v gesu mu reknu, ze chci 2000pF a 4000pF a něco mi dá.... já radostnej, ze budu mít zase něco extrémního tam napájim oba dva do série tak aby bylo šest tisíc pF a hraje to hezky....na potácích byla císla 220, a na většim 420...tak si ríkám, rak pohoda...a pak se kouknu na fotku plumma a vidim, ze tam má šestset....a ríká, ze tam má šestset pF...
Hele, když to má vyrovnávat kapacitu kabelu, co to udělá když se to dá na potenciometr ve volume pedálu? Mezi ním a kytarou bude 3 metry kabelu, a k aparatuře pak asi 6.
Fungovat by to melo, konkretni hodnotu kondenzatoru asi budes muset overit experimentalne, zacal bych na tech 560 - 680pF. Na tom obrqazku prijde kondik zapojit mezi cerveny a modry(=bily) drat.
Mimochodem zapojit pasivni volume s potakem 100k primo za kytaru mi prijde trosku jako vrazda zvuku, vystup z (pasivni) kytary by mel byt zatezovan tak 500kohmy (lepe 1M).
(vyjimka je snad jen fuzzface, kde je "zatlumeni" snimacu malym vstupnim odporem efektu soucasti zvuku)
60'Rock_N'_Roll píše:jen tak náhodou...co by se stalo, kdybych na 10 metrů kabelu dal kondík o velikosti 470000pF...?
doopravdy mne to zajímá, co za zvuk pri točení volume z toho lezl...teoreticky někdo netušíte..?
10m kabelu zvuk musí udusit . Už 6 metrů je dost i když počítám nejkvalitnější kabel s malou kapacitou.
Když tam dáš takový kondík tak si myslím že ti bude hlasitost regulovat šupem. Čím větší kondík tím víc to přibere středů a takový už bude fungovat i na basy . Testil jsem kondíky od 300 do 2200p a tak 500 je dobré na kompenzování strát brilantnosti při stažené vol: 1500-2200p má "plyšový" charakter.
Oki. Díky za radu. Hodím tam teda kdyžtak ten správnej poťák. Tenhle už to má stejně za sebou (dostalo se mi do ruky tohle http://kytary.cz/bespeco-vm12/HN105917/ nefunkční , tak jsem si řekl že když je to tak jednoduchý tak si z toho spájím volume pedál svůj. )
Zdarec, našel jsem jedno super video ke kondíku a určitě neuškodí se o něj podělit. Věřím, že zkušenější budou vědět, každopádně neuškodí ho tu mít Mě osobně to pomohlo.