Šrouby
Pravidla fóra
Šrouby
Zdravím, nevíte prosím někdo, kde by šli sehnat šrouby které drží na hlavě krytku pod kterou je výztuha krku ? Byl jsem se podívat do OBI a místního železářství ale neměli tam ani dostatečnou velikost, natož barvu. Zkoušel jsem něco najít na internetu ale taky jsme nic nenašel 
Re: Šrouby
Na netu to bys měl najít. Stačí znát značení šroubů a požadovanu velikost. Třeby ty šrouby na imbus do zámku mají značení M4 x 8. Ta osmička je velikost v mili metrech.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Bych prolezl pár železářství a musíš to tam najít.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Díky za rady. No já jsem v mém bydlišti opravdu nic nenašel. Co se týče toho webu alexim.cz tak to vypada nadejne, ale nevim který přesně potřebuju, poznal bych to z obrázku.
Já teda nejsem žádnej technik, ale nedržej tu krytku spíš vruty než šrouby? Nechci slovíčkařit, kdyžtak mě někdo vyveďte z omylu.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Díky, už jsem to vyřešil. Můžete lock nebo smazat.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ani lock, ani mazat - třeba thread pomůže někomu dalšímu, případně se zde bude moci alespon zeptat a nezakládat nový.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Malé černé vruty se často hodí na kytaru. Proto než vyhodím nějakou polámanou elektroniku nebo hračku, vyberu z ní vše použitelné, ono se to za čas nastřádá. Ale ty správné vruty se najdou zřídka (třeba zlaté, že, nebo 2,6mm), proto je tu třeba Soller.
P.S. Kdo používal černé šroubky z audiokazet?
P.S. Kdo používal černé šroubky z audiokazet?
Hehe, tak jsem si myslel, že je to vyřešeno, ale není, ještě že jste to teda nezamkli
Díval jsem se na internetu nejen po českých webech, ale nikde jsem nenašel ten samý vrut. Čím dál tím víc mě napadá, že je to nějaký custom. Sice tomu moc nerozumím ale dokonce se mi zdá že je plastový, nebo nějaký nekovový, takže zatím jsem neuspěl
Jediné co mě napadlo, že bych si koupil krytku i se šroubkama. Co pamatuju tak toho bylo dříve na ebay dost, teď tam taky jsou ale "Screws are NOT included" takže to mi moc nepomůže, navíc ani nemám účet na ebay, takže to byl jen nápad
Nejde mi sice foťák, ale.. Snažil jsem se, a udělal jsem takovou skycu, jak ten vrut vypadá. Je to dělané v mspaintu, takže to berte s rezervou
Ale musím říct že se mi to celkem povedlo. Je to celý on
Nesnažil jsem se o to aby to vypadalo realisticky ale o proporce a poměr stran

Nejde mi ani tak o to, abych sehnal uplně stejný originální. Oni totiž ani nejsou uplně černé, jsou nevyrázné, nebo spíš takové..."transparent black"
ale abych sehnal nějaký černý,který tam bude pasovat...
Díval jsem se na internetu nejen po českých webech, ale nikde jsem nenašel ten samý vrut. Čím dál tím víc mě napadá, že je to nějaký custom. Sice tomu moc nerozumím ale dokonce se mi zdá že je plastový, nebo nějaký nekovový, takže zatím jsem neuspěl
Jediné co mě napadlo, že bych si koupil krytku i se šroubkama. Co pamatuju tak toho bylo dříve na ebay dost, teď tam taky jsou ale "Screws are NOT included" takže to mi moc nepomůže, navíc ani nemám účet na ebay, takže to byl jen nápad
Nejde mi sice foťák, ale.. Snažil jsem se, a udělal jsem takovou skycu, jak ten vrut vypadá. Je to dělané v mspaintu, takže to berte s rezervou
Nesnažil jsem se o to aby to vypadalo realisticky ale o proporce a poměr stran

Nejde mi ani tak o to, abych sehnal uplně stejný originální. Oni totiž ani nejsou uplně černé, jsou nevyrázné, nebo spíš takové..."transparent black"
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
On ten "šroub" na té kytaře nějak hraje? V podstatě přece záleží pouze na tom aby měl stejný průměr a i ten může být o kousek větší. A Aleximu je určitě mají - nebo velmi podobné, k tomuto účelu určené.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Bože co tady řešíš ? Je jasný, že na internetu nebudou mít každý h***o a každej šroubek, prostě zajdi do šroubárny, železářství, nebo já nevím kam a nevěřím, že bys nenašel, když ne, tak vem do ruky šupleru oměř a na http://www.sollerguitars.cz bys na něco mohl najít
mimochodem to není šroub, ale vrut.
No právě že na tom aleximu nevidím obrázky, a i když jsem se díval na rozměry tak by jeden seděl ale žádná sláva, možná by seděl možná ne. Ať se vám to zdá jakkoliv malicherné já jsem chtěl najít stejný šroubek a dle mě by mělo být sotupné vše
o tom webu sollersguitars jsem věděl, ale nevěděl jsem , že tam mají takovéto věci, já jsem ho nikdy moc neprohledával, takže jsme věděl jen o existanci
tam zřejmě můj problém vyřeším...
Díky chlapy
o tom webu sollersguitars jsem věděl, ale nevěděl jsem , že tam mají takovéto věci, já jsem ho nikdy moc neprohledával, takže jsme věděl jen o existanci
Díky chlapy
- Plumm
- Kontaktovat uživatele:
Prosimtě, ve šroubárně už si byl? Alespoň ve dvou?
1cm šroubky nejsou nic zázračnýho. A to odsazení, že závit začíná až o kousek dál zaprvý: je u krytky výztuhy uplně k ničemu, zahruhý: stejně to neseženeš, pokud tenhle konkrétní šroubek neobjednáš odněkud z tramtárie (což teda nevim, proč by si dělal).
1cm šroubky nejsou nic zázračnýho. A to odsazení, že závit začíná až o kousek dál zaprvý: je u krytky výztuhy uplně k ničemu, zahruhý: stejně to neseženeš, pokud tenhle konkrétní šroubek neobjednáš odněkud z tramtárie (což teda nevim, proč by si dělal).
No, právě že jsem byl ve zdejších 2 železářstvích ( sice žádné velké obchody, ale nějaký výběr tam byl )a pak jsem zašel ještě do OBI, ale ve všech obchodech jsem nenašel dostatečnou velikost natož barvu. Nejsem z uplného zapadákova, ale velkoměsto to taky neni. Tak jsem začal hledat na netu, různé sklady nebo shopy v Brně nebo tak, jestli má vůbec cenu jezdit někam, kdyžby to tam stejně nebylo.
Když to vezmu kolem a kolem, tak by mě teoreticky poštovné 100,- kč stejně vyšlo levněji než cesta např. do Brna. Ale je to směšné si kupovat šroubek takto... Jen myšleno teoreticky, proto jsem hledal různě na netu a pod. abych měl přehled co se tak dělá...
Když to vezmu kolem a kolem, tak by mě teoreticky poštovné 100,- kč stejně vyšlo levněji než cesta např. do Brna. Ale je to směšné si kupovat šroubek takto... Jen myšleno teoreticky, proto jsem hledal různě na netu a pod. abych měl přehled co se tak dělá...
- ...EDGE...
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Slayer: Sice je dost komické, co zde řešíš (jsou tady ovšem daleko tragičtější případy) ALE:
1. Vyfoť si ten svůj "šroubeček"
2. Zapiš si rozměry
3. To vše pošli E-Mailem chlapcům z Aleximu
4. Toť vše
Když si uvědomím, jak dlouho řešíš "šrouby"...

1. Vyfoť si ten svůj "šroubeček"
2. Zapiš si rozměry
3. To vše pošli E-Mailem chlapcům z Aleximu
4. Toť vše
Když si uvědomím, jak dlouho řešíš "šrouby"...

to "transparent black" je "černění" elektrochemická povrchová úprava, z čehož mimochodem definitivně vyplývá, že ten vrut je kovovej. můžeš zkusit rozkuchat nějakou starší nefunkční elektroniku, tam by se možná našel nějakej tak akorát, nebo modelářský prodejny by mohli mít takovýhle pidi vruty, pokud máš nějakou v okolí.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
No já jsem to jen tak nazval, tím jsem myslel že není úplně černý, ale že má trošku jiný odstín. Myslel jsem to spiš humorně, omouvám se za mistifikaci.shmootik píše:to "transparent black" je "černění" elektrochemická povrchová úprava
Atkins: Někomu to přijde komické někomu (mě) ne, co je na tom ? Díky za tvůj příspěvek ale svoje emoce ohledně toho by si mohl prosím nechat pro sebe. Díky