Líbí se mi Orange zvuk, ale to neznamená, že se mi líbí JEN orange zvuk. Mám rád jak Britskej, tak USA zvuk. Každý je něco jinýho a oboje se mi líbí v něčem jiném. Totální univerzální amp prostě neexistuje a to je to co hledám. Jsem blbej snílek o perefektnim zesíku, kterej neniKinx píše:hlavne jestli se ti libi orange (cili britskej zvuk) tak bych do mesy nesel. a rozhodne to neber tak ze na tom subwayi nakroutis cokoliv, imho to bude umet takovej klasickej US hardrockovej zvuk, hezkej cistej, mozna zajimavej crunch ale urcite nic extra saturovanyho (i kdyz gainu to bude mit dost) ani nic navic. navic desitka reprak je desitka reprak. zadna supermoderna ani vintage, proste starsi mesas tvym rozpoctem bych sel do neceho bazarovyho britskyho, idealne matamp. nebo ty blackstary se tvarej opravdu skvele
M/B F-Series, Express - alternativy více či méně podobné
Pravidla fóra
Re: Mesa/Boogie F-Series, Express
Gibson Les Paul Standard 2005
Gibson Les Paul studio
Zakázková celomasivní elektroakustika
Gibson Les Paul studio
jasny, z tvych prispevku jsem to chapal tak ze jdes proste po necem do stylu orange 
jinak co se tyce mesy tak tam bych volil ty slabsi komba pokud te vylozene chytne barva, jinak je to podle me jedno. imho mesa neumi moc kreslit koncem, nebo aspon to nezni tak "prirozene" jako treba vox nebo jiny - imho to je tim ze ty preampy jsou koncipovany tak ze se hlavni cast zvuku zesaku utvari uz tam a konec ma bejt vpodstate cisty. libi se mi kdyz ty konce jemne zabiraj ale ze bych chtel hrat na uplne ohulenou mesu, to ne
jinak co se tyce mesy tak tam bych volil ty slabsi komba pokud te vylozene chytne barva, jinak je to podle me jedno. imho mesa neumi moc kreslit koncem, nebo aspon to nezni tak "prirozene" jako treba vox nebo jiny - imho to je tim ze ty preampy jsou koncipovany tak ze se hlavni cast zvuku zesaku utvari uz tam a konec ma bejt vpodstate cisty. libi se mi kdyz ty konce jemne zabiraj ale ze bych chtel hrat na uplne ohulenou mesu, to ne
Jasný no. Nakonec asi skončim fakt u HT5 nebo DSL 401.Uvidíme.Ozkoušim a uvidim co mi sedne. Jinak semnou je to těžký. Vždycky si vymyslimn něco strašně nereálnýho co chci a jdu za tim. Určitě si pamatuješ i moje shánění Les Paula s dvěma F výřezy.Kinx píše:jasny, z tvych prispevku jsem to chapal tak ze jdes proste po necem do stylu orange
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
HT5 je trochu siditko (hrozne odpousti) ale jinak fer, DSL401 mi prijde jako opravdu omyl
ale treba ti to sedne.
HT-5 odpouší dokud hraješ na pokojovou hlasitostKinx píše:HT5 je trochu siditko (hrozne odpousti) ale jinak fer
EDIT: Sry, Nero, klidně to smaž. Jen nechci, aby mi po mém drobečkovi někdo šlapal.
Naposledy upravil(a) Bummer dne 25.08.2010 14:51, celkem upraveno 1 x.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Mno, a vzhledem k tomu, že tot téma je věnované eFkům a Expressům, tak mi přijde zbytečné zde řešit Orange, Blackstary a Marshally. Proto by bylo fajn, aby se diskuze přesunula na relevantnější místa, nebo aby byl založen nový thread.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Fuckpub: Tiez premyslam o tej DSL-401, pride mi to celkom univerzalne kombo. Neviem si vybrat, kedze rovnako ako ty hladam univerzalny amp..ale Studio .22 mi nejako nesadlo. 
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
No já pro to DSL 401 o víkendu jedu, tak uvidim. Vim e to nebude nic úchvatnýho, ale vyloženě špatný to bejt snad taky nemůže. Teď nejsou prachy tak to tim DSLkem řešim.l Furt lepší snad než valvestate, kterýho jsem dnes prodal. Pak pořídim časem něco lepšího.... (Egnater?)Tubular píše:Fuckub: Tiez premyslam o tej DSL-401, pride mi to celkom univerzalne kombo. Neviem si vybrat, kedze rovnako ako ty hladam univerzalny amp..ale Studio .22 mi nejako nesadlo.
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
- Nero
- Rádce
Fuckube, a co třeba TSL? Na bazaru se ted pár válí, kvalitativně je to výše než DSL a u některých kousků jsou ceny pořád dost slušné.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Už jsem na pevno dohodlej na DSL a už to je na doma dost silný. Nebudu to rušit. Prodat to snad za stejnou cenu můžu vždycky když vymyslim něco lepšího. TSL by bylo super, ale to je nejmenší 60W ne?Nero píše:Fuckube, a co třeba TSL? Na bazaru se ted pár válí, kvalitativně je to výše než DSL a u některých kousků jsou ceny pořád dost slušné.
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
- Nero
- Rádce
Jojo, TSL je nejslabší 60W, to je pravda... Tak snad budeš s tím DSL spokojen 
PetrPeter 1975 - 2008
Jo, tady jde spíš o to, abys to vůbec prodal.Fuckub píše:Už jsem na pevno dohodlej na DSL a už to je na doma dost silný. Nebudu to rušit. Prodat to snad za stejnou cenu můžu vždycky když vymyslim něco lepšího. TSL by bylo super, ale to je nejmenší 60W ne?Nero píše:Fuckube, a co třeba TSL? Na bazaru se ted pár válí, kvalitativně je to výše než DSL a u některých kousků jsou ceny pořád dost slušné.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že ne TimeNero píše:Jojo, TSL je nejslabší 60W, to je pravda... Tak snad budeš s tím DSL spokojen
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
citizen prodává matampa - sice hlávku a za 30 ale je to fakt krásná věcFuckub píše:Už jsem na pevno dohodlej na DSL a už to je na doma dost silný. Nebudu to rušit. Prodat to snad za stejnou cenu můžu vždycky když vymyslim něco lepšího. TSL by bylo super, ale to je nejmenší 60W ne?Nero píše:Fuckube, a co třeba TSL? Na bazaru se ted pár válí, kvalitativně je to výše než DSL a u některých kousků jsou ceny pořád dost slušné.
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
fakt by chtělo asi založit relevantní téma a přesunout tam možná pár posledních příspěvků..
a fuckube: když to tak nějak čtu, tak nechápu, jak můžeš chtít skončit na DSL 401..na větší prů*er v lampách jsem v životě nehrál..to kombo zabilo i gibson LP traditional za 50k..probůh, vyber si cokoliv jinýho..
a fuckube: když to tak nějak čtu, tak nechápu, jak můžeš chtít skončit na DSL 401..na větší prů*er v lampách jsem v životě nehrál..to kombo zabilo i gibson LP traditional za 50k..probůh, vyber si cokoliv jinýho..
to a to a za chvíli zas tohle
- citizen.one
MrB14ck píše:citizen prodává matampa - sice hlávku a za 30 ale je to fakt krásná věcFuckub píše:Už jsem na pevno dohodlej na DSL a už to je na doma dost silný. Nebudu to rušit. Prodat to snad za stejnou cenu můžu vždycky když vymyslim něco lepšího. TSL by bylo super, ale to je nejmenší 60W ne?Nero píše:Fuckube, a co třeba TSL? Na bazaru se ted pár válí, kvalitativně je to výše než DSL a u některých kousků jsou ceny pořád dost slušné.
heh koukam ze se tu zpravy siri jak pozar
po dnesnim celoodpolednim testovani jsem se k tomu rozhoupal, hraje to vpodstate stejne jak ten Orange co mam s tim rozdilem, ze to ma se stavajicima flaskama min vykonu a trochu cinkavejsi zvuk, ten se vcelku da prisoudit flaskam taky. Na to, ze Orange je nekdy z roku 74 a tohle tusim kolem 2000, tak klobouk dolu pred Matampem. Nechal bych si ho, ale musel bych porizovat dalsi box, coz tim ze je Orange kombo, odpada...moznosti ma ale Matamp lepsi, zvlast to cachrovani s lampama je sikovna vec...
ted trochu odbocim od tematu, repraky v orange mi jakoby bzucej, ale uplne nezavisle na hlasitosti, projizdel jsem net, co vlastne udava udaj Bass resonance, ktery je tady 75hZ, na takove frekvenci bych si tipl ze opravdu ty repraky bzuci, nekde psali, ze se nejak nechavaji rozeznivat zpetne od bedny nebo co, ale bylo to nejaky podivny, nevite nekdo neco ohledne tohohle tematu? puvodne jsem myslel ze ty repraky proste neutahnou zesilovac, ale tohle bzuceni se nijak nezvysuje s hlasitosti, dokonce bych rekl, ze s vyssi hlasitosti zanika pod zbytkem zvuku. Neni to nejak zasadni problem, ale samozrejme me zajima jestli by to neslo nejak postelovat
Re: M/B F-Series, Express - alternativy více či méně podobné
matamp je pro me naprosta spicka britskych aparatu, jednou bych chtel od nich neco co umi kreslit i preampem - ted si na ten model nemuzu vzpomenout ale na anglickym ebayi obcas chodej za zajimavy ceny - moc k videni ale nebyvaj. hral jsem od nich zatim na dva maly (C7 a minimat) a oba super, jak po strance zpracovani tak zvuku. hlavne ta C7, kamos ji ted na bazaru prodava. neslysel jsem univerzalnejsi maly aparat (nepocitaje randall RM20 s hodne suplikama
). jak pise citizen, pripodobnil bych to k "dospelejsimu orange" 
jinak co ten egnater? http://www.audiotek.cz/product-41085-eg ... bel-30-112 na tohle jsem neslysel jeste kriveho slova, imho to bude hrat super. tesim se az to nekde najdu k vyzkouseni, dost me to zajima.
jinak co ten egnater? http://www.audiotek.cz/product-41085-eg ... bel-30-112 na tohle jsem neslysel jeste kriveho slova, imho to bude hrat super. tesim se az to nekde najdu k vyzkouseni, dost me to zajima.
mit 30t tak uz lezi v pokojicku - sice sem to nazivo nikdy neslysel ale na ukazkach to primo zpiva - do strata bych hodil novy snimadla od pana Tumy, poridil poradny LP a hrnul bych to idealne do 1X15" boxu s Alnico JBl - nebo 2x12" s weberamacitizen.one píše: heh koukam ze se tu zpravy siri jak pozar
po dnesnim celoodpolednim testovani jsem se k tomu rozhoupal, hraje to vpodstate stejne jak ten Orange co mam s tim rozdilem, ze to ma se stavajicima flaskama min vykonu a trochu cinkavejsi zvuk, ten se vcelku da prisoudit flaskam taky. Na to, ze Orange je nekdy z roku 74 a tohle tusim kolem 2000, tak klobouk dolu pred Matampem. Nechal bych si ho, ale musel bych porizovat dalsi box, coz tim ze je Orange kombo, odpada...moznosti ma ale Matamp lepsi, zvlast to cachrovani s lampama je sikovna vec...
ale bohuel ani tech 30t nemam
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Zdravim,
tak to tady trochu oživím mou otázkou. Včera jsem si pořídil Mesu B. F-50 kombo s 8 ohm Black shadow reprem a potřeboval bych k tomu zapojit externí box taktéž 8 ohm. Kombo má jeden výstup 8 ohm pro svůj reprák a dva 4 ohm výstupy pro ext. boxy. Mám zatím teorii, že bych ten interní reprák hodil na ten 4 ohm výstup a ten externí box na ten druhý 4 ohm výstup. No snad jsem to napsal nějak srozumitelně. Dík za každou užitečnou radu.
tak to tady trochu oživím mou otázkou. Včera jsem si pořídil Mesu B. F-50 kombo s 8 ohm Black shadow reprem a potřeboval bych k tomu zapojit externí box taktéž 8 ohm. Kombo má jeden výstup 8 ohm pro svůj reprák a dva 4 ohm výstupy pro ext. boxy. Mám zatím teorii, že bych ten interní reprák hodil na ten 4 ohm výstup a ten externí box na ten druhý 4 ohm výstup. No snad jsem to napsal nějak srozumitelně. Dík za každou užitečnou radu.
Fender telecaster/stratocaster, Marshall JVM 205h, Mesa 2x12, G system, Salva tonewhelle, Salva No.1
klidne to tak zapoj, jinak procti manual kde mas vsechny mozne kombinace vyjmenovane (vpodstate to muzes zapojit jak chces pokud nebudes mit box 2 ohmy) - neco bude hrat trochu jinak ale tahle kombinace v pohode.