, že vybírat kytaru kolem 20 000 je skoro to nejhorší, protože člověk už nechce nic vyloženě špatného, ale pořád nemá na pořádný nástroj. Pořád visí někde na úrovni "nižší střední třídy", což je dost ošemetná poloha.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
podle me se i za 20 tycek da vybrat nastroj na cely zivot - plejada fenderu, gibson studio...nedavno sjem hral na nove studio (stalo 20k uplne nove v krame) ktere me posadilo na zadek tim jaky melo sustain, ton a jak hralo vyrovnane.
u kytarare je to problematictejsi, nicmene nedavno jsem napriklad hral na opravdu hiend sedmu od macha (vybrane super drevo, mnozstvi detailu, silene vykladani, vsechno ve zlate etc) za 30 - ve srovnani s mou byvalou K7 (za kterou jsem zaplatil stejny penize a to byla dost jeta) to byl o tridu vyssi nastroj. takze pocitam ze kdyz si clovek nepotrpi na zlate vykladani vseho a zvoli treba pevnou kobylu misto specialniho sedmickoveho floyda tak se kolem tech 25 v pohode vejde se vsim ve vysoke kvalite. horsi je fakt ze kytara ma hodne blbou likviditu a v momente predani do rukou zakaznika ztrati cca polovinu sve hodnoty, takze jete zakazkove nastroje jsou na jednu stranu super kauf, na druhou stranu nechtel bych byt prodavajicim. moznost prodani se da samozrejme eliminovat faktem ze to je presne na miru ale co kdyz nas to prece jen za rok omrzi nebo proste budem nutne ty penize potrebovat jinde? v tu chvili maj vsechny ty znacky na hlavach opravdu svoji cenu.
u kytarare je to problematictejsi, nicmene nedavno jsem napriklad hral na opravdu hiend sedmu od macha (vybrane super drevo, mnozstvi detailu, silene vykladani, vsechno ve zlate etc) za 30 - ve srovnani s mou byvalou K7 (za kterou jsem zaplatil stejny penize a to byla dost jeta) to byl o tridu vyssi nastroj. takze pocitam ze kdyz si clovek nepotrpi na zlate vykladani vseho a zvoli treba pevnou kobylu misto specialniho sedmickoveho floyda tak se kolem tech 25 v pohode vejde se vsim ve vysoke kvalite. horsi je fakt ze kytara ma hodne blbou likviditu a v momente predani do rukou zakaznika ztrati cca polovinu sve hodnoty, takze jete zakazkove nastroje jsou na jednu stranu super kauf, na druhou stranu nechtel bych byt prodavajicim. moznost prodani se da samozrejme eliminovat faktem ze to je presne na miru ale co kdyz nas to prece jen za rok omrzi nebo proste budem nutne ty penize potrebovat jinde? v tu chvili maj vsechny ty znacky na hlavach opravdu svoji cenu.
-
real_dead_one
Fade: myslíš jako na moji jackson v cenové kategorii 25-30 tisíc? Ne ani půl křivého slova
vím na co narážíš, ale to je jíná cenová kategorie 
Někde jsi psal, že máš vůli na páce, což už křivé slovo je, stát si za značkou je blbost, každá kytara bude mít něco ! I ta nejdražší...real_dead_one píše:Fade: myslíš jako na moji jackson v cenové kategorii 25-30 tisíc? Ne ani půl křivého slovavím na co narážíš, ale to je jíná cenová kategorie
-
real_dead_one
A opět. Vůle na páce je na RR3 což je jiná cenová kategorie nemyslíš? Tady se bavím o RR24
edit: a za značkou si stát budu, protože už sem jich pár vyzkoušel a nic mi nesedělo tak dobře jako jackson. a dokonce nic nehrálo tak dobře
samozřejmě píšu svůj názor, který nikomu nenutím a nikdo ten názor nezmění kromě mě samotného. zdarec!
edit: a za značkou si stát budu, protože už sem jich pár vyzkoušel a nic mi nesedělo tak dobře jako jackson. a dokonce nic nehrálo tak dobře
Koukám, co člověk, to jiný názor, he.
Nemyslím ovšem, jak tu někdo poznamenal, že nemám kromě absence tremola žádnou představu. Tvar jsem si chtěl nechat třeba taky poradit - jak říkám, od ibanezovského superstratu mírně do univerzálna, zajímá mě, co kdo doporučí, když tak nějak popíšu stylové zařazení, kam by to asi mělo tíhnout, a dosavadní nástroj. Kdybych měl úplně přesnou představu, už prolézám obchody a zkouším jednotlivé kusy
V každém případě díky za každý názor.
Nemyslím ovšem, jak tu někdo poznamenal, že nemám kromě absence tremola žádnou představu. Tvar jsem si chtěl nechat třeba taky poradit - jak říkám, od ibanezovského superstratu mírně do univerzálna, zajímá mě, co kdo doporučí, když tak nějak popíšu stylové zařazení, kam by to asi mělo tíhnout, a dosavadní nástroj. Kdybych měl úplně přesnou představu, už prolézám obchody a zkouším jednotlivé kusy
No rozepsat ses o tom co by sis představoval si měl už dávno,nevím proč to rovnou nenapíšeš,teď jako máme čekat třeba na pátek a ty nám dáš nějakou indícii ...jako třeba dneska-od superstratu mírně do univerzálna...Mistr Lei píše:Koukám, co člověk, to jiný názor, he.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- Nero
- Rádce
1) Cos čekal? Sám si s žádnými "nápovědami" nepřišel, takže každý navrhuje "to svoje"...Mistr Lei píše:Koukám, co člověk, to jiný názor, he.
Kdybych měl úplně přesnou představu, už prolézám obchody a zkouším jednotlivé kusy![]()
2) Prolézat obchody bys měl i ted, i když představu nemáš, aby si nějakou získal. Není nic jednoduššího než vlízt do krámu, čapnout pár kytar a separovat stylem "tele ne, strat ano, LP ano, SG možná, superstrat ANO, eplorer ani omylem".. Nebo to tu máme zjištovat za tebe?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Chtěl jsem se trochu "teoreticky" převybavit, než vlezu do obchodu - abych tam nemusel ohlašovat, že "chci nějakou elektrickou kytaru".
Kdybych to chtěl dělat rovnou způsobem "zkusím každou, na kterou mi oko padne", nemusel bych žádat o radu, že jo, rada pomůže s orientací a trochu tu spoustu může předtřídit. Samozřejmě jsem si přečetl zdější úvod do výběru kytary, ale třeba pokud jde o typ těla, nejsem z toho moudrý, neb skoro už každého je napsáno něco ve smyslu "hodí se od bigbítu až po metal". Extrémy vytřídit umím (nechci třeba žádné véčko, ale ani telecastra), mezi tím se ale ztrácím.
Zaoblení hmatníku a dřevo, ze kterého má být krk, říct prostě neumím, protože s tím nemám moc zkušeností, deset let hraju na stejnou kytaru a jsem rád, že jsem rád, tak to zkouším popsal stylově, prostě po dlouhých letech přišla doba, kdy jsem si řekl, že přestává být jedno, na co hraju a že bych si možná zasloužil pořádný nástroj, tak se chci poptat zkušených. Kromě zadání "tvrdý styl, ale univerzálnější než čistě metalistická, tremolo ne, spíš užší krk, snímače HB" něco další sotva vymyslím.
Zaoblení hmatníku a dřevo, ze kterého má být krk, říct prostě neumím, protože s tím nemám moc zkušeností, deset let hraju na stejnou kytaru a jsem rád, že jsem rád, tak to zkouším popsal stylově, prostě po dlouhých letech přišla doba, kdy jsem si řekl, že přestává být jedno, na co hraju a že bych si možná zasloužil pořádný nástroj, tak se chci poptat zkušených. Kromě zadání "tvrdý styl, ale univerzálnější než čistě metalistická, tremolo ne, spíš užší krk, snímače HB" něco další sotva vymyslím.
- tallicaman
Tak jeste bys mohl napsat, z jakych matrosu mas tu kytaru a jestli se ti jeji zvuk libi nebo kam bys ho chtel posunout, napr. vic basu, stredu ci vysek, jestli staci 22 nebo chces 24 prazcu... a vubec, proc chces lepsi nastroj a co ti na soucasnem treba vadi, nebo je to jen o tom, ze uz hrajes dlouho a chces proste NECO lepsiho? Jinak se taky priklanim k exploreru, ale pokud jsi zvykly na tu ibanezu a chces stejny zvuk akorat v drazsi kytare, tak vem zas ibanezu.
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Mistr Lei-když nevíš jaký dřevo ti vyhovuje,nebo nevíš zaoblení hmatníku-radius,kterej by ti vyhovoval,tak už hlavně proto musíš jíd do obchodu a zkoušet-co ti bude vyhovovat tady přece nemůžeme zjistit.Někdo má rád úzký krk,někdo špalek.Proto si zajdi do obchodu a vyzkoušej dohromady 5 kytar a už budeš chytřejší-nějaký LesPaul,nějaký superstrat,stratocaster,explorer třeba.A minmálně budeš vědět,jo tak tohle mi nesedne tohle jo.Pak přijdeš sem a řekneš,vyhovuje mi to a to,např. LesPaul a už budem chytřejší a poradíme ti,kdo jaký má s čím zkušenosti.Pak už se můžem od něčeho odpíchnout.Připadáš mi buď línej nebo nejseš takový blázen do hudby,jako je většina z nás tady.Protože-většina má dá jistě za pravdu-mít 25 až 30 tisíc na kytaru,tak na nic nečekám a vyrážím s velkým natěšením zkoušet do hudebnin co by to mělo bejt-a budu se na to těšit jako malej 
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Jo... pod tohle se klidně podepíšu...panedge píše:Mistr Lei-když nevíš jaký dřevo ti vyhovuje,nebo nevíš zaoblení hmatníku-radius,kterej by ti vyhovoval,tak už hlavně proto musíš jíd do obchodu a zkoušet-co ti bude vyhovovat tady přece nemůžeme zjistit.Někdo má rád úzký krk,někdo špalek.Proto si zajdi do obchodu a vyzkoušej dohromady 5 kytar a už budeš chytřejší-nějaký LesPaul,nějaký superstrat,stratocaster,explorer třeba.A minmálně budeš vědět,jo tak tohle mi nesedne tohle jo.Pak přijdeš sem a řekneš,vyhovuje mi to a to,např. LesPaul a už budem chytřejší a poradíme ti,kdo jaký má s čím zkušenosti.Pak už se můžem od něčeho odpíchnout.Připadáš mi buď línej nebo nejseš takový blázen do hudby,jako je většina z nás tady.Protože-většina má dá jistě za pravdu-mít 25 až 30 tisíc na kytaru,tak na nic nečekám a vyrážím s velkým natěšením zkoušet do hudebnin co by to mělo bejt-a budu se na to těšit jako malej
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Nelze, než souhlasit. Tohle je cestaElkesar píše:...panedge píše:...
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
- Nero
- Rádce
Mistře Lei, po deseti letech hraní bych očekával, že sis už nějaký ten nástroj ošahal a víš, co ti do ruky sedí a co ne. Já měl v tomhle jasno v okamžiku, kdy jsem si po necelých dvou letech elektrického hraní kupoval druhou elektriku...
Prostě si to musíš jít ošahat, jinudy cesta nevede. Když nám tu nezúžíš koridory, tak ti stejně navrhneme 50 kytar od telete po flying V a stejně si to budeš muset jít ošahat. A co se týče zdejšího přehledu - ano, je to tam uváděno, protože většina typů kytar je univerzální. Ale každý má nějak typický zvuk, typický feeling, typické vlastnosti a možnosti. A ty si musíš zjistit sám, protože většina toho se slovy popsat nedá.
I když to zúžíme dle tvých pár požadavků, pořád to je několik desítek kytar.
Prostě si to musíš jít ošahat, jinudy cesta nevede. Když nám tu nezúžíš koridory, tak ti stejně navrhneme 50 kytar od telete po flying V a stejně si to budeš muset jít ošahat. A co se týče zdejšího přehledu - ano, je to tam uváděno, protože většina typů kytar je univerzální. Ale každý má nějak typický zvuk, typický feeling, typické vlastnosti a možnosti. A ty si musíš zjistit sám, protože většina toho se slovy popsat nedá.
I když to zúžíme dle tvých pár požadavků, pořád to je několik desítek kytar.
PetrPeter 1975 - 2008
a hlavně...některý kytary prostě nehrajou..a kytary o 20tisíc levnější je převálcujou na plný čáře..nejde vyzkoušet jen jednu z danýho typu, kterej by se ti mohl zamlouvat...a že ty rozdíly jsou někdy opravdu propastný..prostě nebejt línej a naopak dost drzej a v obchodě prolézt a vyzkoušet a zapojit všechno, co ti příde pod ruku..nekupuješ to každej den..tohle nejsou rohlíky 
to a to a za chvíli zas tohle
Doporučuju hledat na bazaru.Já si takhle pořídil v dubnu Gibson LP standard dc za nějakejch 23.000kč - výbornej nástroj,krk má spíš tak alá 60.léta,24 pražců,v kapele hrajem takovej crossover - tvrdší doprovody v droped D,čistej zvuk super,snímače 490ky jako maj customy.Nejvíc jsem byl hotovej z toho sustainu - než dozní "kilo" možná bych i dopil kafe:-))).Tu samou kytaru má v arzenálu Thomas Erak z TFOT - je vidět třeba v klipu F.C.P.R.E.M.I.X.Nedávno jsem tady na bazaru viděl prodávat PRS asi za 25.000kč - do toho bych taky bejt tebou šel.Za mně jednoznačně Gibson a PRS - už ze zvuku na sucho je slyšet,že tam je toho dřeva víc než jinde.
Gibson LP DC standard plus,Fender stratocaster MIJ,combo Brunetti 50w,box 4x12 carvin,ESH series 2000
- Nero
- Rádce
Ty doublecuty tam teď byly za proklatě nízké ceny - takže blahopřeju ke skvělé koupi, za ty prachy to je luxus. Nicméně podobné nabídky se asi jen tak znovu objevpvat nebudou.
Každopádně za tyhle penízky se dá fakt hodně vybírat, Gibson nebo PRS rozhodně nejsou jedinými volbami. Nicméně mistr Lei zde byl naposled před 2 měsíci, tak nevím, jestli o nějaké rady ještě stojí.
Každopádně za tyhle penízky se dá fakt hodně vybírat, Gibson nebo PRS rozhodně nejsou jedinými volbami. Nicméně mistr Lei zde byl naposled před 2 měsíci, tak nevím, jestli o nějaké rady ještě stojí.
PetrPeter 1975 - 2008