EDIT takle ma poskladany pacjcty tak LM386 (pohlez zhora)

ledku na rubyho vubec nepripojuj anodu dej na + batreky pres vypinac a na katodu dej odpor a to dej na -. a pouzij nato dvoupolovej prepinac tim druhym polem budes zapinat rubyhosyneda píše:jak mam prosím zapojit do rubyho ledku? podle toho obrazku bych zapojil + ale kam mam zapojit -? treba na jack? nebo na krabici ve který ho mam?

ale hlavne ze si to pochopilsyneda píše:neslo by to trochu jednodusejc? anoda katodatreba blouhá nožicka na + kratka na minus
???

ted nechapu jak to myslis . co by melo rupnout ? odpor jestli das na privod nebo odchod je celkem jedno hlavne aby tam byl . ten odpor dej 2,2K pridlizne.syneda píše:jo ale nevim proc davat ten odpor az na minus dit to mi stejne rupne ne?

nn nerupne ten odpor srazi napeti a omezi prutok proudu tou ledkou a jestli je na + nebo - ledky to je jedno mam to vyzkousenysyneda píše:ja prave myslel ze kdyz dam odpor na - ze do ni pujde furt 9v a rupne ( ta ledka)

bude ale nijak mic to sou jen miliampery . takze to je vpohodesyneda píše:a nebudu ta ledka s tim odporem nejak ubirat proud rubymu?

ne dyt sem ti to psal asi 2xsyneda píše:vadi kdyz ten odpor dam na +?

1.) no davat do to ho relátko mi příde jako zbytečnost . dej tam tuto poslouží to stejně. http://www.ges.cz/-hebl-21-ges06601472.html(jestli to budeš dávat do plechový krabyčky tak to nějak od izoluj.SUK píše:Tak se asi taky do rubyho pustim....
jen budu mit par dotazu na mistni elektrotechniky:
1. jak do obvodu zapojit rele - pres rezistor nebo muzu rovnou a nespali se? Jaky rele koupit? Chci to mit jak na baterky tak z adapteru - tzn kdyz zapojim pres adapter, tak se prepne rele a odpoji se baterka. (Premejslel jsem i nad integrovanou nabijeckou, ale to asi zvladam.
2. nejaky doporuceny modifikace pro zlepseni zvuku?
3. Jakou voltaz? LM386 se vyrabi ve vice provedenich. Repracek na to budu mit takovej starej od radia....
Diky