Mayones Be-5 - problém se zvukem

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
malkovich

Mayones Be-5 - problém se zvukem

Příspěvek od malkovich »

Zdravím, mám takový problém. Mám super basu Mayones Be-5, která je osazena dvěma single snímači MEC. Chtěl bych si k ní sehnat i pořádný aparát, který by si zasloužila (řekněme vcenové relaci 20-30 000). Několik jsem jich už zkusil, ale ať byly sebelepší, vždycky byl výsledný ton takový... řekl bych tupý. Prostě chybělo tam takový to ,,něco" co by měl každý správný basový zvuk mít. Nevím, jak to víc a líp popsat :) tak jsem se chtěl zeptat, jestli s něčím podobným nemá nikdo zkušenost. Může to být technikou hraní? Hraju už přes 6 let i u učitele, tak nevím jestli je to toto, ale nechci tu možnost ani vylučovat. Nebo mohlo by to být snímači? Má někdo zkušenosti s MEC? Předem moc díky za všechny rady a návrhy.
permooon

Re: Mayones Be-5 - problém se zvukem

Příspěvek od permooon »

tady je hodně možností.např jedna jak starý tam sou struny............čím víc ohranější tím víc tupější.Pak záleží co si nakroutíš na zesilovači a pokud To není např.Gallien-Krueger tak kolikrrát je na zadní straně bedny potenciometr pro ovládání horny.
Warwick Corvette $$ NT ASH 5str., Harley Benton PJ5DeLuxe
MarkBass LM250 Black, Warwick WCA 210,Warwick BlueCab 60
dzzerza

Příspěvek od dzzerza »

Nedavno jsem v obchode slysel aparat Hartke v tomto slozeni
http://kytary.cz/hartke-hx-410/HN098749/
http://kytary.cz/hartke-hx-115/HN098748/
http://kytary.cz/hartke-lh500/HN098753/

a rekl bych ze to by mohlo byt pro tebe. Me osobne tym chybely nizsi frekvence, ale mozna tobe by se to mohlo libit. Melo to zvonivy prurazny zvuk. Zkus si to nekde vyzkouset. Ja to videl v Hudebnim centru Hradec Kralove.
Sterling by MusicMan Ray 35; Hartke HA3500; Fender 410 PRO SL; Korg DTR-1; BBE 382i Sonic Maximizer
armi
last.fm: http://www.last.fm/user/Armanos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od armi »

dzzerza píše:Nedavno jsem v obchode slysel aparat Hartke v tomto slozeni
http://kytary.cz/hartke-hx-410/HN098749/
http://kytary.cz/hartke-hx-115/HN098748/
http://kytary.cz/hartke-lh500/HN098753/

a rekl bych ze to by mohlo byt pro tebe. Me osobne tym chybely nizsi frekvence, ale mozna tobe by se to mohlo libit. Melo to zvonivy prurazny zvuk. Zkus si to nekde vyzkouset. Ja to videl v Hudebnim centru Hradec Kralove.
Má 30 klacků a ty mu tady hodíš nejlevnější Hartke? Za 30k může mít aparát na úrovni...

Být tebou tak se podívám na bazar...
např.
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=569879
1. You never get something for nothing.
2. You never get more than you pay for, and you usually get less.
3. Perfection is unattainable.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

malkovich píše:Zdravím, mám takový problém. Mám super basu Mayones Be-5, která je osazena dvěma single snímači MEC. Chtěl bych si k ní sehnat i pořádný aparát, který by si zasloužila (řekněme vcenové relaci 20-30 000). Několik jsem jich už zkusil, ale ať byly sebelepší, vždycky byl výsledný ton takový... řekl bych tupý. Prostě chybělo tam takový to ,,něco" co by měl každý správný basový zvuk mít. Nevím, jak to víc a líp popsat :) tak jsem se chtěl zeptat, jestli s něčím podobným nemá nikdo zkušenost. Může to být technikou hraní? Hraju už přes 6 let i u učitele, tak nevím jestli je to toto, ale nechci tu možnost ani vylučovat. Nebo mohlo by to být snímači? Má někdo zkušenosti s MEC? Předem moc díky za všechny rady a návrhy.
Nástroj je to kvalitní a snímače taky. Pokud chodíš k učiteli, tak se dá předpokládat, že techniku máš dobrou. I když i to se nedá vyloučit. Pokud chceš zvonivý zvuk tak je dobrý hrát trsátkem nebo mít na prstech trochu narostlé nehty. Při hraní bříškem prstu se ozve právě takový kulatý hodně basový zvuk. Ale to není nic co si myslím,že nevíš.
Tady bych problém zkusil hledat ve starých strunách. Jak již tu někdo napsal. Jak dlouho je tam máš? A co to je za struny? Pokud hodně hraješ tak struny můžou odejít klidně i po měsíci. Je to ovlivněný hodně faktorama.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
malkovich

Příspěvek od malkovich »

Dík moc za všechny odpovědi. Ty struny zní hodně pravděpodobně, i když nechce se mi věřit, že by to bylo jenom nima. Pravda, pár měsíců je tam už mám. Vyzkouším a poreferuju
permooon

Příspěvek od permooon »

právě že když sou struny po smrti tak hodně otupí zvuk což by asi bylo pravděpodobný.Na hudebním bazaru někdo prodává bedny od Gallien-Kruegera.výborný aparát akorát jseli by ti to sedělo :D
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

armi +1, ten inzerát by stál za to ;)

Jinak podle mě je to strunama, jestli chodíš na hodiny a hraješ často doma, tak struny odcházejí rychle, a když už je tam máš "pár měsíců"

Já třeba struny na hlavní elektrice měním co měsíc :D
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

JohnyWM píše:armi +1, ten inzerát by stál za to ;)

Jinak podle mě je to strunama, jestli chodíš na hodiny a hraješ často doma, tak struny odcházejí rychle, a když už je tam máš "pár měsíců"

Na kytaře je to něco trochu jiného, tam struny odcházejí rychleji. Ale pár měsíců už na ně může být moc. Stačí si je pořádně prohlédnout, jestli nesou známky stáří. To znamená hlavně neodstranitelný sajrajt, korozi a otlačení od pražců.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

woro90-1 píše:
JohnyWM píše:armi +1, ten inzerát by stál za to ;)

Na kytaře je to něco trochu jiného, tam struny odcházejí rychleji. Ale pár měsíců už na ně může být moc. Stačí si je pořádně prohlédnout, jestli nesou známky stáří. To znamená hlavně neodstranitelný sajrajt, korozi a otlačení od pražců.
Domnivam se ale, ze na base je mnohem vice poznat stari strun, prave onou tuposti. To co tady malkovich popisujep resne sedi na stare struny, jsem zvedav az je vymeni, jestli nastane nejaka zmena.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
permooon

Příspěvek od permooon »

velice solidní aparát je teď k prodeji na hudebním bazaru (laney db400c) k mayonesu by to nemuselo být vůbec špatná kombinace.měl jsem ho 6 let .stará poctivá UK práce.tak trochu to prostě posouvá vzduch :twisted: akorát jestli by ti teda nevadila váha 65kg :D to je ode mě jedinný mínus ale jinak................. 8)
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Ahoj, mám stejnou basu jako ty, a hodně dobrá kombinace se mi osvědčila struny Dadario (ty fialové, nevím co je to zač, .40). v kombinaci s aparátem Trace & Elliot série GP12SMX, k tomu jsem zkoušel bednu 2x10 + horna, a 1x15,
Na bazaru se dá kolem 30ti sehnat celá starší sestava, poku budeš mít štěstí, tak i levněji, nový apec stojí v tomto složení okolo 70 tisíc, takže fakt je lepší mrknout na bazar,

Další dobrá kombinace byla George Dennis + 6x10 Warwick bedna, ale za boha si nevzpomenu na přesný typ.

Kdyžtak napiš na ICQ, můžem se o tom pobavit
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“