Kytaráři

Seznam kytarářů, stavitelů a opravářů jiných nástrojů
Odpovědět
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytaráři

Příspěvek od turbo_MaCk »

Borci, nějaký tip na kytaráře kolem a z Brna? Mám na SGčku problém s krkem. je kolem něj naprasklej dokola lak (kolem spoje s tělem) a mám pocit, že když se do krku člověk opře, tak trochu povrzává...
Edit: ty nahoře beru v potaz, jen kdyby někdo měl doporučení přsně na to mé nebo nějaký nový objev
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Potřeboval bych typa na opraváře elektroakustiky :-(. Na kanadské kopii Ovationu se mi na celé třetině obvodu odtrhnula deska od skeletu a celý kraj se odchlípnul na mezeru 3-5mm.
Jestli víte kdo to umí dobře spravit a takové nástroje už dělal. Volal jsem už dvěma a nejdou do toho.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

dalabo píše:Potřeboval bych typa na opraváře elektroakustiky :-(. Na kanadské kopii Ovationu se mi na celé třetině obvodu odtrhnula deska od skeletu a celý kraj se odchlípnul na mezeru 3-5mm.
Jestli víte kdo to umí dobře spravit a takové nástroje už dělal. Volal jsem už dvěma a nejdou do toho.
Jaké město / kraj?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Kdekoliv nejlépe střední Morava, východní Čechy.
huxd

Příspěvek od huxd »

http://www.pavelsavrda.cz/
Kousek od Phy,sever - směr Teplice. Výroba a opravy strunných nástrojů. Lepili mi před lety zlomený krk u akustiky, která padla naznak, už jsem ji odepsal.Tady mi ji zresuscitovali, seřídili a dodnes-no problem.
Gibson LP Special SC TV Yellowsize=70, Ibanez ARX320, Ibanez AFJ91 JLF - Jet Blue Burst Flat, FURCH D21 SO, Gretsch G9126 ACE Guitalele Natural, CORT Earth 70-12 NS, Kombo Fender G-DEC + Footswitch Fender MS4, DAW Samplitude Se9, Cubase 4 essential, M-Audio ozone, In-tone Guitar pro....
Obrázek
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Nevíte někdo, na kolik by přibližně vyšlo předělání značek na pražcích? Žádná perleť, bylo by to ve stylu iron croos (jen tak pro určení cca veliksoti).
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Wocass píše:Nevíte někdo, na kolik by přibližně vyšlo předělání značek na pražcích? Žádná perleť, bylo by to ve stylu iron croos (jen tak pro určení cca veliksoti).
Tohle se dost liší a těžko odhaduje. Nejlépe uděláš, když napíšeš mail s dotazem nějakému kytaráři.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Asi to bude nejlepší varianta no :D
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

Wocass píše:Nevíte někdo, na kolik by přibližně vyšlo předělání značek na pražcích? Žádná perleť, bylo by to ve stylu iron croos (jen tak pro určení cca veliksoti).
Myslím že jsem se o tom s někým bavil...tuším se Standou Papežem, ale nejsem si jist. Tvrdil že by se do toho nepouštěl. Z hlediska financí se to nevyplatí a ten hmatník to spíš trochu podělá....Prej to nejde udělat bez viditelného zásahu. Ale třeba to někdo umí dokonale.
Gibson Les Paul Standard 2005
Gibson Les Paul studio
Zakázková celomasivní elektroakustika
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Fuckub píše:
Myslím že jsem se o tom s někým bavil...tuším se Standou Papežem, ale nejsem si jist. Tvrdil že by se do toho nepouštěl. Z hlediska financí se to nevyplatí a ten hmatník to spíš trochu podělá....Prej to nejde udělat bez viditelného zásahu. Ale třeba to někdo umí dokonale.
No proto jsem myslel ty kříže, neboť by vlastně zakryly tečky co tam teď jsou. Takže by to bylo jako když se dělá čerstvě značení na kytaru a to snad problém není ne?
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

Wocass píše: No proto jsem myslel ty kříže, neboť by vlastně zakryly tečky co tam teď jsou. Takže by to bylo jako když se dělá čerstvě značení na kytaru a to snad problém není ne?
No musel by to asi vyřezat ručně nebo nevim Jinak se to dělá takhle http://www.youtube.com/watch?v=tNoV2NwERYY Každopádně si myslim že to nebude nejlevnější. Těžko říct kolik seš do toho ochoten nasypat.

Edit - Když chceš měnit menží zančení za větší, tak to určitě jde. Když naopak, tak to bude hnusný - logicky. Na tohle by museli mít šablonu no, ale myslim že ti to někdo udělá.
Gibson Les Paul Standard 2005
Gibson Les Paul studio
Zakázková celomasivní elektroakustika
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Wocass píše:No proto jsem myslel ty kříže, neboť by vlastně zakryly tečky co tam teď jsou. Takže by to bylo jako když se dělá čerstvě značení na kytaru a to snad problém není ne?
Problém tohoto řešení je ten, že na hotovém, opražcivaném hmatníku překáží pražce. Na novém, holém, je to daleko jednodušší. Daleko lépe se frézují otvory pro značky a zabrušují drobné nerovnosti.
Igimas

Kytarář na Severní Moravě

Příspěvek od Igimas »

Ahoj pořeboval bych si u někoho seřídit kytaru. Nemáte kontakt na někoho nejlépe z okolí Šumperka? Slyšel jsem, že je dobrý pan Krystek přezdívaný Smrk, ale nemůžu na něj nikde sehnat kontakt. Díky
weselow

Příspěvek od weselow »

Doporučili byste mi někoho na seřízení kytary v okolí centra prahy až Žižkova? :)
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

weselow píše:Doporučili byste mi někoho na seřízení kytary v okolí centra prahy až Žižkova? :)
tak treba na jungmanaku v guitarparku.jen si ted nevzpomenu na jmeno, jsou to dvere na schodisti dolu.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Sedni na metro a dojeď si do Holešovic za Kobrlem a Stehnem :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Seřízení? Zajeď na Strahov s lahví lihoviny a není problém seřídit i ty nejpodivnější mechanismy.
weselow

Příspěvek od weselow »

A teď pozor, otázka za 6 bludišťáků... je lepší dát kytarářovi nový struny (jinak silný), ať je tam dá a seřídí to na ně nebo si je nasadit sám, nechat usadit a až potom ke kytarářovi?
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Říct kytarářovi, jaký typ a tloušťku strun chceš a on ti je tam pořádně natáhne a vůči nim nástroj seřídí.

PetrPeter 1975 - 2008
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Nero píše:Říct kytarářovi, jaký typ a tloušťku strun chceš a on ti je tam pořádně natáhne a vůči nim nástroj seřídí.
Dřevo ale dále pracuje a je často potřeba znovu seřídit krk.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Odpovědět

Zpět na „Kytaráři“