PROSÍM POMOC vyčíslí mi někdo hodnotu této kytary

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Flajtr

Re: PROSÍM POMOC vyčíslí mi někdo hodnotu této kytary

Příspěvek od Flajtr »

Rodolik píše:Myslíte že to má alespoň tisícovou hodnotu ?
To jo, ale byl bys s prominutím idiot kdyby jsi to za tu cenu nebo podobnou prodával :wink: Ta kytara nemá zas takovou cenu peněžní jako spíš nostalgickou, sběratelskou nebo znaleckou :wink:
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Když ji teď prodáš, tak si za ty prachy koupíš nějakej čínskej šmejd, kterej nebude mít za rok žádnou hodnotu. Tohle bude na hodnotě nabývat a za pár let si řekneš, žes byl tenkrát pěknej vůl, že sis ji nenechal. Takovejch takhle zachovalejch v původním stavu už moc nebude.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
vlk44

Příspěvek od vlk44 »

hele jestli ji chceš fakt prodat .. tak ji prodej za 15 let .. střež si ji jak oko v hlavě a pěkně se o ni starej.. jinak star má v sobě nějákej preamp bo co ??
http://www.jolana.cz/wp-content/plugins ... +%28Rox%29
BAch levoruký explorer, line 6 spider III 15w, pro případ distorzní nouze johnson EQ distortion, španěla amada, a obrovská hromada trsátek

Getcha Pull !!!
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Ty vole dyt to tam pisou, je tam vestavěný fuzz
vlk44

Příspěvek od vlk44 »

vlk44 píše:
hele jestli ji chceš fakt prodat .. tak ji prodej za 15 let .. střež si ji jak oko v hlavě a pěkně se o ni starej.. jinak star má v sobě nějákej preamp bo co ??
http://www.jolana.cz/wp-content/plugins ... +%28Rox%29

EDIT: už to mám:
Jolana Star X se vyráběla od roku 1972 v Krnově. Měla jednu zajímavost – vestavěný booster.
takže kam se hrabe EMG .. :-D tady vidíš jaká to je raritní, zajímavá, a originálně řešená věc
BAch levoruký explorer, line 6 spider III 15w, pro případ distorzní nouze johnson EQ distortion, španěla amada, a obrovská hromada trsátek

Getcha Pull !!!
vlk44

Příspěvek od vlk44 »

Flajtr píše:Ty vole dyt to tam pisou, je tam vestavěný fuzz
booster není fuzz.. je to spíš preamp ... viz wiki:
Booster (electric power), a motor-generator set used for voltage regulation in direct current electrical power circuits

Getcha Pull !!!
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Neprodávej to ;) je to opravdu veliká, převeliká škoda. Dokud na tom nebudeš tak špatně, že by jsi neměl na chleba, tak si ji nechej :D
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
vlk44

Příspěvek od vlk44 »

ta kytara má materiální hodnotu někde kolem tisícovky .. proste je to stary, ale díky jejímu stáří a výjmečnosti má hodnotu kterou bych si jen stěží tipnul, navíc je v dost dobrym stavu a cena s přibývajícími roky jenom poroste ..

Getcha Pull !!!
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Sakra, vy jste taky stratégové... Proč mu neřeknete pravdu, že je to šrot a že mu za to dáte na pivo, abyste si to pak mohli pověsit na zeď?

(Snad někdo pochopil, co se snažím naznačit)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Bummer píše:Sakra, vy jste taky stratégové... Proč mu neřeknete pravdu, že je to šrot a že mu za to dáte na pivo, abyste si to pak mohli pověsit na zeď?

(Snad někdo pochopil, co se snažím naznačit)
Pán je filuta :lol:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Obrázek
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Rodolik

Příspěvek od Rodolik »

Tak jsem se rozhodl ,že si na ni ještě párkrát zahraju a pak ji pověsim na zeď a budu na ni každej den koukat a za patnáct nebo dvacet let se tu sejdeme a střelim jí :D Díky za rady
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Jop, to je přesně ono :)
Ještě pěkně naleštit HW a dřevo a pak ji dát nějak, aby se za těch dvacet na zdi nezkroutil krk ;)
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Jo to tlusté éčko se až moc nabaluje na áčko. Být tebou tak to vyčistím, vyleštím, natáhnu nové struny, seřídím. Pak bych na to buď hrál, nebo bych počkal 10 let, když si potom dáš práci s hledáním někoho kdo tyhle věci kupuje, sbírá nebo archivuje, můžeš z toho něco vytřískat.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tisicovou urcite, jestli je plne funkcni tak bych ji zkusil prodat aspon za pet tisic. sam jsem takovou vzdycky chtel, ma totiz integrovany fuzz ktery velmi zabiji :)) celkove to je takova pouzitelnejsi iriska, ale opravdu v praxi pouzitelny nastroj z toho dela ta aktivka s fuzzem. nekde tam je pouzdro na devitivoltovku (bacha, bude trochu mensi nez soucasne baterky, mozna bude potreba prelepit ji paskou aby drzela na miste - zkusenost s jednou zachovalou star X ze sbirky pana Jiry) tak to zkus zapojit a jestli bude fungovat tak muzu gratulovat k takove raritce jako funkcni star X :)
misadlouhy

Příspěvek od misadlouhy »

víš jak ... ty ji prodáš teď za pět tisíc a ten co jí koupil ji prodá za pár let za dvacku... a za padesát let mu za ní někdo nabídne milión
Norman ST 40 folk
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

To už je moc silný, ani za Gibsony z těch let a mnohem starším nekápne ten milion a to byly a hlavně jsou prémiové nástroje ( kde ty doby Gibsonu, Marshallu jsou :cry: ) takže od Jolany bych tak velké oči neměl.

Ale myšlenku máš víceméně správnou, to co prodá dnes za 5000 to prodá za 10 let za 20 let mnohem dráž ( nedovolím si tvrdit za kolik ) ale já takovou kytaru mít tak ji ani za 20 let z ruk nedám ! Vyšperkuji ji, a sem tam si na ni zahraju a prostě ji mám !
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jolana hlavne nikdy nemela takovy sberatelsky potencial jako gibson, takze nejaky kalkulace do budoucna jsou imho docela bezpredmetny. jedina kytara ktera takovej potencial ma je uplne prvni grazioso, za ktery jsou sberatele kdyz je v dobrym stavu vyklopit i kolem 30ti tacu, jinak to je vsechno do bura. treba ta Star X je zajimava v tom ze se moc nevidi, navic pridanou hodnotu tvori i fakt ze ji jde pouzit v praxi - je to porad srackova jolana z krnova (pokud se nejedna o nejaky zazracny kousek), nicmene ten fuzz z ni dela osobitou kytaru ktera muze mit v nekterych vecech skvely efekt. koncert bych na to ale hrat nechtel :)
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

za 10 let ji možná prodáš za 10 ale vzhledem k inflacu se reálná hodnota nezmění. :D takže nevim nevim s tím sběratelským nadšením.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“