Druh lamp

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
gondis
Bandzone: Feel the Fire, Vodopaad, Nekrolog

Re: Druh lamp

Příspěvek od gondis »

žigula jedině doporučuju :) jinak naše československé elektronky TESLA a hlavně tyhle
Obrázek
mají ve světě váhu. Když se s nějakým hifistou bavíte o elektronkách, tak vyzdvihuje Telefunken a Teslu.. JJ zatím equivalent nemá... škoda.. na druhou stranu... :) kdo ví
Obrázek
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Jj, tyhle zlute tesly jsou fakt dobre. Tedka tu mam doma ecc83 asi od 5ti vyrobcu - EH, JJ, Tungsol, Sovtek a par bilych a zlutych Tesel a ty zlute Tesly hrajou fakt nejlepe. Ostatni jsou taky dobre, kazda hraje trosku jinak ale ze by to nejak markantne menilo zvuk zesaku to fakt ne. Testoval jsem to na jednoduchem ampu 1xECC83 a 1xEL84.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

No, tyhle Tesly se žlutým popisem i průmyslové verze ECC803S se na měřáku chovají skvěle a jejich elektrické hodnoty jsou velmi nadprůměrné. Ovšem mají jednu velkou nevýhodu a to mechanické upevnění systému. Asi byly určeny do nějakých stacionárních zařízení, ale v kombech a zesilovačích, které se neustále převáží a při provozu se často třesou, tak se velice rychle stávají mikrofonní. Já jich také pár kousků funglovek před časem sehnal a celý šťastný je začal osazovat na vstupy předzesů a za pár měsíců už se mi dva lidi ozvali, že jim to dělá neplechu. Oproti tomu standartní 12AX7 EH z Gesu za 190,-Kč je mnohem odolnější. Dost mě to překvapilo a vůbec poslední dobou s odstupem času trochu přehodnocuji některé své zásady. Na druhou stranu ruské ekvivalenty dvojité triody ECC83 s označením 6N2P, nejlépe vojenské 6N2P EV jsou nesmrtelné a mnohem spolehlivější. Ovšem pro uživatele továrních aparátů nesnadno použitelné, páč mají jinak zapojené žhavní.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

jo jo 6n2p-ev jsou naprosto pekelne a hlavne ta cena - ja koupil na ebay 10 za $20 a pak pozdeji 10 za $25 (vcetne postovneho). Pro srovnani ehx nebo JJ stoji jedna $10-$12 a to bez postovneho.
Vice mene je v posledni dobe pouzivam jako nahradu za 12ax7. Skoda jen toho zhaveni, ze je jiny nez na 12ax7 .... Jen by me zajimalo, jaka je jich jeste zasoba v Rusku ....
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“