(pre)lawsuit LP - co říct na tohle ?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Tonda

(pre)lawsuit LP - co říct na tohle ?

Příspěvek od Tonda »

Tohle mi teď poslal jeden kámoš, chtěl koupit japonskýho LP Customa, ze začátku 80.let
a našel toho samýho (stejná značka -Burny, stejná doba, tj 82-85) - jak vypadá pod lakem :shock: :mrgreen:

Obrázek
Obrázek

Šli byste do toho ? Kdyby někdo měl slabší zrak, tak je top ze 7 hezky stejně malých kousků..

Jako jasně - může třeba i hrát slušně .. ale chtěli byste takovouhle skládanku ("co kde zbylo za odřezek"),
a to navíc z doby, která se honosí, jak byla výroba a materiál(y) kvalitní...

Takhle já si představuju pod lakem spíš mojí starou Diamantku, je ze stejný éry :roll:
Akorát že tohle je aspoň mahagon.

Já mu do toho mluvit nebudu, ale asi bych si to hodně rozmýšlel.. Když byli schopný udělat tuhle takhle, pravděpodobně budou i ostatní stejný.
I´m wheels... movin´wheels
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: (pre)lawsuit LP - co říct na tohle ?

Příspěvek od Nero »

No, a kolik by ho tahle sranda stála?

Ale já bych do toho nešel... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Prej něco pod 20 ..
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

:shock: A ja si myslel ze na ty customy davaj (stejne jako gibson) maple top.....Puvodne byl asi cernej,co?

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Ne, nejdřív tyhle Burny Customy byly správně (tak jako původní Gibson Customy) mahagon.zadek + mahag.top, ale pak to začli (Burny) taky dělat s javorem, někdy od konce 80.let ..

Gibson už i tu první "Reissue" Customu v roce 68 dělal s javor.topem.
Ale originál, tj. 1954-1960 (myslím, nevím přesně kdy s LPC přestali) je dělal Gibson celomahagonový.
Takže historicky správně je LP Custom jenom z mahagonu (úplně nejlíp celej z 1 kusu, taky jich pár takhle loni Gibson vyrobil, ten routing je docela zajímavej, na kanál k přepínači snímačů je potřeba hooodně dlouhej vrták :mrgreen:

A správně, ten na fotkách byl původně černej:
Obrázek
panedge

Příspěvek od panedge »

Těžko říct,takhle když to vidím,tak bych do toho nešel,ale když bych ten obrázek neviděl,jel bych kytaru vyzkoušet a hrála by slušně,tak ji vezmu,že jo.Navíc ještě jak se říká,jakže jsou ty japonskyý lespauly skvělý 8)
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Krutá rána pro všechny vintážisty :mrgreen:.

Já osobně bych teda kytaru z parket nechtěl. Ikdyž jsou mahagonový. :lol:

Určitě se najdou kusy co hrají pěkně ale pořád si myslím, že tyhlety kytary nejsou všechny excelentní, jak se o nich často píše(papouškuje). Bohužel se dneska prodávají modely, které byly i tenkrát nižší třída za dost draho, jenom protože je na nich Burny, Pearl, Greco atd.
Osobně jsem si ale myslel, že zrovna tyhlety vyšší třídy budou lepší a evidentně jsem se spletl. Asi to rozlišovali jenom designem. :mrgreen:

btw průzračné laky v tomhle mají docela výhodu. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Tyhle kecy mě fascinují :-D... zajímalo by mě jestli byste někdo poznali zvukový rozdíl mezi lp ze dvou kusů a mezi tímhle (kdyby bylo zalakované) jediné co byste možná zaregistrovali by byl jiny ton kvůli rozdílnosti typů dřev, ale stejně pochybuju že by 99% lidí tady podle zvuku té kytary poznalo, že je z tolika kusů. Kdybyste to neviděli a hráli na to přišel by vám zvuk úplně normální. A já osobně bych si takovou kytaru bez problému koupil kdyby mi přišla zvukově v klidu. Myslíte, že někdo někdy bude řešit jestli máte pod lakem 5 fošen nebo 2?
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

je to hnus, ale veskrze souhlasim s mastrem v tom ze jestli to hraje dobre tak neresit :)

mexicky fendery jsou ze sedmi kusu topolu a kolikrat to hraje taky uzasne. norlin lespauly meli hnusny trikussy topy, pancake telo a taky bych jednoho hrozne chtel :)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

To je dilema. Hodnota kytary vs. technologie zpracování vs. země původu vs. jaký máš pocit ze zvuku a hraní...
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Taky souhlasím s Mastrem, lepení z více kusů má i své výhody a kytara podle toho nehraje, pokud by hrála dobře...o co jde ? Příjde mi to víc normální jak jednokusové masivy, věc názoru. Mít ty prachy a vědět, že ta kytara hraje dobře tak bych ji klidně bral.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Mastr píše:Tyhle kecy mě fascinují :-D... zajímalo by mě jestli byste někdo poznali zvukový rozdíl mezi lp ze dvou kusů a mezi tímhle (kdyby bylo zalakované) jediné co byste možná zaregistrovali by byl jiny ton kvůli rozdílnosti typů dřev, ale stejně pochybuju že by 99% lidí tady podle zvuku té kytary poznalo, že je z tolika kusů. Kdybyste to neviděli a hráli na to přišel by vám zvuk úplně normální. A já osobně bych si takovou kytaru bez problému koupil kdyby mi přišla zvukově v klidu. Myslíte, že někdo někdy bude řešit jestli máte pod lakem 5 fošen nebo 2?
Kdyby to bylo tak jedno, tak budou všichni dávno vyrábět kytary z 50 kusů :mrgreen:

Další věc je, že třeba přes JCM800 s BigMuffem to bude opravdu jedno - takže v tom máš pravdu (a nemyslím to nijak ve zlým, prostě pak je skoro jedno na co hraješ, protože z kytary jako takový slyšíš stejně kulový, možná tak snímač).

A taky, že kytara která se tváří jako kopie něčeho, by taky měla respektovat výrobní postupy toho, co kopíruje. Ale tahle je přesně podle hesla "navrch huj, vespod hnůj ".
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Jestli narážíš na mou výbavu tak muffa už dávno nemám byl nouzovým řešením na rchylo když jsem vyměnil distortion co jsem měl za sansamp... mám visual sound jekyl / hyde. A rozhodně netvrdím, že tam rozdíl nebude. Tvrdím, že to 99% lidí tady nepozná a tu kytaru odsoudí jen proto, že to kosmeticky nevypadá dobře a taky lidi na foru vyčetli z jiných for, že by to nemělo být víc jak z 3 kusů a když je tak to prostě musí být špatně. Téměř každý člověk tady by rozeznal nějakou větší rozdílnost zvuku k horšímu nebo lepšímu až po výměně snímačů, ale pokud by dal na obě zmíněné kytary stejné, zaznamenal by minimální rozdíly, které by doladil posunutím např. basů na ekvalizeru o čarečku výš.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Myslel jsem spíš celkově styl hudby, nebo nastavení zvuku - prostě preampový zkreslení potlačí vlastní zvuk kytary natolik, že nějaký detaily se nedají moc posuzovat.

Ale jde mi hlavně o přístup toho výrobce, že si vlastně dělá srandu ze zákazníků.
Když už se to tváří jako LP Custom (i když za mnohem míň než od Gibsona), tak by
si měl taky udržet nějakou technologickou úroveň - a ne sebrat po zemi co se kde válí a slepit to a
zamatlat černým lakem.
Dyť je tam pomalu víc lepidla než dřeva :mrgreen:
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja si myslim ze s tim preampovym zkreslenim to taky neni uplne takhle cernobily - mas aparaty ktery to potlacej vic (treba mesa mark) a nejaky zas treba min (osmistovka), vsechno je to o tom jak je to reseny pred zkreslenim, jak moc to komprimuje etc. samozrejme na nejaky ultrahigain uz se vetsinou hodne ty rozdily smazavaj, nicmene troufam si rict ze na nejaky "normalni rockovy nastaveni" (tady by to chtelo referencni ukazku :) zatim budiz treba nastaveni jednokanal osmistovky s gainem na max a masterem pod dvojkou) jsou ty nuance jeste celkem porad patrny :)
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Myslim, ze bychom se všichni hodně moc divili, kdybychom zjistili co to máme a na co to hrajeme... :wink:
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Zase krasne ladi s pohovkou :lol:
Tonda

Příspěvek od Tonda »

60'Rock_N'_Roll píše:Myslim, ze bychom se všichni hodně moc divili, kdybychom zjistili co to máme a na co to hrajeme... :wink:
To zas přeháníš :wink:

Jediná moje kytara, u který "nevidím dovnitř" jen mex.tele Std., ty sunbursty jsou odýhovaný + zboku černý, takže tam je možný leccos (nejspíš něco jako tenhle Burny :mrgreen: ) - jinak mám transparetní laky nebo lubovky, takže je dobře vidět z čeho, a z kolika kusů to udělali.
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

tak pokud se dobre koukám, tak moje epi za 13 je z jednoho kusu mahagonu, o čem silně pochybuju...a top z dvou kusů javoru..

prostě tyhle firmy to maj tak zmálký, ze my fakt nevíme na co hrajeme.. :wink:
loos

Příspěvek od loos »

60'Rock_N'_Roll píše:tak pokud se dobre koukám, tak moje epi za 13 je z jednoho kusu mahagonu, o čem silně pochybuju...a top z dvou kusů javoru..

prostě tyhle firmy to maj tak zmálký, ze my fakt nevíme na co hrajeme.. :wink:
souhlasim. Navíc kdyby jsme to chtěli brát do detailu tak nevíme jekje konkrétní mahagon to je (myslim odrůda), jak dobře je vysušenej, (občas) je to vůbec mahagon? a dalo by se pokračovat :arrow:
Mě přijde tenhle japonec sexy v týhle parketový úpravě :mrgreen: Ale hlavní jestli to hraje. Pokud ano tak bych bral bez debat.
BTW viděl jsem japonskýho ibaneze (tele :!: ) kterej byl asi z 5 kusů a stejně tak strata z japonska kterej je ze 7 různě velkej kusů aniž by se kdo obtěžoval na něj dát tu dýhu nahoru a hraje jako víno!
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“