The Edge (U2)

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: The Edge (U2)

Příspěvek od pupack »

honzek68 píše:Zdravim vsechny U2 nadsence, potreboval bych napodobit Edge u VERTIGA, kdyby jste nekdo vedel jaky ma nastaveni toho zkresleni, tak dejte vedet, aspon jestli pouziva Distortion nebo Overdrive, vim ze toho bude mit spousty, ale snad by se to nejak dalo, jinak mam Line6 PODxt.

No, Vertigo hraje Edge na Fender kombo, ne na Vox, to je první důležitá věc. Druhá věc je, že má zaplej drive z Line6 DM4 a to konkrétně model Tube Driver (ne screamer)

Informace jsou naprosto 100% přesné, protože pocházejí z fotografií tohoto presetu z koncertu z Vertigo tour.. :)

TELECASTER (kobylkový snímač) - Tube driver - Fender tweed Delux

na delay sekci trocha delaye 440ms
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

nová akustická pisen, North Star

"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

Diky za info k Vertigu, nejsem si jist jestli v Gearboxu je mozno nastavit Fender kombo - ja ho tam nemam leda ze by to melo jiny nazev a Line6 DM4 s Tube Driverem asi taky nebude.
Dejte pls vedet jestli vite. Diky.
panedge

Příspěvek od panedge »

Jestli se dobře pamatuju,tak tube drive v hearboxu je ne?Pupacku? 8) a fender tam je taky,nevzpomenu si jak se jmenuje
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

honzek68 píše:Diky za info k Vertigu, nejsem si jist jestli v Gearboxu je mozno nastavit Fender kombo - ja ho tam nemam leda ze by to melo jiny nazev a Line6 DM4 s Tube Driverem asi taky nebude.
Dejte pls vedet jestli vite. Diky.

jojo je tam presně ten aparát v POD xt, jmenuje se tam TWEED B-MAN (FENDER TWEED BASSMAN)

v podstatě když zapneš tohle kombo nahulíš mu tam GAIN a dáš před to nějaký overdrive, budeš mít na 99% ten zvuk. Možná ani ten overdrive nebudeš muset použít, vyzkoušej sám.

v XT právě ten Tube driver z DM4 není no, ale když použiješ Screamer, nic nezkazíš, jen u scremeru asi bude potřeba pohrát si s TONE aby to zachovalo tu ostrost zvuku - screamer jinak dost tak jako "zahuhlává, zakulacuje"

Dobrý výsledek jsem měl i když jsem použil místo screameru Classic distortion (simulace RAT) ale tam jsem použil jen víc overdrive nez zkresleni.

chce si to vyzkouset ruzny nastaveni, ale ten TWEED B-MAN je základní kámen
kure221

Příspěvek od kure221 »

Jak řekl Jimmy Page v dokumentu It Might Get Loud Edge je hudební architekt, což si myslim že k němu naprosto parádně sedí
Lamps

Příspěvek od Lamps »

Tohle bude hit 8)
Epiphone Les Paul Special II (vyměněný kobylkáč za SH-4.. takže to aspoň trochu hraje)
Vox Valventronix VT30
Dunlop Tortex 1.0 (modré)
Vox Satchurator
Lamps

Příspěvek od Lamps »

Tak tohle je masakr..!
Epiphone Les Paul Special II (vyměněný kobylkáč za SH-4.. takže to aspoň trochu hraje)
Vox Valventronix VT30
Dunlop Tortex 1.0 (modré)
Vox Satchurator
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

jojo Every breaking wave se mi zatim líbí nejvíc z těch nových ;) klasika....
panedge

Příspěvek od panedge »

Jo to asi jo,ale,že by mi z toho stály chlupy na ruce to zase ne 8)
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

panedge píše:Jo to asi jo,ale,že by mi z toho stály chlupy na ruce to zase ne 8)

no ono je hlavne videt, ze to neni tak uplne hotove (aranzma jen s kytarou asi na desce nebude)
ale ta syrovost se mi prave libi, a kupodivu me prave chlupy z toho docela staly :DD oproti tem predeslym hopsačkám :) ono to chce taky nechat uzrat... kdyz vydali posledni album rikal sem si co to je za sracku a ted tam mam nekolik velice oblibenych songů.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

pupack píše:... kdyz vydali posledni album rikal sem si co to je za sracku a ted tam mam nekolik velice oblibenych songů.
Na tomhle principu funguje většina rádií. Rvou do tebe sračku tak dlouho a tolikrát, až seš úplně zblblej a začne se ti to líbit ... :wink:
No já vím, že na U2 ujíždíš a že tohle není asi úplně ten stejný případ, nicméně jako né zrovna milovník U2 bych řekl, že už jenom vaří z vody a používají tu stejnou vodu a ingredience, jako už tolikrát předtím. No prostě mně to zní pořád stejně. Což nutně nemusí být urážka.
panedge

Příspěvek od panedge »

Pupack-tak já nevím,blíží se to tomu zvuku?
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Jester píše:
pupack píše:... kdyz vydali posledni album rikal sem si co to je za sracku a ted tam mam nekolik velice oblibenych songů.
Na tomhle principu funguje většina rádií. Rvou do tebe sračku tak dlouho a tolikrát, až seš úplně zblblej a začne se ti to líbit ... :wink:
No já vím, že na U2 ujíždíš a že tohle není asi úplně ten stejný případ, nicméně jako né zrovna milovník U2 bych řekl, že už jenom vaří z vody a používají tu stejnou vodu a ingredience, jako už tolikrát předtím. No prostě mně to zní pořád stejně. Což nutně nemusí být urážka.

No u U2 to je passé protože v radiu sem nic jiného než jejich dva 20 let staré hity hrát neslyšel :)) takže mám opravdu jistotu, že se mi ty songy dostaly pod kůži čistě tím, že jsem je "pochopil" a hlavně slyšel v živé verzi... což dělá také hodně ;) jako urážku to neberu, však muzika je čistě subjektivní a každý má své a jiné vnímání (a to je dobře)

že používají stejnou vodu a ingredience mi přijde také passé, protože poslední dvě alba jsou dost mimo cokoliv co dělali dříve, ostatně každé jejich album je pro mě uplně jiné :))) Nevím jak moc je máš naposlouchané, ale to že to lidem přijde stejné, je většinou tím, že znají 3 písně od U2 a navíc ze stejného alba :)
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Romane, moc ne, je to moc "bzučivé" to má být spíš jen hodně overdrive, ne zkreslení či co tam slyším bzučet :) myslim to upřímě :D koukej to naštelovat, ta kytara po tom volá! :) je na to jak stvořená

http://u2guitartutorials.com/tutorial/UTEOTW.php

panedge píše:Pupack-tak já nevím,blíží se to tomu zvuku?
jenom rychla ukazku zvuku (ne hrani)

jenom overdrive z Korgu A3 (OD2 od bosse defacto) a delay, neni to vyladene, ale zhruba takhle si myslim ze by to melo znit, teda krom toho ze nemam humbuckery

http://bilec-ul.cz/untilsound.mp3
Naposledy upravil(a) pupack dne 23.08.2010 13:31, celkem upraveno 1 x.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

pupack píše: No u U2 to je passé protože v radiu sem nic jiného než jejich dva 20 let staré hity hrát neslyšel :))
Já jsem taky nemluvil o U2, ale o sračkách (třeba Lunetic, David, Bartošová, ...). O sračkách v souvislosti s U2 bych se neodvážil mluvit.
pupack píše: že používají stejnou vodu a ingredience mi přijde také passé, protože poslední dvě alba jsou dost mimo cokoliv co dělali dříve, ostatně každé jejich album je pro mě uplně jiné :))) Nevím jak moc je máš naposlouchané, ale to že to lidem přijde stejné, je většinou tím, že znají 3 písně od U2 a navíc ze stejného alba :)
Abych pravdu řekl, mám od nich akorát už jenom dvě desky - Joshua Tree a Unforgettable Fire. Další jsem rozdal, protože mi to nepřišlo nic moc. Jako poslední desku jsem slyšel/vlastnil How To Dismantle ... a té jsem se zbavil. Nebavilo mě to. Třeba All That You ... mi teda přišla fakt jako odvar těch starších desek. Nic mě už nedonutí si poslechnout jakoukoliv jejich další desku, protože žádný progress směrem k muzice, která se mi líbí nebo je pro mě zajímavá, u nich už nikdy nenastane.
pupack píše: takže mám opravdu jistotu, že se mi ty songy dostaly pod kůži čistě tím, že jsem je "pochopil" a hlavně slyšel v živé verzi... což dělá také hodně ;) jako urážku to neberu, však muzika je čistě subjektivní a každý má své a jiné vnímání (a to je dobře)
Tak je to správně.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Jester, tak to joooo :) sem to pochopil jináč, omluvuju se :) jako samozrejme ze i pro me jsou ty starsi desky nej.. joshua tree je klasika, unforgettable fire je pro me asi uplne nejvic... no a Leave behind je opravdu spis takova "hitovka" ale i tam par skladeb "můžu" :)
panedge

Příspěvek od panedge »

Pupack-v pohodě,no já to mám taky jen overdrive,přes tubesceamer mě to připadá,jakože málo zkreslení,že to chce ještě o chlup víc,jinak nevím,jestli tam mám moc vejšek nebo co :roll:
Edit-ta tvoje nahrávka mi nejde zpustit,mám tady nějakej problém asi
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

panedge píše:Pupack-v pohodě,no já to mám taky jen overdrive,přes tubesceamer mě to připadá,jakože málo zkreslení,že to chce ještě o chlup víc,jinak nevím,jestli tam mám moc vejšek nebo co :roll:
Edit-ta tvoje nahrávka mi nejde zpustit,mám tady nějakej problém asi
musis pouzit Tube drive na M13 Romane, ne screamer, Edge pouziva OD-2 na tenhle song a ten Tube drive ho verne kopiruje, screamer ma jinej zvuk no.
panedge

Příspěvek od panedge »

pupack-no však tohle je tubedrive!akordy jsou screamer,ale ten hlavní riff a solo je tubedrive,tak si s tím hold musím pohrát ještě no
Edit.už sem si poslechl ten tvůj vzorek,tak já nevím tobě to zní dobře no
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“