Struny SG typ

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
.mirra.

Struny SG typ

Příspěvek od .mirra. »

Zdar koupil sem Si SG g400 od Epiphone a nevím jaké na to natáhnout struny myslím tím jaký typ? Dřív sem hrál na fendra tak se v tom moc nevyznám. Chtěl bych 10ky max 11ky. Protože dřív sem měl 12ky a to je na upadnutí prstů. A ještě sem se chtěl zeptat co jsou ty hybridy jakože vrchní 3 jsou tvrdší než spodní tři?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Struny SG typ

Příspěvek od Nero »

Hoď tam minimálně 10, spíš bych doporučil hybrid 10/11 nebo rovnou 11 (kratší menzura SG = menší tah strun = potřeba natáhnout silnější).

A ano, hybridy jsou o tom, že se v podstatě zkombinují dvě sady a basové struny jsou z té tlustší.

Pokud ti jde o konkrétní značku, tak třeba Ernie Ball, Arkay - ty osobně sedí mě. Často se doporučují Elixir, špatné nejsou Cleartone. Hodně lidí hraje na GHS, mě se líbí i Carl Martin.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
.mirra.

Příspěvek od .mirra. »

A ještě by mě zajímalo jaký ukončení strun např. na Stratovi byl bullet tady neco existuje nebo je to jedno?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Všechny struny pro elektrickou kytaru mají na konci ten váleček, je to jedno, jaké koupíš.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nero píše:Všechny struny pro elektrickou kytaru mají na konci ten váleček, je to jedno, jaké koupíš.
Respektive všechny kromě těch fenderovských bulletů a strun pro FR Speedloader :wink: Sorry, nedalo mi to :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jakmile jsem viděl, že si v tomto threadu reagoval, bylo mi jasné, co si zde přečtu :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Nero píše:(kratší menzura SG = menší tah strun = potřeba natáhnout silnější).
Asi to bude trochu banální dotaz, ale nějak mi to nejde do hlavy
Když na kratší mezuru potřebuju silnější struny než na delší, proč pak basa má G strunu o tolik silnější než A na kytaře, když má delší menzuru delší, což by mělo znamenat tenčí strunu (rozdíl jednoho tónu zanedbávám)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Mast3r

Příspěvek od Mast3r »

Neni to tím, že se ladí do jiné oktávy?
Ibanez S520EX :: Roland Cube 30X :: M-Audio FT MK2
Obrázek
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Mast3r píše:Neni to tím, že se ladí do jiné oktávy?
Ne, skutecne je Gcko na base o ton niz nez Acko na kytare. Jinak je to tim, ze u basy se vetsinou pozaduje vetsi tvrdost a tah struh nez napr. na elektricke kytare, vsimni si ze Acko na kejtre umacknes asi lip nez G na base. Jinak na akusticke kytare to tak nemam, Acko 42 a G na base 40. Tah je podobny.
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

Nerozumiem tomu. Zato, že Fender má väčší ťah strún ako Epi SG treba dávať silnejšie struny? To ako dôvod nevidím. Podľa mňa sú to odlišné gitary kde pocit z hry je iný. Rovnako ako ich zvuk, či do určitej miery aj technika hrania na tých gitarách.
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Dobra, tedy pokud chces na SG stejnou tvrdost na jakou jsi zvykly na svem Fenderu, natahnes na SG o cislo tvrdsi ;)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Moleek píše: Asi to bude trochu banální dotaz, ale nějak mi to nejde do hlavy
Když na kratší mezuru potřebuju silnější struny než na delší, proč pak basa má G strunu o tolik silnější než A na kytaře, když má delší menzuru delší, což by mělo znamenat tenčí strunu (rozdíl jednoho tónu zanedbávám)
Teoreticky by nemusela být o tolik silnější, ale jde i o feeling a tonální vlastnosti struny. Jak psal EDGE, struna na base je mnohem tvrdší než struna na kytaře.
mirko píše:Nerozumiem tomu. Zato, že Fender má väčší ťah strún ako Epi SG treba dávať silnejšie struny? To ako dôvod nevidím. Podľa mňa sú to odlišné gitary kde pocit z hry je iný. Rovnako ako ich zvuk, či do určitej miery aj technika hrania na tých gitarách.
Nutné to není, ale většina lidí to dělá. Málodkdo hraje rád na bláto. Pointa je prostě v tom, že chceš-li stejný tah (tvrdost) strun, je na kratší mezuře třeba natáhnout silnější struny. Jestli to tak nechceš, nemusíš, klidně na fender hod 012 a na SG 008.

A chtěl bych teda vidět, jak se na rlzných typech kytar liší technika hraní - to je poprvé, co něco takového slyším (čtu)... :roll:

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“