Prasklina na kytaře, vliv na zvuk, cena opravy

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Flap
Kontaktovat uživatele:

Prasklina na kytaře, vliv na zvuk, cena opravy

Příspěvek od Flap »

Zdravím, mám prasklinu na horní desce kytary a zajímalo by mě, jestli to bude mít vliv na zvuk, popřípadě do jakých částek by se mohla vyšplhat oprava. Prasklina je na horní desce. Zde jsou fotky:

Kód: Vybrat vše

http://img841.imageshack.us/i/p1020619y.jpg/
http://img96.imageshack.us/i/p1020620f.jpg/
Další méně závažné poškození je na hlavě kytary, tam by nemusela být drahá oprava. Snad s tím máte někdo zkušenosti. Foto zde:

Kód: Vybrat vše

http://img202.imageshack.us/i/p1020621x.jpg/
U této vliv na zvuk není, jedná se mě spíš o cenu opravy.
Předem díky za případné reakce.
woro90-1

Re: Prasklina na kytaře, vliv na zvuk, cena opravy

Příspěvek od woro90-1 »

Vliv na zvuk žádný, cena opravy u běžného vydřiducha nepříjemná, přelepit izolepou ať se to netrhá a neřešit.
Flap
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flap »

Dokázal bys alespoň odhadnout kolik by mohla stát oprava? Třeba zaokrouhleno na pětistovky :)
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Flap píše:Dokázal bys alespoň odhadnout kolik by mohla stát oprava? Třeba zaokrouhleno na pětistovky :)
no, vzhledem k tomu, že tam kytarář, pravděpodobně plácne jenom kus pryskyřice, tak by ta cena neměla být tak veliká... ještě tam může vlepit kus nějakýho špalíčku. A jako fajnšmekrovi by ti třeba vyměnil i celou pčední desku... Takže asi tak od 500Kč po 10 000Kč
dzheysí
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dzheysí »

Pikus píše: no, vzhledem k tomu, že tam kytarář, pravděpodobně plácne jenom kus pryskyřice, tak by ta cena neměla být tak veliká... ještě tam může vlepit kus nějakýho špalíčku. A jako fajnšmekrovi by ti třeba vyměnil i celou pčední desku... Takže asi tak od 500Kč po 10 000Kč
Tos mu to teda přiblížil :lol: :lol:
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

dzheysí píše:
Pikus píše:no, vzhledem k tomu, že tam kytarář, pravděpodobně plácne jenom kus pryskyřice, tak by ta cena neměla být tak veliká... ještě tam může vlepit kus nějakýho špalíčku. A jako fajnšmekrovi by ti třeba vyměnil i celou pčední desku... Takže asi tak od 500Kč po 10 000Kč
Když použije mozek, dokáže z toho odhadnout cenu opravy naprosto v pohodě. A tady se na počet příspěvků nekouká, nemusí každý vědět že ti to přijde vtipné :wink:

Jinak podle mě by za zablití pryskyřicí to pětikilo chtít neměl. Ale záleží na tom, co za upíra má poblíž. Ano, kytarářům nevěřím. Jediné, co bych si nechal udělat u kytaráře, jsou třeba nové korunky pražců (nástroje na to jsou dost drahé, takže je mívají jen lidé, kteří se tím živí) nebo přežebrování přední desky (ale nevím proč bych to na něčem měl potřebovat), případně sbroušení hmatníku u hadovitého krku.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

woro90-1 píše:
dzheysí píše:
Pikus píše:no, vzhledem k tomu, že tam kytarář, pravděpodobně plácne jenom kus pryskyřice, tak by ta cena neměla být tak veliká... ještě tam může vlepit kus nějakýho špalíčku. A jako fajnšmekrovi by ti třeba vyměnil i celou pčední desku... Takže asi tak od 500Kč po 10 000Kč
Když použije mozek, dokáže z toho odhadnout cenu opravy naprosto v pohodě. A tady se na počet příspěvků nekouká, nemusí každý vědět že ti to přijde vtipné :wink:

Jinak podle mě by za zablití pryskyřicí to pětikilo chtít neměl. Ale záleží na tom, co za upíra má poblíž. Ano, kytarářům nevěřím. Jediné, co bych si nechal udělat u kytaráře, jsou třeba nové korunky pražců (nástroje na to jsou dost drahé, takže je mívají jen lidé, kteří se tím živí) nebo přežebrování přední desky (ale nevím proč bych to na něčem měl potřebovat), případně sbroušení hmatníku u hadovitého krku.
Tak, ono to zamáznout pryskyřicí taky není tak jednoduchý... Po tom, co vytvrdne, tak se to musí pěkně zabrousit, popř i zalakovat. Ale nevím, jakej dopad na zvuk bude ta pryskyřice mít... podlě mě skoro žádnej, když je to takhle u kraje.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Pikus píše:Tak, ono to zamáznout pryskyřicí taky není tak jednoduchý... Po tom, co vytvrdne, tak se to musí pěkně zabrousit, popř i zalakovat.
To nepopírám, ačkoli jsem viděl dost nástrojů, kde cílem opravy rozhodně nebyl původní vzhled nástroje ale jen původní funkčnost, bez ohledu na to, jak to bude vypadat. A s dremelem je to zabroušení celkem snadná záležitost, pak se to jen dorovná ručně a zaleští. Ale pokud by šlo i o obnovení povrchovky, to už by tam to pětikilo bylo na místě, s tím souhlasím.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“