Druh lamp
Pravidla fóra
Druh lamp
Čau lidičky. Mám takovej problém. Dneska jsem si koupil lampu a napadlo mě jí kouknout na lampy jaký tam vlastně jsou. Problém je že jsem to na nich nedokázal vyčíst. Bylo tam na nich 6 pak takovej hranatej tvar připomínající trochu malý n pak 14 a pak zas ten hranatej tvar. Neví někdo co je to za lampy. Jinak aparát mám Rockwell Blade
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Druh lamp
To ekvivalent EL84 - respektive jejich ruská alternativa. Ty "n" nejsou "n" ale azbuka - 6П14П.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ano je to tak, a gratulace, výbornej aparát!
A jen tak pro rozšíření, pokud se mi azbuka nevykouřila za prázdniny z hlavy, jsou to 'p'čka 
- Nero
- Rádce
Jojo, jsou to P. Člověk by tu lampu našel pod označením 6P14P. Případně existuje ještě 6P14P-EV (6П14П-ЕВ), která se označuje jako EL84M a mám dojem, že často se o ní mluví jako o "ruské vojenské EL84".
A pro autora threadu - protože nese ruské označení, půjde pravděpodobně o lampičku z dílny Sovtek.
A pro autora threadu - protože nese ruské označení, půjde pravděpodobně o lampičku z dílny Sovtek.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Á dobrý dík. To víte moje generace se z azbukou ž tak moc nesetká a ve škole jí nemám tak mě to nějak nenapadlo. Jinak daj se tam místo nich dát třeba 6l6? Já se v tom elektru moc nevyznám tak nevim co by to udělalo
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
nedaji, myslim ze to ma jinou patici, takze to tam nedopasujes(krom toho ze to je stavene na jiny typ elektronek)
To Nero: Jo pravděpodobně jo. Sice na ní sovtek napsáno neni ale jelikož preampovky jsou Sovtek(a maj teda perfektní čistej zvuk
) Tak počítám že ty koncový budou to samý když se zatim neměnily. Jinak mě docela zajímá jak by se změnil zvuk když je vyměnim až odejdou buď za JJ nebo za EH?
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
- Nero
- Rádce
Hele, já jsem taky tvoje generace a azbuku jsem v životě neměl. Ono je takových lidí dost, takže se vsadím, že kdybys do googlu napsal 6n14n, tak by ti to určitě všechno našloAntaresX9 píše:Á dobrý dík. To víte moje generace se z azbukou ž tak moc nesetká a ve škole jí nemám tak mě to nějak nenapadlo. Jinak daj se tam místo nich dát třeba 6l6? Já se v tom elektru moc nevyznám tak nevim co by to udělalo
6L6 do toho nedáš, budeš potřebovat bud znova 6P14P nebo EL84, kterou seženeš asi lépe. Pokud vyměníš za jinou firmu, tak zas TAK zásadní změna zvuku to nebude. JJ jsou v našich končinách dost oblíbené, takže těch bych se nebál.
PetrPeter 1975 - 2008
No koukal jsem na ty JJ a pak jsou ještě levnějšío něco ty EL84 od EH.
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
jestli je to ta EV verze tak to jsou nesmrtelný lampy - vydržej klidně i třeba 5-10let...AntaresX9 píše:To Nero: Jo pravděpodobně jo. Sice na ní sovtek napsáno neni ale jelikož preampovky jsou Sovtek(a maj teda perfektní čistej zvuk) Tak počítám že ty koncový budou to samý když se zatim neměnily. Jinak mě docela zajímá jak by se změnil zvuk když je vyměnim až odejdou buď za JJ nebo za EH?
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jakoze koncaky?MrB14ck píše:jestli je to ta EV verze tak to jsou nesmrtelný lampy - vydržej klidně i třeba 5-10let...AntaresX9 píše:To Nero: Jo pravděpodobně jo. Sice na ní sovtek napsáno neni ale jelikož preampovky jsou Sovtek(a maj teda perfektní čistej zvuk) Tak počítám že ty koncový budou to samý když se zatim neměnily. Jinak mě docela zajímá jak by se změnil zvuk když je vyměnim až odejdou buď za JJ nebo za EH?
Ta EV verze to nebude na elektronce je čistě napsáno 6p14p
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
jop to jsou vážně tanky...McKozias píše:jakoze koncaky?MrB14ck píše:jestli je to ta EV verze tak to jsou nesmrtelný lampy - vydržej klidně i třeba 5-10let...AntaresX9 píše:To Nero: Jo pravděpodobně jo. Sice na ní sovtek napsáno neni ale jelikož preampovky jsou Sovtek(a maj teda perfektní čistej zvuk) Tak počítám že ty koncový budou to samý když se zatim neměnily. Jinak mě docela zajímá jak by se změnil zvuk když je vyměnim až odejdou buď za JJ nebo za EH?
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
To sand není ani možný ne? Já chci taky kombo co nebudu muset měnit lampy 
kamarád měl pár těch EV k kombu 4 roky a když je měnil tak měly 95%Wocass píše:To sand není ani možný ne? Já chci taky kombo co nebudu muset měnit lampy
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- Nero
- Rádce
Poctivá sovětská vojenská práce 
PetrPeter 1975 - 2008
Sověti vždycky dělali nesmrtelný věci. Vemte si takový auto jako Volga nebo takový AK-47 ty taky vydržej všechno 
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Volga lamí, žigul je nejlepší 
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Ty bereš kola já rádioSadam.S píše:Volga lamí, žigul je nejlepší