Jak je to s mixem + mikrofony (dynamické a kondenzátorové)

Pro živé ozvučení, studiové, monitorovací, ...
Odpovědět
Honza-DK

Jak je to s mixem + mikrofony (dynamické a kondenzátorové)

Příspěvek od Honza-DK »

Zdravím,
mám kapelu a teď se chystáme nějakej ten náš špatnej pankrok nahrát a vznikla rozepře mezi basákem a bubeníkem, v tom že do mix pultu nejde napojit dynamickej mikrofon spolu s kondenzátorovým. Pro upřesnění: máme 6 dynamickejch mikrofonů (např: starou teslu, sh*t shure, drahej shur. atd - prostě všeho chuť) no a chceme koupit mix (Tapco Mix 120) a mikrák (SUPERLUX S241/U3). Tak jsem se rozhod sem napsat jestli nám náhodou někdo neporadíte?

PS:Nezajímá mě jestli je ten mikrák či mixák je dobrej, zajímá mě jestli by to spolu fungovalo tak jak má. :idea:
woro90-1

Re: Jak je to s mixem + mikrofony (dynamické a kondenzátorové)

Příspěvek od woro90-1 »

Kondenzátorový mikrofon potřebuje napájení, pokud to mixák umí, není důvod proč by do něj neměl jít kondík.
Honza-DK

Příspěvek od Honza-DK »

A když ten mixák má napájení pro všechny kanály? Nebude to vadit těm dynamickejm? Neradi bysme přišli o ostatní mikráky kvůli jednomu - moc tomu nerozumim, tak se radši ptám.
Honza-DK

Příspěvek od Honza-DK »

Takže ještě otázka - co udělá phantom napájení z dynamikou v XLR vstupu a co udělá s dynamikou zapojenou v JACK vstupu???
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Pokud máte v pořádku kabely k mikrákům - tzn. správně zapojené piny, tak se nic nestane.

:roll: Ale stejně mi to nedá:
Hodláte investovat (IMHO vyhodit) cca 5000Kč (možná víc) za nějaký vercajk, abyste si pořídily nějakou nahrávku, která samozřejmě bude stát za ho...dně málo. Nikdo o tom prakticky nic nevíte, minimálně 1/2 roku budete laborovat a zjišťovat jak fungují základní věci a při tom prudit na všelijakých fórech....
Otázka zní - není lepší ty peníze (a čas a energii) investovat do nahrávání v nějakém nízkorozpočtovém studiu, kde se ceny pohybují okolo 250Kč/hod a výsledek bude nesrovnatelně lepší ??? :?:
Navíc je to zkušenost k nezapalcení a možnost poznat jak to vlastně při nahrávání chodí...
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

rain mě předběh - bej váma - spíš bych zkusil studio... protože už jen poodle příspěvků mam poocit, že o technice nevíte vlastně vůbec nic, natožpak, jak jí pooužívat...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

Honza-DK píše:A když ten mixák má napájení pro všechny kanály? Nebude to vadit těm dynamickejm? Neradi bysme přišli o ostatní mikráky kvůli jednomu - moc tomu nerozumim, tak se radši ptám.
Když mikrofon napájení nepotřebuje, jednoduše si ho nevezme
Honza-DK píše:Takže ještě otázka - co udělá phantom napájení z dynamikou v XLR vstupu a co udělá s dynamikou zapojenou v JACK vstupu???
Jack není uzpůsoben na přenos napájení takže se nestane nic. Každopádně zapojovat mikrofony do jacku je pěkná pitomost, XLR má v sobě jakýsi mikrofonní předzesilovač a to znamená že ti to bude hrát dobře i když to nebudeš muset tolik vybudit. Oproti tomu jack, je stavěnej na linkovej (už trochu zesílenej a zvukově přijatelnej) signál a když na něj připojíš mikrofon, budeš ho muset vybudit na 20dB+ a bude to šumět jak prase
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
strup

Příspěvek od strup »

Budu vypadat za hlupaka ale co je to phantomove napajeni (48V) a k cemu je? Tusim ze na napajeni kond mikrofonu, ale nejsem si jistej. Diky
R.I.P. Ronnie James Dio
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Přesně tak... napájení konďáku :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

DJ Murano píše:
Honza-DK píše:Takže ještě otázka - co udělá phantom napájení z dynamikou v XLR vstupu a co udělá s dynamikou zapojenou v JACK vstupu???
Jack není uzpůsoben na přenos napájení takže se nestane nic. Každopádně zapojovat mikrofony do jacku je pěkná pitomost, XLR má v sobě jakýsi mikrofonní předzesilovač a to znamená že ti to bude hrát dobře i když to nebudeš muset tolik vybudit. Oproti tomu jack, je stavěnej na linkovej (už trochu zesílenej a zvukově přijatelnej) signál a když na něj připojíš mikrofon, budeš ho muset vybudit na 20dB+ a bude to šumět jak prase
Jen pro upřesnění neštastně formulované věty - XLR v sobě žádný preamp nemá, je to jen konektor, ale za tím konektorem se nachází mikrofonní předzesilovač, který signál dostane na patřičnou úroveň. :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

Přesně tak sem to i myslel, ale přišlo mi zbytečný motat hlavu začátečníkovi :wink:
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Já vím, že ty víš, ale zase právě si myslím, že je lepší to vysvětlit narovinu a přesně - tohle není nic složitého. Pak by si z toho začátečník mohl odnést nějaké pseudoinformace...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“