Výměna tvrdších strun za měkčí.
Pravidla fóra
Výměna tvrdších strun za měkčí.
ahoj,
už jste to někdo dělal? mám furcha a konkrétně mě zajímá, jak moc se to odráží na zvuku. hraju běžně na 12ky, ale teď mám zánět šlach a nevím, jestli by nebylo lepší alespoň na čas přesedlat-----
už jste to někdo dělal? mám furcha a konkrétně mě zajímá, jak moc se to odráží na zvuku. hraju běžně na 12ky, ale teď mám zánět šlach a nevím, jestli by nebylo lepší alespoň na čas přesedlat-----
Re: výměna tvrdších strun za měkčí.
Na výměně strun z tvrdších na měkší není nic tak neobvyklýho, ale spíš mě zaráží, že s tou dlahou hraješ na kytaru. To se asi moc nevykuríruješ.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
dyť to tam nikde nepíšu, jistě že nehraju, přemýšlím do budoucna.
vím, že to je normální, ale nějaký vliv to na to přece mít musí....
vím, že to je normální, ale nějaký vliv to na to přece mít musí....
- ...EDGE...
Zvuk trosku tissi, trosku min basu, lip se benduje, teoreticky hur ladi.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ale s tím laděním opravdu jen teoreticky, prakticky jsem to nezažil (pokud šlo o kvalitní struny dobře navinuté).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
woro90-1
Pokud přejdeš z dvanáctek na desítky, bude ti to zpočátku připadat strašně kovové, tenčí struny mají víc výšek a méně basů.
- ...EDGE...
Ja jo, kdyz uz jsou struny stare, desitky se skoro nedaji naladit (a v oktave uplne neresitelne), zaitmco u tlustsich mi to tak markantni rozhodne neprislo.Nero píše:Ale s tím laděním opravdu jen teoreticky, prakticky jsem to nezažil (pokud šlo o kvalitní struny dobře navinuté).
-
woro90-1
Protože na tenčích strunách není tolik hmoty, takže když se na ně nabalí stejné množství svinstva a vymačkají se do nich stejné zákopy, je to větší rozdíl. Ale rozumný člověk většinou struny vyhodí dávno předtím, než přestanou ladit.
- ...EDGE...
Dovolim si nesouhlasit, nedavno jsem prevlekal na akustice tenke e, ze sady Elixir prestalo ladit, po mesici a pul, a struny samozrejme jeste mely zvuk a vsechno ostatni v poradku.
-
woro90-1
Tak zrovna u Elixírů bych to nečekal - ale možná bylo vymačkané do tvaru širokého wwww a proto odmítalo ladit. A to, že to byly Elixíry, by vysvětlovalo, proč po měsíci ty struny ještě zněly dobře, ta vrstva teflonu mimo jiné částečně chrání ovinuté struny před vymačkáním a prodřením, zatímco dráty (hlavně tenké e) přestávají ladit (kromě koroze a svinstva, což u těchto odpadá) kvůli tomu, jak se časem nad každým pražcem zalomí.
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 27.08.2010 22:19, celkem upraveno 1 x.
- ...EDGE...
Tezko rict, nicmene hraju dost pravidelne a dlouho a mam agresivni pot a obcas si preladim, podladim, nadladim, doladim..
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Chtěl jsem se jen zeptat, co je to to bendování? Určitě to je něco co znám, jen asi nevim že se to tak nazývá
já jen že to tu všude čtu a netušim
- Nero
- Rádce
Vytáhnutí tónu prsty hmatníkové ruky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
A pro rozšíření tvojí "knowledge base" - anglické slovo bend = táhnout, natáhnout, vytáhnout 
(a pro upřesnění - 'tvojí' samozřejmě nemyslim nera
)
(a pro upřesnění - 'tvojí' samozřejmě nemyslim nera
-
woro90-1
Nene, bend = ohnout, ohyb, zatáčka, kličkaSadam.S píše:A pro rozšíření tvojí "knowledge base" - anglické slovo bend = táhnout, natáhnout, vytáhnout
(a pro upřesnění - 'tvojí' samozřejmě nemyslim nera)
- Nero
- Rádce
Já znám terminus technicus "ohnutí tónu" i u kytaristů - i když spíše u starší generace a často těch, co fungují i s foukačkou... 
PetrPeter 1975 - 2008
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Ach tak, no alespoň už vim jak se tomu říká ... díky
DAMN! Kde jsem kua to tahání vzal? (resp. vsadil bych se sám se sebou, že jsem na to ještě koukal do nějakýho slovníku *mlátí hlavou o zeď*)
Také mám dotaz: Koupil jsem zhruba před 3 měsíci kytaru Dowina D111-LE (vybraná z několika kusů) http://kytary.cz/dowina-d111-le/HN112821/ s dvanáctkami strunami. Ty jsem jednou vyměnil taktéž za dvanáctky, ale teď bych se rád začal pořádně učit barré akordy, které jsou pro mě poměrně obtížné a ještě, když tam mám takový lana. A proto se ptám ... mohu je vyměnit třeba za 10ky? Kamarád mi říkal, že nemají takový tah a mohl by se za čas ohnout krk. Díky za případné odpovědi
Od toho se dává do krku kytary výztuha... Pokud nemá kytara nějakou konstrukční vadu, měla by si poradit se strunami od devítek až po třináctky...alespoň od značky typu Dowina bych to očekával...
Každopádně přechod z dvanáctek na desítky by rozhodně být problém neměl... Akorát si budeš muset asi seřídit pomocí výztuhy dohmat...
Každopádně přechod z dvanáctek na desítky by rozhodně být problém neměl... Akorát si budeš muset asi seřídit pomocí výztuhy dohmat...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce