Phantomové napájení

Pro živé ozvučení, studiové, monitorovací, ...
Odpovědět
drummachine

Phantomové napájení

Příspěvek od drummachine »

Hej hola, chtel jsem se zeptat, jestli se da do mixpultu se symetrickymy vstupy dodelat phantomove napajeni a jak. mam zrenovovanej mix Tesla M16-4-4 ale chybi mu phantom... a nechci slyset, ze ho mam hned zahodit :-D Dekuju
Jens Ludwig
Odborník

Re: Phantomové napájení

Příspěvek od Jens Ludwig »

no, musíš zjistit, co ti teče za napětí (a kolik) ze zdroje, pak tam přidělat výstupy +48 a -48 - ty roztahnout po pinech 2 a 3 na XLR konektory - pokud to neni, tak si myslim, že mezi XLR a předzesilovač bys měl dát oddělující trafo, aby ten phantom náhodou neodšvih zbytek šavle
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
drummachine

No, toho sem se bal, ono by to stacilo trebas jen na 4 savle. zas tolik kondenzatorovejch mikrofonu nemam :-D a nesel by pouzit jinej napajec a jen ho roztahat po mixu? Mam tu nejakej lampovej predzesilovac, co ma phantoma, tak ho vytahnout z nej?
Jens Ludwig
Odborník

dělaj se přímo phantomový napaječe - většinou je to taková škatul, co vypadá jako DIbox - akorát puští phantom - zkusil bych se podivat spíš po tom...
http://www.audiotek.cz/ATK/show.asp?cat ... 10&lang=cz

... a nebo bych použil ten externí mikrofonní předzesilovač

... P.S.: jestli ten lampovej předzesilovač nevyužiješ a chceš rozebrat, hoď mi PM - možná se nějak domluvíme

drummachine

Jasny, ja vim, jenze kupovat jich 16 se uz nevyplati :-D me by stacilo nejaky schema, je mi jedno, jestli to bude v mixu, nebo to postavim nekam ven do krabicky, na todle sem sikovnej... diky bohu sem elektronik :D jo a lampak je jako novej a navic je jen pujcenej.... :lol:
Jens Ludwig
Odborník

čoveče, ty si taky dobře protiřečíš....

jednou to potřebuješ jen na 4 šavle, pak hned na 16...

schéma si udělej tak, že rozeber ten půjčenej předzesilovač (majitel bude mít radost) a jen toho phantoma obšlehni (majitel bude mít větší radost, než když ho vykucháš)

Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“