Smyčcem do kytary !! ]:->

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Demilich

Smyčcem do kytary !! ]:->

Příspěvek od Demilich »

:twisted:
Zkoušeli jste někdy někdo hrát smyčcem na elektrickou kytaru? Jak to zní na čistý, a jak na tkreslený zvuk? Je to lehké, těžké? :D pište
Právě jsem zkoukl na jutubě videjka jak tam tímto stylem hrajou a hodně se mi to líbí, tak až někdy seženu smyčec tak do toho půjdu (nový stojí 500 tak to kašlu). Viděl jsem taky krátký zaznám z koncertu Roba Zombieho kde John5 hrál smyčcem na dvojkrkou kejtru a měl na tom zkreslení a hrál myslím na tu 12-ti strunnou část a kua -> to byl festovní záhrobní zvuk :twisted:
Zdá se mi to jako dobrý odvaz, tak co vy na to? :P
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
xalatan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xalatan »

napiš uživateli "Devendra" ten to zkousel
Za mnohé ze svých starých příspěvků se hluboce stydím.
mathas

Příspěvek od mathas »

Vdim jeiny problem ze na kajtre jsou struny v jedne rovine a na houslich ci jinych smyccovych nastrojich jsou mimo jednu rovinu aby ste mohl hrat jen jednu strunu pripadne dve jako souzvuk
Demilich

Příspěvek od Demilich »

No viděl jsem aji borce co hrál na nějaké LP a buďto hrál na spodní, nebo vrchní struny, takže to asi nějak půjde, v tom bych takový problém neviděl...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
an_albatross

Příspěvek od an_albatross »

ne vsechny kytary maj struny v rovine
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

tohle výborně používá Dano Salontay z Longitalu (ex Dlhé diely)... když se to umí, zní to parádně... :)

nějaké mp3 a snad i videa jsou ke stažení na www.longital.sk

Obrázek
kytarová škola - pojeďte! :)
týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

zkoukněte http://www.ufajr.net kamarád, jejich skvělej kytarista smyčec používá...ale nenahrával s ním ty studiový nahrávky, pouze na Live in Brandýs je slyšet jak s ním hraje... 8)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
caroline22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od caroline22 »

jojo, taky sigur rós, islandská skupina, to používá velice často, je to mazec, taky to chcu zkusit 8) mrkni se na toto http://youtube.com/watch?v=rWR-jJ3v1pk, dokonalé

jo EDIT: eště sem si vzpomněla, četla sem nějaký rozhovor s tim kytaristou z longital, říkal, že to zkoušel asi dva roky každý den to hraní smyčcem a furt to znělo strašlivě, a pak najednou jeden den to konečně bylo ono, takže to asi není jen tak :roll:
Naposledy upravil(a) caroline22 dne 27.08.2007 8:47, celkem upraveno 1 x.

every evening's friday, every morning's monday...
...YOU MOTHERFUCKERS YOU'LL SING SOMEDAY!
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

už jsme to řešili myslím v topicu Led Zeppelin, a já osobně už to taky zkoušel

nic moc mě to neuchvátilo, ale spíš proto, že jsem uznal, že to asi nevyužiju
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

No shodou okolností Sigur Ros je oblíbená kapela Robina, toho kytaristy..musím ale říct, že u Sigur ros se mi to zrovna tolik nelíbí, protože hraje smyčcem skoro pořád..ještě k tomu kvílí jako kočka, kterou někdo pořádně zatahá za ocas...nebudu přemýšlet, za co kdo tahá toho zpěváka :P pár lidí, co to poslouchá řiká, že je to neuvěřitelně pozitivní, mě to přijde jako hrozně depresivní hudba...njn, SKAčkař :oops:
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
caroline22
Kontaktovat uživatele:

je to depresivní jak hrom :D řekla bych, že dycky dyž vydají desku, stoupne počet sebevražd :D ale mě se to celkem líbí, jen se to nesmí poslouchat moc často, to je pak na skok z okna fakt, taky je pravda, že kvílí dost, ale to zas tak nevadí, zní to tak dokonale islandsky že to až není možné...u bachů ty smyčce prodávají celkem levno, někdy si ho tam koupím :twisted:

Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

já mám taky dycky hrozně nutkání to zkusit, ale zatím do toho nejdu hlavně proto, že ten zvuk nepotřebuju a ani se mi moc nelíbí...jo je pravda, že kdybych se rozhod někam si hupsnout, Sigur Ros by byla správná volba na můj poslední playlist:D
tear

no

Příspěvek od tear »

já sem hrával pár roků na violoncello a smyčce sem si užil..
Pro mě jedině trsátko!!
caroline22
Kontaktovat uživatele:

já právě si dokážu představit, že bych to celkem i využila a myslim že by se to do některých mých věcí docela hodilo, no až budou prachy nazbyt, tak ho koupim...i dyž teda nehraju nic jak sigur rós :lol:

Ronoon
Kontaktovat uživatele:

smyčec

Příspěvek od Ronoon »

Já na kytaru smyčcem hraju. Je to topré, hraju celý akordy a souzwuky. Dobrý je když si do toho zapneš kwákadlo. Ted mě ale smyčec omrzel tak sem začal použíwat wrtačku :lol: pong peace und lowe
ESH amplification Series 2000, 100W + ESH amp. box 4x12" Celestion Vintage
el. kytara B.C.Bitch (kopie Ibanez JS od Vavruši s EMG pickups), akustika Marris
efekty Boss Blues Driver-2, Boss Equalizer-7, Dunlop Cry Baby Wah, T.C.Electronic G-Sharp
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“