Efekty Pro Co Rat

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Efekty Pro Co Rat

Příspěvek od Bummer »

qwer píše:
Bummer píše:Chtěl jsem se zeptat, jestli máte někdo přímé porovnání těch starších RATů (80s) a těch, co se vyrábí dneska. Jelikož jsem zjistil, že moje oblíbená kapela sice na konci osmdesátek používala osmikila, ale měla před nimi právě RATy, zajímá mě, jestli má smysl investice do vintage modelu.
:?:
po tomhle jsem taky kdysi pátral a něco málo jsem se i dopátral. jde o to, že dnešní raty používají jiný opamp, taky ostatní součástky jsou trochu jiné, ale nejvíc prý záleží právě na opampu - ten se dá u předchozí generace (myslím, že výroba do 2008 ???) vyměnit za ten "původní" a zvukově je to pak nejspíš podobné těm původním krabičkám. Tuhle úpravu dělal třeba Smrčka za pětikilo, takhle upravovaný RAT měl myslím Wikxzen, tak se jej můžeš zeptat, jak se ta úprava projevila. úplně nové Raty jsou myslím dělané už trochu jinak a výměna čipu není tak jednoduchá. Osobně bych šel do nějaké té upravené nové verze, na bazaru se objevují poměrně často a cena je do 2t. Původní RAT totiž bude stát asi trochu jiné peníze.
Je to tak... Stojí, co nejdražší lampové efekty od Blackstaru. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No tak jsem dostal pěkně mastnou nabídku na RATa z roku 1987... Takže to vypadá, že až budou penízky, utratím je a novej aparát bude zas muset počkat. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Někdy teď nedávno jsem viděl jedno porovnávací video a ten zvuk byl dost rozdílnej. Zkusím pohledat.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jojo, to jsem viděl. Zvuk toho novějšího se mi líbil tak nějak víc, ale jak už jsem psal v SZ Krastymu - nejde mi o lepší zvuk, ale o autentický zvuk konkrétní kapely, která používala RATy na konci osmdesátých let.

Nessino

Příspěvek od Nessino »

konečně mi dorazil turbo rat, ale ten zvuk co jde z komba přes něj je úplný opak než jsem čekal (přibližně). Mám lampu Laney CUB 8 a ten zvujk je takový strašně uprděný, ubasovaný... kroutil jsem snad vším ale pořád je ten zvuk takový na ho**o. Přestávám si vědět rady, zkusim ho dát před tranzistor ještě jestli to není tím že by si s ním ta lampa nerozuměla ale nevim.
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

turbo rat je na cisty zvuk vetsinou strastne plstnaty, chlupaty a ujeceny. pouzivam ho s filtrem na max (nebo na 3h, podle chuti a kytary), volume taky na max a distortion priblizne na 9h. takhle to jen nakopne a v tom je pro me osobne dokonaly - zadny jiny zkreslovadlo se mi tak moc nelibi. kdyz se prida gain uz je z toho zas hruby surovy distortion az fuzz ktery dost prdi. btw ten reprak co je v tom laney taky neni zrovna vyhra, prislo mi to uprdeny uz samo o sobe.
Nessino

Příspěvek od Nessino »

Sem ho chtěl na takový grunge rock 80's, 90's (Nirvana, Silverchair, Bush...) . Z nahrávek se mi strašně líbil ale s tím Laneyem to nějak nejde. Zkusim to na tranďáku pro porovnání nebo u kámoša. Jinak s Filtrem právě basy přibývají a mě se zdá přebasovaný, až bude čas tak nahraju pro představu. Třeba se ZOOMem je to mnohem lepší, nevim kde je chyba.
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

s filtrem se ubiraji vysky, ja mam teda taky kytary co maji dost basu a nemam problem - spis bych to videl na ten reprak. nebo jestli to neni napajenim, ted mi v nem zrovna dochazi baterka a je to opravdu pervezni prehlcenej fuzz :)
Naposledy upravil(a) Kinx dne 4.12.2010 18:37, celkem upraveno 1 x.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Já z těch RATů učůrávám v kombinaci s osmikilem... Death Angel ho používali před JCM800 2205 a to je prostě underground jak má bejt. Zkreslení dostatečný na to, aby se na to dal hrát thrash a přitom ho není tak moc. A je správně špinavý, aby znělo dostatečně drze. :)

Nessino

Příspěvek od Nessino »

Napájení :idea: mám tak takový ten multi-adaptér s x koncovkama a volbou voltáže, je možný že to je nějaký sh*t. A když sem to kupoval v elektru tak se m zeptal jestli to jede na střídavý nebo stejnosměrný? sem vůbec nevěděl(elektrice moc nerozumim ale asi bych měl :oops: )
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Já sem si nechal kopírku Rata právě že má filtr z větším rozsahem než origo.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nessino píše:Napájení :idea: mám tak takový ten multi-adaptér s x koncovkama a volbou voltáže, je možný že to je nějaký sh*t. A když sem to kupoval v elektru tak se m zeptal jestli to jede na střídavý nebo stejnosměrný? sem vůbec nevěděl(elektrice moc nerozumim ale asi bych měl :oops: )
Jestli to je otázka, tak Rat jede na stejnosměrný. Stejně jako drtivá většina efektů. (Z baterky bys stěží tahal střídavý...)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Nessino

Příspěvek od Nessino »

Jo bral jsem na stejnosměrný, pak mě to s tou baterkou taky napadlo. Možná je to tím adaptérem, je to ten univerzální za 90,- jak už sem psal. Jak turborata napájíte?
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Měl by být stabilizovanej, ale při tak malým odběru co efekty mají se to projeví jenom v šumu...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

V nejhorším případě se dá dobastlit vyhlazovací člen (a fakt tím nemyslím Cyklon B).
Nessino

Příspěvek od Nessino »

Já bastlitel moc nejsem. Pozkoušim jeste co budu moct az bede cas a dam vědět. Díky za rady
Amid

Příspěvek od Amid »

Neporovnával někdo ProCo efekty z dnešní a dřívější produkce? Celkem by mě zajímalo, jestli v tom bude nějaký znatelný rozdíl. Na bazaru se občas vyskytuje nějaký ten Rat z 80. let.

//aj, ono se to tu už řešilo, jen sem si toho nevšiml :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

rozdil se bude pohybovat na stupnici od neuveritelneho az po zanedbatelny.
zalezi jenom na tom jak tvoje ucho ovlivnuji internetove legendy.

jinak samozrejme nejlepsi z nejlepsich je White Face Rat, kinx a radim hladik potvrdi :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Jesli chcete srovnáni mohu dovalit Turbo Rat koupeny 1994 a dvě kopirky: jednu PelMel jednu českou co sem si nechal. Novy Turbo Rat se da pujčit: o starem 80 roky nevim :)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Trochu oživím tohle téma. Zastesklo se mi po Turbo Ratu (měl jsem jej před x lety) a jelikož je v Německu u Thomanna cena téhle krabky skoro 4t. Kč a navíc hrozí riziko, že Proco přesune výroba někam úplně jinam a bude to vyrábět kdoví z čeho (jako to udělali u klasického RAT 2), tak jsem moc nespěchal a krabku koupil za 1800 Kč u kytar dokud je taková, jaká je a za tuto příjemnou cenu. A když už jsem byl v tom nakupování, tak jsem přibral i You Dirty Rat, který se od Turbo Ratu (nebo i klasického Ratu) liší pouze tím, že má diody germaniové namísto silikonových u Rat a led diod u Turbo.

No pedály jsou to oba dobré, co mě ale trochu štve je to, že má Turbo dost krátký sustain, dlouhý ton prostě totálně zdechne - tohle jsem tak nějak věděl, protože jsem tu krabku už jednou měl a i sám výrobce na to upozorňuje, jen jsem tak nějak zapomněl na to, jak je to zdechnutí "skokové". U You Dirty Ratu je to zdechnutí daleko pozvolnější a řekl bych v normě.

A teď můj dotaz, nejspíše na stavitele krabiček a odborníky - proč tomu tak je? A lze to nějak řešit? Ne, že bych to chtěl nějak extrémně hrotit, krabky jsou fajn a ikdyž si nechám nejspíš jen jednu z nich, tak mě tahle "vlastnost" nějak extrémně neštve, spíš by mě zajímalo, jak mohou dvě součástky tohle tak razantně ovlivnit (a nejen to - i celý zvuk). Předem díky za odpovědi.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“