George Dennis aparáty

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: George Dennis aparáty

Příspěvek od Bummer »

Nebo si ho dej na rybářskou stoličku, jako to mám já. :mrgreen:
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Dark Axel píše:jen mě fascinuje, že ikdyž je to český výrobce, je u nás vpodstatě velmi málo známý... ať žije komplex "není to amerika, nebrat", případně "je to české, nebrat" :-D
Je vidět, že si nikdy nevyzkoušel jejich "kvákadlo". :lol:
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Kamahl píše:
Dark Axel píše:jen mě fascinuje, že ikdyž je to český výrobce, je u nás vpodstatě velmi málo známý... ať žije komplex "není to amerika, nebrat", případně "je to české, nebrat" :-D
Je vidět, že si nikdy nevyzkoušel jejich "kvákadlo". :lol:
Kvákadla: je jich víc jedno kopíruje klasiku. Ale co vím tak výroba komb dávno skončila a firma vlastně není. V září se potkám s G.B. tak se ho zeptám.
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Kamahl píše: Je vidět, že si nikdy nevyzkoušel jejich "kvákadlo". :lol:
jejich kváka jsem stejně jako ty měl, a rozhodně bych nešířil fámu, že je to špatný stroj. Je prostě jen jinej, ale spoustě lidí může vyhovovat.
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

dalabo píše: Kvákadla: je jich víc jedno kopíruje klasiku. Ale co vím tak výroba komb dávno skončila a firma vlastně není. V září se potkám s G.B. tak se ho zeptám.
Výroba komb skončila? Stále jsou pokud vím v nabídce i v ceníku a neslyšel jsem o tom že by to George utnul. TO budou za pár let GD komba tedy spíš raritou pokud je to tak, ale nějak se mi to nezdá. Jinak své kombo VIntage Blue dávám v prodej, protože už hraju na elektriku jen doma v paneláku a na to je ho fakt škoda. Kdybyste někdo měl zájem....
Gibson Les Paul Standard 2005
Gibson Les Paul studio
Zakázková celomasivní elektroakustika
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Kombo mám opřené o stěnu, jen to není příliš velký prostor a stojím skoro přímo před ním, tak mě to pořád tak nějak míjí :-D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Fuckub píše:
dalabo píše: Kvákadla: je jich víc jedno kopíruje klasiku. Ale co vím tak výroba komb dávno skončila a firma vlastně není. V září se potkám s G.B. tak se ho zeptám.
Výroba komb skončila? Stále jsou pokud vím v nabídce i v ceníku a neslyšel jsem o tom že by to George utnul. TO budou za pár let GD komba tedy spíš raritou pokud je to tak, ale nějak se mi to nezdá. Jinak své kombo VIntage Blue dávám v prodej, protože už hraju na elektriku jen doma v paneláku a na to je ho fakt škoda. Kdybyste někdo měl zájem....
Firma je z Prahy nastěhovaná do Těrlicka (u Havířova). U distributora je:
George Dennis Amplifiers are currently out of production Check back in 2010 for updates!
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

vrátil jsem výkonové lampy do plného počtu, otevřel záda, lehce stáhl hlasitost... slyším se o dost lépe, ale částečně to připisuju i Catalinbread DLS, protože to má průrazně marshallovské středy :)

každopádně myslím, že hlavní byly ty záda
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Pro zajímavost jsem se teĎko chvilku snažil najít nějaký pěkný zkreslený zvuk... naprosto mě šokovala účinnost třípolohového přepínače středů :) 2. a 3. poloha nic moc, ale první poloha mě donutila přepracovat pedalboard, začít strkat tremolo a delaye do efektové smyčky a používat Catalinbread DLS na nakopávání na sóla - ten crunch kanál má takový tlak, že DLS proti němu zní jako dětská hračka :lol:

ještě jsem to nevyzkoušel v mixu kapely, protože jsem tam ten den neměl footswitch, ale myslím, že to bude fungovat velmi dobře :)
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Prosím o radu.

George Dennis THE BLUE nějakou možnost externě přepínat všechny 4 kanály? (tedy krom toho, kdybych nenatrefil na ten s MIDI modulem)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

k The Blue se tuším dělal velký footswitch, kterým toho šla přepínat hromada. tam 4 kanály přepínat nejdou?
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Aha, myslel jsem to externě i nad rámec toho orig. footswitche. Potřebuji aparát ovládat MIDI kontrolerem, tedy alespoň přes relátka.

Je tam výstup na footswitch, ale nemůžu najít manuál, co všechno umožní přepínat.
Yakobos

Příspěvek od Yakobos »

Mám ho doma. Footswitch přepíná všechny kanály plus reverb, tedy zleva Clean, Crunch, Lead A, Lead B, Reverb. Snad to pomůže.
Custom made Les Paul - Fender stratocaster
Furch D-23 CR - Taylor 114e
mmjuz kombíčko
a další spousta hraček....
dalabo

Příspěvek od dalabo »

The Blue máš dlouho ? Ležel nám na skušebně 2 roky docela problem že se tak po třech hodinách hraní FS seknul přestalo to přepínat muselo se vypnout a zas jel. Kabel se dával nový nepomohlo to bylo to v servise tam se nic neprojevilo nic je to prodane ma to jeden doma a moc na něho nehraje.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Potřebuji místo orig. footswitche napojit relé spínače z MIDI kontoleru, to je celé.
Naposledy upravil(a) dayslypper dne 21.08.2012 17:45, celkem upraveno 1 x.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

To si najdi někoho kdo ty GD zná a spravuje. Odpojit procesor co tam je a připojit to na rele.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Je tady někdo,kdo vlastní ( nebo delší dobu vlastnil ) nějakého Dennise? :) Na bazaru se poslední dobu docela objevují za slušnou cenu ( teď jsou tam jejich dva mini stacky, hlava-myslím,že blue a asi 3 Blue komba)
Docela mě to cenově zaujalo,ale nemám kde v okolí vyzkoušet,tak bych si chtěl předem ujasnit,jestli to může být aspoň trochu zvuk, co by mi sedl, nebo mám dát ruce hned pryč. Na netu jsem našel jen pár ukázek a to ještě s krabičkama,takže podle toho moc soudit nechci.
Jaký mají tyto aparáty ( konkrétněji nejspíš asi mighty mouse) rozsah gainu? Nebo k čemu byste to zvukově aspoň nějak přirovnali. A jak jsou na tom aparáty se spolehlivostí? Nedokážu si na ně moc udělat názor, protože názory na netu se na ně dost pekelně liší.

Děkuju mockrát za jakékoliv informace :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Dif Der
last.fm: http://www.last.fm/user/DifDer/
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/onpoll
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dif Der »

Sajmon píše:Je tady někdo,kdo vlastní ...
Odkud jsi? Já tu aktuálně mám hlavu The Blue 100 W, tak kdybys byl někde poblíž, tak si jí můžeš u mně vyzkoušet. Ta hlava má gainu dost. S ostatními aparáty od GD zkušenosti nemám. Jinak nějaké ukázky zvuku The Blue, Super Mouse a Super Beetle najdeš na stránkách firmy.
Hanák #00057, Hanák #00028, G&L Asat Classic Bluesboy, Grebeň Customcaster, Framus Diablo Pro, Fender Stratocaster Player, Mesa Boogie Roadster 212, Randal RM4 (Salvation Audio Matchvox, Buddy, Camerock)+ Engl 840/50, Diezel 412 FV
Janecký JB, Zon Sonus RT-K5
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Já se spíš obávám,aby tam toho gainu na mě nebylo moc :D

K rybníkům bohužel daleko... :) Ukázky na netu jsou šíleně krátké a MM jsem tam bohužel nenašel... :/
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Dif Der
last.fm: http://www.last.fm/user/DifDer/
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/onpoll
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dif Der »

Sajmon píše:Já se spíš obávám,aby tam toho gainu na mě nebylo moc :D

K rybníkům bohužel daleko... :) Ukázky na netu jsou šíleně krátké a MM jsem tam bohužel nenašel... :/
Pár lidí se tu zmiňovalo, že toho Mighty Mouse mělo (minimálně citizen.one a Dark Axel), tak zkus jim písnout zprávu.
Hanák #00057, Hanák #00028, G&L Asat Classic Bluesboy, Grebeň Customcaster, Framus Diablo Pro, Fender Stratocaster Player, Mesa Boogie Roadster 212, Randal RM4 (Salvation Audio Matchvox, Buddy, Camerock)+ Engl 840/50, Diezel 412 FV
Janecký JB, Zon Sonus RT-K5
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“