Kde si nechat postavit aparát?
Pravidla fóra
Re: Kde si nechat postavit aparát?
a co mmjuz?
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
jaky ma ceny ?:D kolik si dal za to 4w prditko.Tak bych neco takove potreboval v nejblizsi dobe.
Schecter C1-classic ->You dirty rat-> laney LC50(starsi verze + repro celestion G12 classic ),Mmjuz amp
4000 - NOS lampy, alnico ovál reprák, je to na očkách a hraje to krásně...halys píše:jaky ma ceny ?:D kolik si dal za to 4w prditko.Tak bych neco takove potreboval v nejblizsi dobe.
edit: teď mi postavil za 7500 18W monstrum ale nevyšla mi brigáda tak na něj shánim peníze jak se dá
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Tak to je v pohode repraky mam doma naky tesly hrajou celkem fajn lampy bych taky splasil stacila by me hlavka asi se optam ale penize stejne budu mit az k podzimu
Schecter C1-classic ->You dirty rat-> laney LC50(starsi verze + repro celestion G12 classic ),Mmjuz amp
No ono mi z Berserker amps odpověděl že s opravdu kvalitními součástkami by se to dalo udělat za 9 tis, jenže to šlo o kopii dual terroru ve verzi kombo. Nakonec jsme to rozšířili o reverb a efektovou smyčku a další vykopaniny. Takže jak říká Bummer - Vladyka tvrdil okolo 15tis. Což je myslím přijatelné a pěkné a dobré kombo.bubucci píše:U p. Horkého na cenu kolem 10 zapomeň, on na součástkách šetřit nebude a nedovolí, aby šlo do světa kombo, které nebude zvukově 100% Jinak jeho aparáty hrají všechny do jednoho naprosto skvěle a co jsem naposledy u něj slyšel Bonanzu, tak je jasné, kdo je u nás nejlepší ve stavění aparátůHolt za kvalitu a custom provedení se platí, ale sériové aparáty ve stejné cenové relaci se tomu prostě nevyrovnají ani omylem.
Gibson Les Paul Standard 2005
Gibson Les Paul studio
Zakázková celomasivní elektroakustika
Gibson Les Paul studio
+1. pokud teda vyrobci nejsou svati a delaji to bez naroku na honorovanou praci, jinak si to neumim moc dobre predstavitlubos píše:No já si hlavně myslím že pokud mají být dodrženy vaše požadavky, tak na kvalitní (tzn.skvěle hrající) a zakázkově udělaný kombo, ve vámi požadované cenové relaci klidně zapomeňte.
jinak nehlede na cenu bych asi sel do hota, ten se primo na veci ktere popisujes specializuje. verim ze i treba berserker bude delat hezky zesaky, ale co mam zatim s hotem osobni zkusenost tak muzu jen doporucit.
Klidně bych šel do Hota . Osobně bych si v pohodě vystačil s kopií Orange Dual terror ve Verzi kombo, jen s reverbem navíc a nižším výkonem (místo 30-15W třeba 15-7W) A budu šťastnej jak blecha. Jenže se bojim ceny, protože každej tak nějak říká že hot je drahej, ale je to kvalita, což vím.Další věc je, že na to nechci čekat třeba půl roku, což bych asi musel ne? Nechal jste si tam někdo stavět takovejhle aparát? Myslím že konkrétně Dual terror je amp, kterej je zapojením jednoduchej - z mého laického pohledu, ale možná se pletu. Tohle prostě postavit musí jít , když už to postaveno bylo.Jen přidat reverb a mít nižší wattáž.Kinx píše:+1. pokud teda vyrobci nejsou svati a delaji to bez naroku na honorovanou praci, jinak si to neumim moc dobre predstavitlubos píše:No já si hlavně myslím že pokud mají být dodrženy vaše požadavky, tak na kvalitní (tzn.skvěle hrající) a zakázkově udělaný kombo, ve vámi požadované cenové relaci klidně zapomeňte.
jinak nehlede na cenu bych asi sel do hota, ten se primo na veci ktere popisujes specializuje. verim ze i treba berserker bude delat hezky zesaky, ale co mam zatim s hotem osobni zkusenost tak muzu jen doporucit.
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
postaví to za max 2-3 měsíce, ale nedělá kopie. Staví podle tvých požadavků na zvuk, pustíš mu třeba nějaké skladby a on už za ty roky má přehled jak to udělat, aby ti to sedělo. Výhoda je, že zkusíš a řekneš tady to bych chtěl tak a tady to tak. Nejlepší bude mu zavolat a domluvit se...
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Přesně to co říkáte vám oběma postaví Dušan Zeman. Staví brutální zesilovače a postaví vám cokoliv. Hraje to skvěle. Na hlavy.instrumento.cz se můžete přesvědčit třeba o jeho kopii Dual Rectifiera. Ty aparáty hrají opravdu prvotřídně.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Ahoj lidi, připojím se k tématu. Nějakej ten pátek opravuju zesilovače, kytary a efekty. A taky jsem už něco stavěl a můžu říct, že jsem málem zešedivěl. Ani se nedivim, že to spousta lidí dělat nechce.
Řešil jsem to tak, že jsme se sešli a probírali jsme, jaký má představy o zvuku a co vyžaduje. Podle toho jsem postavil zesik a ten sme podle jeho požadavků ve zkušebně dotvářeli. Někdo byl docela v pohodě, ale někdo si prostě myslel, že je mistr světa a furt otravoval: "Hele potřebuju udělat něco se zvukem..." Hm.. hrál a já se šťoural v zesiku pod proudem a měnil součástky... Říkám mu: "máš na prd bednu, ta prostě huhlá..." On: "Nééé to je píč..na ta je dobrá!"..
no tak ji pak vyměnil, ale po hádce, která nebyla pěkná. teď je spokojenej, zaplať pánbůh
Řekl jsem si málo a prostě takovýho člověka jsem málem dotoval, nic jsem z toho neměl. A ještě starosti okolo... Děs...
můj názor je takovej, že dá se to postavit za 11tis, ale:
-koncák(15W s EL34) + šasí a 1 kanál (+3500)
-další kanál (+1500)
-EFX smyčka no problém (zadax)
-s reverbem už jo (lampovej reverb +3000, tranzistorovej +1500 a k tomu pružiny alespoň za 1500) Pokud by ti stačil EFX procesor ALESIS tak ten by byl za 1800 (umí delay, hall, chorus, flanger a tam pružiny nepotřebuješ)
-bedna by byla z březové překližky 19mm silné potažena koženkou s kováním, madly a nožičky (+4000)
-No a zase problém repro... (připočítej dalších 1500-2000)
Zhruba cena mi vychází za 11tis a to bez reverbu. Je to jen kalkulace, aby sis dokázal představit cenu kolik co stojí za prvotřídní součástky. Pokud se dostaneš s cenou níže, buď si jist, že to někde někdo vojebal. Já totiž ani nepočítám s tím, že bych to vyráběl, proto jsem si takle pustil pusu na špacír
Každopádně držím pěsti, ať máš štěstí, jak na stavitele, tak na vzájemnou souhru a pochopení tvých představ s jeho, to je úplně nejdůležitější.
Řešil jsem to tak, že jsme se sešli a probírali jsme, jaký má představy o zvuku a co vyžaduje. Podle toho jsem postavil zesik a ten sme podle jeho požadavků ve zkušebně dotvářeli. Někdo byl docela v pohodě, ale někdo si prostě myslel, že je mistr světa a furt otravoval: "Hele potřebuju udělat něco se zvukem..." Hm.. hrál a já se šťoural v zesiku pod proudem a měnil součástky... Říkám mu: "máš na prd bednu, ta prostě huhlá..." On: "Nééé to je píč..na ta je dobrá!"..
no tak ji pak vyměnil, ale po hádce, která nebyla pěkná. teď je spokojenej, zaplať pánbůh
Řekl jsem si málo a prostě takovýho člověka jsem málem dotoval, nic jsem z toho neměl. A ještě starosti okolo... Děs...
můj názor je takovej, že dá se to postavit za 11tis, ale:
-koncák(15W s EL34) + šasí a 1 kanál (+3500)
-další kanál (+1500)
-EFX smyčka no problém (zadax)
-s reverbem už jo (lampovej reverb +3000, tranzistorovej +1500 a k tomu pružiny alespoň za 1500) Pokud by ti stačil EFX procesor ALESIS tak ten by byl za 1800 (umí delay, hall, chorus, flanger a tam pružiny nepotřebuješ)
-bedna by byla z březové překližky 19mm silné potažena koženkou s kováním, madly a nožičky (+4000)
-No a zase problém repro... (připočítej dalších 1500-2000)
Zhruba cena mi vychází za 11tis a to bez reverbu. Je to jen kalkulace, aby sis dokázal představit cenu kolik co stojí za prvotřídní součástky. Pokud se dostaneš s cenou níže, buď si jist, že to někde někdo vojebal. Já totiž ani nepočítám s tím, že bych to vyráběl, proto jsem si takle pustil pusu na špacír
Každopádně držím pěsti, ať máš štěstí, jak na stavitele, tak na vzájemnou souhru a pochopení tvých představ s jeho, to je úplně nejdůležitější.
Začínám pomalu ale jistě tuhle myšlenku opuštět... Líbilo by se mi mít aparát dle vlastních přestav. Ale uznávám, že ty se docela často mění a když navíc vidím, že zvuk, co hledám, je sice osmikilo ale s distortionem před ním, přestávám si být jistý tím, že vím, co chci.
Napíšu panu Vladykovi, že jsem si to rozmyslel.
Napíšu panu Vladykovi, že jsem si to rozmyslel.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Hele 800 s distem je vážně super, ale ta cena za sestavu...
Copak to - to by se našetřilo... Ale tahat to každý týden do zkušebny a zpět - to už by se nedalo. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Já myslím, že by se pro tebe našlo i něco, co se dá nosit, hraje to dobře a má to podobnej charakter jako zabijácká JCM800 s distem... třeba SOLDANO Super Lead 60...? bez krabky a bez 10kil
??
Sežeň si osmistovku v kombo verzi. 2205 se tak dělal, nevím přesně, pod jakým číslem.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
myslim, že ty označení komb byly nějak 4210, 4010 a i nějaká 4104 nebo tak nějak
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Já na ty komba koukal... Ale když ono to má běžně kolem 40 kg. Navíc 2205 je polovodičová - když už bych do toho investoval, chtěl bych lampovou (já vim, jsem divnejLatam píše:Sežeň si osmistovku v kombo verzi. 2205 se tak dělal, nevím přesně, pod jakým číslem.
Číslo je 4***
Soldano je trošku mimo můj rozpočet a asi by se to hodně špatně shánělo.gondis píše:Já myslím, že by se pro tebe našlo i něco, co se dá nosit, hraje to dobře a má to podobnej charakter jako zabijácká JCM800 s distem... třeba SOLDANO Super Lead 60...? bez krabky a bez 10kil??
Tak ono to zní dost lampově, to mi věř;) při nejhorším jde ten můstek odstranit. A smyčku tyhle zesáky/komba mají.Bummer píše:Já na ty komba koukal... Ale když ono to má běžně kolem 40 kg. Navíc 2205 je polovodičová - když už bych do toho investoval, chtěl bych lampovou (já vim, jsem divnejLatam píše:Sežeň si osmistovku v kombo verzi. 2205 se tak dělal, nevím přesně, pod jakým číslem.) a ještě bych si tam musel nechat dodělat smyčku.
Gondis:
Všechno jde, když se chce. Předem se za dlouhé psaní omlouvám. Přeposílám níže 2 z několika mailů s panem Horkým - HOT amps. Takže...všechno jde postavit....
Dobrý den,
Promyslel jsem to nakonec takto:
výkon - nejlépe 15W s přepínáním na třeba 7W nebo kolik to bývá a v Class A
Chci aby se čistý zvuk i při větší hlasitosti moc nenakresloval a abych aspoň na jednom kanále dosáhl vysokého pilovitého hi gainu typu ENgl například.Dále pak pružinkový reverb
ovládání:
čistý - Gain, Tone, Volume
lead - Gain, Volume , Bass, Mid, Treble
bokem Master Volume a reverb
Je tohle možné?
Mělo by to být ve verzi 1x12 kombo. Reprák bych si vybral a dokoupil sám
Na kolik by to přibližně vyšlo, pokud to teda postavit lze?
Takže dříve jak třeba za 4 měsíce by to být opravdu nemohlo?
Děkuji za odpověď a ochotu.
Jakub
Odpověď :
Dobrý den,
15W/7W výkon není problém, dá se udělat buď 2xEL84 nebo 2x6V6...
Ovládání jako máte napsané není problém....
Pokud tedy budu počítat pak osazení je 4xECC83(12AX7), konec EL84 nebo 6V6,
lampový usměrňovač GZ34. Osadili by jsme to do menšího komba (jako Bawler).
Všechno je to point-to-point, tedy žádné tišťáky.... Cena by se pohybovala
okolo 22000kč.
Pokud by tam měla být smyčka, pak jedna ECC navíc. Smyčka by byla paralelní,
při nastavení na 100% se chová jako seriová... Cena by se navýšila o 1600kč.
Pokud reverb, pak 2xECC navíc + reverb jednotka + budící tráfko. Reverb
dělám starým klasickým způsobem, tedy žádné polovodiče. Cena by se navýšila
o 3500kč.
Vzhledem k tomu, že už tam jsou domluvené zakázky, se to opravdu nepodaří
posunout. To jsem dal ještě rozumný termín a posunul svoje věci. Opravdu to
dříve nepůjde.
S pozdravem
Všechno jde, když se chce. Předem se za dlouhé psaní omlouvám. Přeposílám níže 2 z několika mailů s panem Horkým - HOT amps. Takže...všechno jde postavit....
Dobrý den,
Promyslel jsem to nakonec takto:
výkon - nejlépe 15W s přepínáním na třeba 7W nebo kolik to bývá a v Class A
Chci aby se čistý zvuk i při větší hlasitosti moc nenakresloval a abych aspoň na jednom kanále dosáhl vysokého pilovitého hi gainu typu ENgl například.Dále pak pružinkový reverb
ovládání:
čistý - Gain, Tone, Volume
lead - Gain, Volume , Bass, Mid, Treble
bokem Master Volume a reverb
Je tohle možné?
Mělo by to být ve verzi 1x12 kombo. Reprák bych si vybral a dokoupil sám
Na kolik by to přibližně vyšlo, pokud to teda postavit lze?
Takže dříve jak třeba za 4 měsíce by to být opravdu nemohlo?
Děkuji za odpověď a ochotu.
Jakub
Odpověď :
Dobrý den,
15W/7W výkon není problém, dá se udělat buď 2xEL84 nebo 2x6V6...
Ovládání jako máte napsané není problém....
Pokud tedy budu počítat pak osazení je 4xECC83(12AX7), konec EL84 nebo 6V6,
lampový usměrňovač GZ34. Osadili by jsme to do menšího komba (jako Bawler).
Všechno je to point-to-point, tedy žádné tišťáky.... Cena by se pohybovala
okolo 22000kč.
Pokud by tam měla být smyčka, pak jedna ECC navíc. Smyčka by byla paralelní,
při nastavení na 100% se chová jako seriová... Cena by se navýšila o 1600kč.
Pokud reverb, pak 2xECC navíc + reverb jednotka + budící tráfko. Reverb
dělám starým klasickým způsobem, tedy žádné polovodiče. Cena by se navýšila
o 3500kč.
Vzhledem k tomu, že už tam jsou domluvené zakázky, se to opravdu nepodaří
posunout. To jsem dal ještě rozumný termín a posunul svoje věci. Opravdu to
dříve nepůjde.
S pozdravem
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
- Slimy
- Kontaktovat uživatele:
Zrovna včera jsem psal panu Vladykovi. Zatím jsem mu hrubě vylíčil, co bych chtěl: zesilovač do 50W na způsob Plexi či JCM800, tak aby byl dvoukanál (čistý/zkreslený) se základní výbavou, tak aby se dal každý kanál nastavit.
Ale přemýšlím i o kombo verzi...
I kdyby se časem moje požadavky na zvuk měly měnit, tak se neztratí... tedy pokud se s p. Vladykou nějak domluvíme. Od včerejšího podvečera neodepsal
Ale přemýšlím i o kombo verzi...
I kdyby se časem moje požadavky na zvuk měly měnit, tak se neztratí... tedy pokud se s p. Vladykou nějak domluvíme. Od včerejšího podvečera neodepsal
"Lots of people talk and few of them know..."