Aparáty Rockwell, zkušenosti

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Aparáty Rockwell, zkušenosti

Příspěvek od Wohma »

U lamp musi byt vsechno naddimenzovane, protoze ve spickach to muze dost litat. Prave proto tam jsou ty rezervy, kdyz tam nejsou, muze byt prusvih :) Ony ty kt88 muzou davat az o polovinu vyssi vykon, to uz neni sranda.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jojo, tím pádem by teoreticky mělo jít i vyměnit lampy za KT88, ne? :) I když zase přijdeš o tu rezervu. Možná že na to jdu blbě, ale elektrika jde mimo mě :D
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No jenze pak tam tu rezervu nemas a to je prave ten problem... Ta rezerva tam neni jen tak, ta je tam kvuli tem spickam, ktery by mohly neco odpalit. Jinak nejde tam jen o vykon - je tam jiny zhavici napeti nebo co, prave to doufam, ze nekdo znaly doplni.
Somnus Aeternus
dalabo

Příspěvek od dalabo »

A kolik kusů je teda roční produkce Rockwell že je tu takové dlouhé vlákno ?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

To podle me vi jen pan Vladyka, se ho zeptej :) Podle me radove desitky kusu.
Somnus Aeternus
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Nevím, tipuji tak kolem 50 kusů? Nejvíce jde na odbyt Red Trip. Klasický Biohazard se už nedělá. teda jako vzhled, protože ta firma, kde bral ten biohazard plech už ho nevyrábí. Takže tam jde jen mřížka. I když tuším, že mi říkal, že pár těch plechů ještě má, ale nechci kecat.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

No já si myslím, že by Vás někdo, kdo staví aparáty rychle vyvedl z omylu, že to taková pohoda zaměnit EL34 za KT88 není :D
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

bubucci píše:No já si myslím, že by Vás někdo, kdo staví aparáty rychle vyvedl z omylu, že to taková pohoda zaměnit EL34 za KT88 není :D
<neověřená spekulace> co jsem slyšel tak záleží taky na power trafu kolik zvládne dát - potože když dává málo tak jsou ty KT nabiasovany hodne pod optimem a zni to hnusne. kdyz je dobrej power tak taky musi bejt naddimenzovanej vystupak protoze spravne nabiasovany daj ty KT o dost vetsi vykon takze to rozhodne neni zadna p***l
kdyz ten zesik splnuje tyhle veci tak ta uprava uz je jenom par soucastek... </neověřená spekulace>
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Chlapcí, ukončíme vaši spekulaci, ptal jsem se Honzy Vladyky na možnost vyměnit v RedTripu koncové lampy za KT88. Odpověď byla, že většina prvků je stejná jako pro hlavu BlackSkull, takže by to teoreticky šlo, ale že má BS jiný trafo, který by se teda na RedTripu muselo změnit. Ale jinak jako, že všechno se dá :)

BTW. Musím konstatovat že Honza Vladyka je moc fajn chlapík, přijel jsem z rozbitým zesíkem Rockwell Brighter (15 let stará hlava !). Domluva na opravě, oprava do deseti dnů za uplně fantastickou cenu. A když jsme se tak mezi bavili o možných úpravách zesíku, tak jsem se rozhodl, že pořídím novou palici RedTrip, bo 120W v lampě v metalcoru určo uživím a víc variabilní zesák taky. Dohoda padla... vše za super lidskýho jednání, člověka co chce pomoct s výsledným zvukem bez ohledu na to, že ostatní komponenty nejsou jeho konstrukce, rady co a jak upravit, jak předělat box, co zkusit, aby to hrálo líp a tak :) prostě super. Nemůžu víc než chválu. Snad jen už abych měl RedTripa doma :)
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Janekzz

Příspěvek od Janekzz »

Musím se přidat k isachsovi... Už několikrát jsem u pana Vladyky byl s aparatem, jednu chvíli jsem vlastnil i red tpipa a několiktát jsem mu volal když jsem potřeboval poradit. Naposlet se stavbou boxu. Vždy se mi snažil co nejochotněji pomoct. Poradil mi své fígle atd. Fakt se vyzná...

Co se toho biohazard plechu týče, nevím jak je to s jeho výrobou, ale uplně náhodou jsem ho našel na nějakém webu s příslušenstvím a dílama pro tunning aut a normálně se tam ta desta dala koupit. Ale ono to není jen o tom plechu. Honza mi říkal, že se maximálně snažil stáhnout cenu toho redtripa aby mohl konkurovat (cenou) aparátům který se sem vozej z číny. A řekl bych že se mu to povedlo. Red trip vypadá velmi slušně a hraje stejně jako bio. Střeva jsou udajně uplně stejný a mám takový pocit, že to má i nějaké to přepínání navíc, takže to je prakticky to samé jen v jiném kabátě.

Jinak s redtripem jsem byl velice spokojen. Úžasný čistý a zkreslený kanál... Nakonec jsem ho ale prodal, né že bych nebyl spokojen, ale chtěl jsem zas zkusit něco jiného... Navíc musím vozit apec na každou zkoušku, takže hledám co nejkompaktnější a nejlehčí záležitost. Nebaví mě tahat 25 kg.
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Neví tady někdo jak velký repro se dává do Rockwellu Blade? Zajímá mě jestli je tam dvanáctka nebo desítka. A taky jestli to výkonově utáhne třeba menší klub
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Dává se tam dvanáctka. Klub to výkonově utáhne, ale s ještě jedním boxíkem by to byla tutovka. Taky můžeš Honzovi říct ať ti udělá 212 verzi. Musely by ale asi být ta repra nad sebou. To bych ale viděl jako výhodu ;)
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

No já právě budu kupovat toho Blada co je na bazaru mám přesně rozpočet akorát 8000 a myslim že za ty prachy nic lepšího neseženu. A boxík se dá vždycky dokoupit
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Tak ten Rockwell Blade co byl na bazaru už se hřeje u mě doma :D Za těch 8000 co jsem za něj dal jsem vážně spokojenej a myslim že nic lepšího bych ani nesehnal (zkoušel jsem Peavey Valveking kterej se na bazaru dá sehnat za podobnou cenu a myslim že ten Blade mu natrhne zadek). Jediný co mě zajímá je zda pokud bych chtěl ještě o něco mesovitější zvuk tak jaký repro by se dalo dokoupit? Aktuálně je tam nějaký Laney custom design
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

V30 nebo G12T-75. To je klasika, kterou slyšíš v písničkách. Jsou i jiné možnosti, jako třeba EVM, ale to je cena kolem 4000kč. Jdi do V30, popřípadě ty Tčka.
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Dík. Stačí aby sedělala impedance a velikost repra co jsem tu tak nějak čet že jo?
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

AntaresX9 píše:Dík. Stačí aby sedělala impedance a velikost repra co jsem tu tak nějak čet že jo?
jasně - a ještě by repro mělo mít víc, nebo aspoň stejně wattů než zesík abys ho neodpálil...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Tak zesík je psanej že by měl mít 30W a to repro má 60W tak by neměl snad bejt problem
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

AntaresX9 píše:Tak zesík je psanej že by měl mít 30W a to repro má 60W tak by neměl snad bejt problem
jo to je bez problémů
www.black-audio.net
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

hral jsem vcera na nejakej rockwell, no zvuk jsem tam nasel zhruba az v maximalnich polohach EQ, gainu to nemelo moc, ale nehralo to spatne. ale typ nevim.. podivam se na fota az budou naky
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“